«حذف آلایندههای آلی با کمک نانوبلورها» بررسی شد
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، احمد قلیزاده، دارای دکتری تخصصی فیزیک(حالت جامدات تجربی) پژوهشگراین حوزه، ابتدا توضیحاتی درباره علم مواد ارائه کرد و گفت: به دلیل ویژگیهای منحصربهفردشان هم از دیدگاه نظری و هم از دیدگاه آزمایشگاهی و صنعتی یکی از موضوعات مورد توجه پژوهشگران، دانشمندان و مهندسان به شمار میرود.
وی افزود: در میان این مواد، مواد فرومغناطیس نرم با توجه به مقاومت الکتریکی بالا بهطور گسترده در انواع مختلف دستگاههای مغناطیسی مانند سلف، ترانسفورماتورها مورد استفاده قرار میگیرند.
این پژوهشگر فیزیک تصریح کرد: مگنتیت بهعنوان یک ماده نرم مغناطیسی دارای دمای کوری بالا و نظم اسپینی تقریباً کامل در دمای اتاق است. از طرفی، روند روبهرشد فاضلابهای رنگی از صنایع مختلف نظیر منسوجات، چاپ، مواد غذایی و لوازم آرایشی به دلیل سمی بودن و غیرقابلتجزیه بودن تهدیدی بزرگ برای انسان و محیط زیست است.
وی ادامه داد: برای حذف رنگها در محیطهای آبی از روشهایی نظیر جذب و اکسیداسیون شیمیایی استفاده شده است که در مقایسه با سایر روشها، اکسیداسیون به دلیل قابلیت نابودی آلایندههای آلی و تبدیل آنها به ترکیبات معدنی بیشتر موردتوجه قرار گرفته است.
قلیزاده تأکید کرد: در این تحقیق بر روی ساخت دمای پایین فریتها برای دستیابی به موادی با اندازه دانه بحرانی و ویژگیهای مغناطیسی خوب، تمرکز کردیم تا نانومواد ویژهای با عنصرسنجی جدید برای استفاده در قطعات الکترونیکی MLCI و MLCC و نیز در انتقال داروها به روش مغناطیسی مورداستفاده باشد.
پژوهشگر حوزه فیزیک تجربی تصریح کرد: در انجام طرحهایی نظیر این طرح، سنتز مواد یک چالش بزرگ است؛ اما این طرح در تصفیه آب نقش مهمی دارد و باوجود آن که در اندازهگیریهای موردنیاز طرح، مشکلاتی داشتیم؛ با همکاری سایر همکاران توانستم این طرح را به پایان برسانم. نبود و در دسترس نبودن سیستمهای اندازهگیری نیز چالش دیگر این طرح بود.