اقتصادیمطالب کسب و کار

علت ریختن آب از پنل کولر اسپلیت

ساختار کولر های گازی

به نقل از  bdstall.com قبل از این که بخواهیم در رابطه با علت آبریزی پنل داخلی کولر گازی صحبت کنیم، بهتر است کمی اطلاعات در رابطه با نحوه ی عملکرد کولر های گازی بدانیم.

کولر های گازی با یک ساختار ساده ای کار می کنند. آن ها با تبخیر آب، به طور موثری گرمای هوا را از بین می برند. این نوع کولر ها برای تسهیل تبخیر موثر آب و گردش هوای خنک شده به داخل خانه طراحی شده اند.

 

 

اجزای تشکیل دهنده ی کولر گازی

قیمت کولر گازی گری: آگاهی در رابطه با قسمت های مختلف دستگاه، باعث می شود تا پروسه ی شما آسان تر شود. در رابطه با تعمیر کولر گازی، باید بدانید که، بعضی از قسمت ها ممکن است نیاز یه تعویض داشته باشند، در حالی که بعضی از قسمت های دیگر ممکن است تا پایان عمر کولر گازی هیچ نیازی به تعویض نداشته باشند. ما در ادامه به طور مختصربه معرفی اجزای تشکیل دهنده ی کولر گازی می پردازیم.

اجزای کولر گازی اسپلیت

کولر گازی اسپلیت دارای دو واحد مجزا می باشد، که به هر کدام یونیت یا پنل می گویند. یکی از یونیت ها در خارج از محیط ساختمان و در فضای باز نصب می شود  که یونیت خارجی نامیده می شود، که دارای کمپرسور و کندانسور است. دیگری، یعنی یونیت داخلی، در داخل ساختمان نصب می شود و دارای اواپراتور ( واحد تبخیر ) می باشد، و به وسیله ی دو لوله مسی یا آلومینیومی به یونیت خارجی متصل می باشد.

لوله ی باریکتر هوای خنک تولید شده را به پنل داخلی و لوله بزرگتر هوای گرم جذب شده توسط یونیت داخلی را به خارج منتقل می کند.

کولر گازی اسپلیت دارای دو مدل  معمولی و اینورتر می باشد.   معمولی، به صورت سرد ( سرمایشی ) و  اینورتر، به صورت سرد و گرم (سرمایشی و گرمایشی ) موجود می باشد.

مختصری در مورد نحوه ی عملکرد کولر گازی

اسپیلیت و یا به طورکلی تمامی مبرد ها با جذب گرما از محیط  و یا همون چشمه ی سرد و انتقال آن به محیط دیگر (چشمه ی گرم) عمل سردسازی را انجام میدهند. اسپیلیت ها از دو جز اصلی که همان یونیت داخلی و یونیت خارجی هستند تشکیل شده است که به یونیت داخلی اصطلاحا پنل داخلی نیز گفته میشود.

در یونیت خارجی کمپرسور دستگاه قرار دارد که در اثر کارکردن گرما ایجاد میکند لذا یونیت خارجی همیشه خارج از منزل قرار میگیرد. از یونیت خارجی لوله های مسی خنکی وارد پنل داخلی میشوند که پنل داخلی با دمیدن به آن باد خنک ایجاد میکند.

همچنین توصیه میکنیم بعد از خواندن این مقاله، مقاله مفید و کابردی دیگری که ما در مورد  نوشتیم را نیز مطالعه نمایید.

دلایل آبریزی از پنل داخلی کولر گازی و آموزش رفع و تعمیر آن

تا این جا با اجزای تشکیل دهنده ی کولر گازی ها آشنا شدیم. در ادامه به بررسی علت های احتمالی آبریزی پنل داخلی کولر گازی اسپلیت می پردازیم.

انسداد مسیر تخلیه (درین) کولرگازی

درین یا مسیر تخلیه کولر گازی به منظور هدایت آب ناشی از جذب رطوبت محیط به بیرون تعبیه شده است از این جهت گرفتگی و انسداد آن میتواند مانع تخلیه آب و تجمع آن در سینی کف پنل داخلی و نتیجتا نشتی از پشت پنل داخلی شود. گرفتگی درین میتواند علل متفاوتی داشته باشد که مهم ترین آن ها میتواند رسوب کردن باشد.

شکستگی سینی پنل داخلی

یکی دیگر از علت های احتمالی نشتی از پنل داخلی میتواند سوراخ شدن ویا آسیب دیدن سینی کف باشد.

در این هنگام آب ناشی از رطوبت در آن جا جمع میشود و چون سینی آسیب دیده است از شکستگی ها و یا درز ها به بیرون نشت میکند و اینگونه سبب آبریز از پنل داخلی کولر گازی میشود.

خارج شدن لوله ی درین از جای مناسب

لوله ی درین به هر علتی میتواند از جای خود خارج شود که در نتیجه ی آن آب جمع شده در پنل کولر گازی نمیتواند به بیرون هدایت شود و پس از جمع شدن آب و بیشتر شدن آن از مقدار خاصی موجب نشتی از دستگاه میشود همچنین توجه داشته باشید میتواند لوله ی درین تا خورده باشد و یا در شیب نا مناسبی قرار گرفته باشد.

مشکل در سیکل تبرید

اصولا مشکلات سیکل تبرید و یا کمبود گاز میتواند منجر به ایجاد یخ در اطراف کمپرسور و یا پنل داخلی شود. واضح است که آب حاصل ازآب شدن این یخ ها میتواند در پنل داخلی انباشته شود و نهایتا منجر به نشتی از پنل داخلی شود.

خرابی پمپ درین

در برخی مواقع امکان دفع آب حاصل از رطوبت با شیب ملایم نیست از همین جهت مجبور به استفاده از پمپ درین جهت دفع آب حاصل هستیم. در این مواقع خرابی پمپ درین میتواند منجر به برگشت آب به سینی و نتیجتا آبریزی شود.

نامناسب بودن عایق لوله های دستگاه

توجه کنید که لوله های سردی که در معرض رطوبت محیط هستند باید عایق شوند. در غیر این صورت رطوبت روی آن ها باعث ایجاد قطرات آب و نهایتا چکه کردن در منزل شما میشود.

چند نکته در رابطه با نگهداری کولر های گازی در زمستان

خط آب را خاموش کنید و اتصال آب را در محل اتصال شل کنید، تا تمام آبی که در لوله باقی مانده تخلیه شود. این کار برای جلوگیری از یخ زدگی آب در لوله ها می باشد.

برق مربوط به کولر گازی را قطع کنید، تا از خسارات ناشی از برق جلوگیری کنید.

لنت ها را جدا کنید و با آب معدنی بشویی، تا از رسوب آب سخت جلوگیری کنید

منبع : startech.com.bd

دکمه بازگشت به بالا