چرا در شرایط کمبود، داروها ترخیص نشدند؟!

در حالی که کمبود اقلام دارویی مختلف که باعث تنگی نفس بیماران می شود، ماموران گمرک و سازمان های انبارهای عمومی ضمن ارائه آماری از ترخیص دارو و مواد اولیه، دلایل احتمالی رسوب داروها را تشریح کردند.

به گزارش نازک نارنجی، گزارش ها از کمبود داروهای مختلف در کشور حکایت دارد؛ از همین رو بازرس کل فعالیتهای بهداشتی و درمانی سازمان بازرسی اخیراً اعلام شد که کمبود دارو در هفته ها و روزهای گذشته سلامت عمومی کشور را تهدید کرده است.

بر این اساس به نظر می رسد 98 تن دارو، سرم، مواد اولیه دارویی و غیره در انبارهای عمومی موجود است که چالش هایی از جمله اعتبارات و مجوزهای لازم را بر دوش دارند.

آمار واردات دارو و مواد اولیه شیمیایی در هفت ماهه امسال

در همین رابطه ابوالفضل اکبرپور – مدیرکل گمرک فرودگاه امام خمینی (ره) در گفت وگو با نازک نارنجی، با اشاره به آمار واردات دارو و مواد اولیه شیمیایی، می گوید: از ابتدای سال جاری در تاریخ 10 مهرماه جاری، بیش از 2240 تن فرآورده های دارویی مندرج در تبصره ذیل فصل 30 جداول پیوست آیین نامه اجرایی مقررات صادرات و واردات به ارزش بیش از 822 میلیون دلار وارد کشور شد.

وی ادامه داد: همچنین بیش از 660 تن مواد اولیه شیمیایی مندرج در تبصره های فصل 29 جداول پیوست آیین نامه اجرایی قانون مقررات صادرات و واردات به ارزش بیش از 330 میلیون دلار وارد فرودگاه امام خمینی(ره) شد. (ره) در بازه زمانی مذکور و کلیه موارد مذکور تا زمان ترخیص.

به گفته مدیرکل گمرک فرودگاه امام خمینی (ره) هم اکنون بیش از 22 تن فرآورده دارویی به ارزش بیش از 8.5 میلیون دلار در حال ترخیص است.

گمرک تنها تصمیم گیرنده در ترخیص کالا نیست

مهدی ذوقی در گفت وگو با نازک نارنجی، تاکید کرد: اجازه تخلیه کالا طبق ماده 19 قانون امور گمرکی و خروج کالا طبق بند (پ) ماده 3 قانون امور گمرکی بر عهده گیرنده کالا نیست. مرجع، یعنی شرکت انبارهای عمومی و خدمات گمرکی. : شرکت انبارهای عمومی باید فقط تابع دستورات دولت یعنی گمرک جمهوری اسلامی ایران به عنوان مرجع تحویل کالا باشد و انبارها غیر از این چارچوب نمی توانند کالا را قبول یا تحویل دهند.

وی ادامه می دهد: باید تاکید کنم که اگر عرف اجازه نمی دهد چیزی بیرون بیاید به این معنی نیست که تشخیص شخص بر عهده عرف است و همچنین باید به نقش برجسته و اساسی آن اشاره کرد. سازمانهای همجوار مشروح در ماده 12 قانون گمرک. حدود 45 قانون داخلی، 15 کنوانسیون بین المللی و 25 رویه گمرکی در کشور به همراه 25 سازمان مرتبط دیگر وجود دارد که گمرک جمهوری اسلامی ایران موظف به تصویب و اجرای آنها است. برو بیرون در واقع برای جلوگیری از اخذ تاییدیه گمرک از سازمان های همجوار، وظیفه مرزبانی اقتصادی کشور جلوگیری از خروج کالا است.

ترخیص دارو منوط به اعتبارات بانکی و مجوزهای لازم است

مدیر کل شرکت انبارهای عمومی و خدمات گمرکی با بیان اینکه در ترخیص دارو و سرم، همچنان مجوزهای وزارت حریم خصوصی، اعتبارات بانکی، وزارت بهداشت (سازمان غذا و دارو) و غیره نیاز است، گفت: : پس اول از همه سازمان های همجوار باید تشریفات قانونی موضوع را تایید کنند. دوم اینکه هزینه ها و عوارض گمرکی و دولتی باید پرداخت شود و در نهایت گمرک همیشه اجازه ترخیص یا حمل کامل (در مورد کالاهای استراتژیک) را بدون تاخیر می دهد.

ذوقی در پاسخ به این سوال که چرا کالا دارای مدت زمان طولانی ته نشینی است و مجوز خروج داده نمی شود، پاسخ داد: نظر گمرکات جمهوری اسلامی ایران معتبر و دقیق تر است اما معمولا سازمان هایی که در بالا ذکر شد. ارسال شده. و ارسال مجوزهای قانونی مربوط به صادرات کالا به گمرک

مدیرعامل شرکت انبارهای عمومی و خدمات گمرکی در پاسخ به این سوال که آیا داروهای رها شده در انبارها مشکل عرضه پول دارند یا خیر، خاطرنشان کرد: ما مشخص نکرده ایم که واقعا مشکل چیست و اساسا مسئولیت این شرکت حول محور است. الزام ماده 25 و بند (ک) ماده 1 قانون. فعالیت های گمرکی اما آزمایشات میدانی مشکل وام بانکی و مجوزهای غذا و دارو را نشان می دهد.

ذوقی تاکید کرد: انبارهای عمومی فقط گیرنده هستند و هر آنچه دریافت می کنیم باید در چارچوب اطلاع رسانی تبصره 1 ماده 50 قانون گمرک ارسال شود. از ماهیت کالا (از نظر کد تعرفه مصوب HS) در زمان تحویل به انبار و چرایی سپرده گذاری آن در انبار اطلاعات رسمی وجود ندارد و موضوع فعالیت در این شرکت هیچگونه ارتباطی با موضوع ندارد. با ماندگاری کالا انجام دهید.

به گفته وی، 98 تن دارو، سرم، مواد اولیه پزشکی و غیره در انبارهای شرکت فرودگاهی امام خمینی (ره) موجود است.

بانک مرکزی باید برای صنعت دارو استثنا قائل شود

در همین راستا فرامرز حسنانی – رئیس سندیکای تولیدکنندگان مواد شیمیایی – وی همچنین به نازک نارنجی خبر داد که دولت باید بانک ها را ملزم به افزایش تسهیلات برای صنعت دارو کند و شرایط غیرممکن را قرار ندهد. بانک مرکزی برای حل این مشکلات سریعا برای صنعت دارو استثنا قائل شود. مالیات بر ارزش افزوده قبلا بر اساس نرخ 4200 تومان محاسبه می شد اما اکنون بر اساس ارز نیمایی است. البته هفته گذشته برای دارو از 9 درصد به 2 درصد کاهش پیدا کرد. اما با توجه به شوک تغییر نرخ، مشکل کلی تامین نقدینگی برای ترخیص همچنان پابرجاست.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا