بین الملل

ابراز نگرانی روسیه از چرخش ارمنستان به سمت غرب

ارمنستان قرار است هفته آینده میزبان یک رزمایش نظامی مشترک با ایالات متحده آمریکا باشد، اتفاقی که روسیه آن را موجب نگرانی می‌داند.

وزارت دفاع ارمنستان روز چهارشنبه اعلام کرد که هدف از این رزمایش 10 روزه ( 11 تا 20 سپتامبر) که تحت عنوان “ایگل پارتنر 2023” برگزار خواهد شد، آماده سازی نیروهای خود برای شرکت در ماموریت های بین المللی حفظ صلح است.

وزارت دفاع ارمنستان در بیانیه‌ای اعلام کرد: “در چارچوب آماده‌سازی برای ماموریت‌های حفظ صلح، واحدهایی که برای عملیات صلح‌بانی بین‌المللی آماده می‌شوند، اغلب در تمرین‌ها و آموزش‌های مشترک مشابه در کشورهای شریک شرکت می‌کنند.”

سخنگوی ارتش آمریکا هم گفته که 85 نیروی نظامی آمریکایی به همراه 175 نیروی ارمنی در این رزمایش شرکت خواهند کرد.

این سخنگو افزود که نیروهای آمریکایی حاضر در این رزمایش – از جمله اعضای گارد ملی کانزاس که 20 سال سابقه همکاری آموزشی با ارمنستان دارد – با سلاح های سبک و تفنگ در این رزمایش حاضر خواهند شد و از تسلیحات سنگین استفاده نخواهند کرد.

در اوایل سال جاری میلادی، ارمنستان از میزبانی رزمایش های نظامی “سازمان پیمان امنیت جمعی” (CSTO)، ائتلاف تحت رهبری روسیه متشکل از جمهوری های اتحاد جماهیر شوروی سابق، خودداری کرد که این امر نشانی از تنش های فزاینده ایروان با مسکو است.

عکس آرشیوی/ رویترز

ابراز نگرانی روسیه از چرخش ارمنستان به سمت غرب

با وجود مقیاس کوچک رزمایش مشترک هفته آینده آمریکا و ارمنستان، کرملین ضمن ابراز نگرانی از آن گفته که از نزدیک این رزمایش را زیر نظر خواهد داشت.

“دیمیتری پسکوف” سخنگوی کرملین در این باره گفت:” البته چنین اخباری بویژه در شرایط فعلی باعث نگرانی است. بنابراین، ما عمیقا این اخبار را تجزیه و تحلیل و وضعیت را رصد خواهیم کرد.”

روسیه یک پایگاه نظامی در ارمنستان دارد و خود را قدرت برتر در منطقه قفقاز جنوبی می داند؛ منطقه ای که تا سال 1991 بخشی از خاک اتحاد جماهیر شوروی سابق بود.

این کشور همچنین یک نیروی حافظ صلح را نیز در منطقه حفظ می کند تا ضامن توافق آتش بسی باشد که به جنگ 44 روزه بین ارمنستان و جمهوری آذربایجان در سال 2020 پایان داد؛ دومین باری که ارمنستان و جمهوری آذربایجان پس از فروپاشی شوروی با هم جنگیدند و نتیجه آن با آزادسازی مناطق اشغالی قره باغ از سوی ارتش جمهوری آذربایجان، به پایان رسید.

اما “نیکول پاشینیان ” نخست وزیر ارمنستان، در مصاحبه آخر هفته گذشته با یک روزنامه ایتالیایی گفت که روسیه در محافظت از ارمنستان در برابر آنچه که او “ادامه تجاوزات آذربایجان نفت خیز” نامید، شکست خورده است.

وی اظهار داشت که جنگ روسیه در اوکراین به این معنی است که این کشور قادر به پاسخگویی به نیازهای امنیتی ارمنستان نیست.

پسکوف در واکنش روز سه شنبه به خبرنگاران گفت که با اظهارات پاشینیان مخالف است.

وی گفت: “روسیه بخش جدایی ناپذیر این منطقه است. روسیه نقشی ثابت و بسیار مهم در تثبیت وضعیت در این منطقه ایفا می کند و ما به ایفای این نقش ادامه خواهیم داد.”

تنش ها بین مسکو و ایروان ریشه در درگیری های ارمنستان با آذربایجان بر سر قره باغ کوهستانی دارد، منطقه ای که در داخل آذربایجان قرار دارد اما از زمان پایان جنگ جدایی طلبانه در آنجا در سال 1994، تحت کنترل نیروهای ارمنی تحت حمایت ایروان بوده است.

دولت ایروان در جنگ 3 سال پیش شکست خورد و دلیل آن را عدم حمایت کافی و لازم از سوی مسکو می داند، در حالی که ارتش جمهوری آذربایجان در جریان جنگ 3 سال پیش به طور همه جانبه از کمک های نظامی و پشتیبانی ترکیه و اسراییل برخوردار بود.

پاشینیان در ماه‌های اخیر به طور فزاینده‌ای از صلح‌بان‌های روسی انتقاد کرده و آنها را به ناتوانی در تامین امنیت ترانزیت آزاد در امتداد کریدوری که ارمنستان و قره باغ کوهستانی را به هم متصل می‌کند (گذرگاه لاچین)، متهم کرده است.

دولت الهام علی اف در 8 ماه گذشته منطقه قره باغ کوهستانی (آرتساخ) را تحت محاصره قرار داده و نهادهای بین المللی نسبت به وقوع یک نسل کشی بی سروصدا و آرام از سوی دولت باکو علیه ارمنی های ساکن قره باغ، ابراز نگرانی می کنند.

310310

بخش مقالات بین المللی

نویسنده اخبار بین‌المللی با روشی زنده و غوطه‌ور در جزئیات. با تمرکز بر رویدادهای جهانی و تاثیرات آن‌ها بر جوامع، به شما نقشه‌ای دقیق از رویدادهای روز ارائه می‌دهم. با استفاده از شیوه‌های نوین گزارشگری، اطلاعات جذابی را برای شما فراهم می‌کنم.
دکمه بازگشت به بالا