بخشی از خسارت سرمازدگی محصولات کشاورزی جبران می شود

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس:

رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی گفت: تمام تلاش کمیسیون کشاورزی مجلس این است که با برنامه ریزی خسارت محصولات کشاورزی تعیین تکلیف و بخشی از خسارت سرمازدگی جبران شود.

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمدجواد عسگری روز سه شنبه در حاشیه بازدید از باغ های انگور، گردو، آلبالو و دیگر اراضی باغبانی شهرستان ملایر، اظهار داشت: ما به وزارت جهاد کشاورزی و سازمان هواشناسی کشور توصیه کردیم که تنش های سرمایی که اتفاق افتاد را به طور حتم به کشاورزان و مسئولان استانی و شهرستانی اطلاع دهند.

وی افزود: به واسطه تنش سرمایی که اوایل امسال ایجاد شد، باغ های انگور شهرستان ملایر خسارت سنگینی دید و حدود ۱۰ هزار هکتار از سطح این باغ ها از ۳۰ تا ۱۰۰ درصد آسیب دیدند.

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: نگاهمان این است که هر چه سریعتر برنامه ریزی کنیم تا هم کشاورزان با میل و رغبت و انگیزه بیشتری به کارشان ادامه دهند و هم در راستای خسارتی که ایجاد شده، بتوانیم تعیین تکلیف کنیم.

عسگری تاکید کرد: در این راستا روز یکشنبه هفته آینده با حضور مسئولان استانی و ملی، جلسه ای در کمیسیون کشاورزی مجلس خواهیم داشت و حول چند محور مساله را دنبال خواهیم کرد.

وی خاطرنشان کرد: تلاش ما بر این است تا دوباره این باغ ها احیا شود و حتما نهاده های کشاورزی همچون کود اوره، فسفاته و پتاسه به طور ویژه در اختیار کشاورزان قرار گیرد.

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه بیشتر باغ های ما بیمه نیستند، گفت: در این رابطه پیگیری می کنیم تا وام هایی با بهره کم در اختیار باغداران و کشاورزان قرار گیرد و حتما این کار را دنبال خواهیم کرد.

عسگری ادامه داد: یک دلیل سرمازدگی این است که باغ ها در پَستی قرار دارند و باید تلاش کنیم اعتبارات مورد نیاز برای اجرای طرح فراز یا همان داربستی کردن باغ ها اختصاص گیرد.

وی با اشاره به اینکه با داربستی کردن باغ ها هم افزایش عملکرد در واحد سطح را به دنبال دارد و هم اینکه خطر سرمازدگی به صفر می رسد، اظهار داشت: این نکته هم حائز اهمیت است که ما به وزارت جهاد کشاورزی و سازمان هواشناسی کشور توصیه کردیم در بحث تنش های سرمایی حتما قبل از ایجاد سرما و برودت، کشاورزان و مسئولان استانی و شهرستانی را در جریان قرار دهند تا با روش های سنتی جلوگیری از بحث سرمازدگی را انجام دهند.

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی افزود: تاکید ما این است که مسئولان باید پاسخ دهند که آیا ورود سرما را به کشاورزان اطلاع رسانی کرده اند یا نه.

عسگری بیان کرد: تلاش می کنیم مرهمی بر زخم کشاورزان در راستای ایجاد خسارت محصولات کشاورزی ایجاد کنیم و حتما وام با بهره کم به کشاورزان اختصاص یابد.

به گفته وی؛ کسانی که قبلا وام گرفتند، لیست آن ها را تهیه می کنیم تا از بانک هایی عاملی که برای احداث باغ وام گرفتند، سود و دیرکرد را ببخشند و اصل وام را در یک فاصله زمانی مشخص پرداخت کنند.

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی یادآور شد: در کمیسیون کشاورزی این موارد با جدیت دنبال می کنیم و رویکرد ما این است که هر کجا در حوزه بخش کشاورزی اتفاقی بیفتد، موضوعات را دنبال کنیم تا مشکل کشاورزان حل شود.

عسگری ادامه داد: در بحث بیمه محصولات کشاورزان، در بودجه ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ بیمه را با جدیت دنبال کردیم و اعتبارات خوبی نیز برای بیمه محصولات کشاورزی گذاشتیم تا کشاورزان با میل و رغبت محصولات خود را بیمه کنند.

وی گفت: دستگاه های متولی همچون بیمه و بانک هم باید مکلف شوند به محض چنانچه اتفاقی همچون سرمازدگی برای محصولات کشاورزی افتاد، در اسرع وقت نبست به پرداخت بیمه اقدام کنند.

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی افزود: در حوزه مسائل بیمه ای اشکالی که وجود دارد این است که دستگاه های متولی که امورات بیمه را دنبال می کنند به دنبال منافع خودشان هستند، در صورتی که نگاه و رویکرد ما این است که صفر تا صد به دنبال منافع کشاورز در راستای امنیت غذایی، اشتغال و صادرات محصولات کشاورزی باشیم.

عسگری اضافه کرد: ملایر که در زمینه انگور ثبت جهانی است و جایگاه بین المللی پیدا کرده، باید در اسرع وقت با تشکیل جلسه، دستور کار جلسه را مشخص و زمانبندی کنیم تا دستگاه ها پای کار بیایند و بتوانیم بخشی از خسارت باغداران را جبران کنیم.

براساس این گزارش، سرمای بهاره ۱۴ و ۱۵ اردیبهشت امسال به ۷۰ درصد از باغ های انگور این شهرستان خسارت وارد کرد.

از سطح ۱۱ هزار و ۳۴۸ هکتار باغ انگور بارور، سرمای بهاره اردیبهشت امسال به ۹ هزار و ۳۴۸ هکتار از اراضی باغ های انگور این شهرستان خسارت زد و ۷۰ درصد دچار سرمازدگی شد.

دکمه بازگشت به بالا