صفر تا صد مهاجرت کاری به آلمان
مهاجرت کاری به آلمان در مقایسه با سایر کشورهای اتحادیه اروپا برای ما ایرانیان مناسب تر و مورد پسندتر است و شهروندان ایرانی معمولا برای کار انتخاب اول خود را کشور آلمان در نظر میگیرند و همواره سعی میکنند که با کمک شرکت های مهاجرتی معتبر در تهران؛ بتوانند خود را به این کشور برسانند. آلمان یکی از اقتصادهای بزرگ و بسیار پر رونق و رو به پیشرفت جهان را به خود اختصاص داده که موجب فراهم شدن شرایط کاری ایدهآل و فرصتهای شغلی متنوع و بسیاری گشته است.
آلمان به دلیل کمبود نیروی کار سالانه نظر مهاجران بسیاری را به خود جلب میکند. علاوه بر این درآمد و مخارج در این کشور کاملا با یکدیگر همخوانی داشته و باعث علاقه بیشتر مهاجران به این روش میشود. در ادامه این مطلب شرایط کار در آلمان را با جزئیات دقیق و آخرین اطلاعات و قوانین کار مورد بررسی قرار خواهیم داد.
وضعیت کار در آلمان
شرایط کار در آلمان همواره توسط دولت در حال بررسی بوده و بلافاصله بعد از تصمیم گیری و نیازهای جدید تغییراتی در آن ایجاد میشود. قوانین کار در کشور آلمان یکی از مناسبترین و ایدهآلترین قوانین کاری در اروپا و جهان است و دولت نیز هر روزه در تلاش است تا آن را بهتر از پیش نماید.
طبق آخرین وضعیت کار در آلمان، کارفرما باید بلافاصله پس از استخدام نسبت به پرداخت بیمه وی اقدام نماید و باید قراردادی مابین وی و کارگر تنظیم و نوشته شود و در آن تمامی شرایط و تعهدات طرفین قید گردد. در حال حاضر حداقل دستمزد در آلمان به ازای هر ساعت کار 10.45 یورو است که در برخی از ایالات حتی تا 12 یورو نیز پرداخت میشود.
همچنین هر فرد مجاز به 8 ساعت کار در روز بوده و کار بیش از این باید با توافق طرفین و پرداخت اضافه کار انجام پذیرد که حداکثر میتواند به 10 ساعت در روز برسد. طبق همین قوانین برای افرادی که در هفته 5 روز به کار مشغول هستند، باید حداقل 20 روز و برای افرادی که 6 روز به کار مشغول هستند، حداقل 24 روز مرخصی با حقوق لحاظ گردد.
سن بازنشستگی در آلمان 66 سال است که تا سال 2031 به 67 سال خواهد رسید. ضمنا افرادی که به مدت 45 سال حق بازنشستگی پرداخت کردهاند، استثنا وجود دارد و امکان بازنشستگی در سن 64 سالگی را فراهم میکند.
7 گام برای مهاجرت کاری به آلمان
گام1: اولین گام برای مهاجرت کاری به آلمان، انتخاب یک موسسه کاریابی معتبر برای مشاوره
شاید بتوان گفت که اولین و اصلیترین گام برای مهاجرت کاری به آلمان، انتخاب یک موسسه کاریابی و مهاجرتی معتبر است. شما برای کسب اطلاعات مورد نیاز مهاجرت از جمله اطلاع از شرایط مشاغل مورد نیاز در آلمان، مدارک مورد نیاز برای ارائه به کارفرمایان آلمانی(لیست دقیق مدارک تحصیلی و سابقه کار)، شهرهای مناسب برای زندگی در آلمان، روشهای آمادهسازی رزومه و انگیزهنامه، چگونگی ارسال رزومه برای کارفرمایان آلمانی، چگونگی موفقیت در مصاحبه کاری با کارفرما و …. نیاز دارید که از یک موسسه کاریابی معتبر مشاوره بگیرید.
البته این به این معنی نیست که شما نمیتوانید بدون این موسسات، برای مهاجرت کاری به آلمان اقدام کنید. در واقع به دلیل دشواری مکاتبات و ارتباطات با کارفرمایان آلمانی و همچنین کارهای اداری بسیار زیادی که در این مسیر وجود دارد و برای شما ناآشنا است، پیشنهاد میشود به یک موسسه مهاجرتی تخصصی و معتبر مراجعه نموده و با آن قرارداد ببندید. توصیه میکنیم مقاله «چگونه اعتبار موسسات مهاجرتی را ارزیابی کنیم؟» را مطالعه نمایید تا با روشهای بررسی اعتبار موسسات مهاجرتی و کاریابی آشنا شوید.
گام2: زبان آموزی، مرحله دوم و بسیار مهم در مسیر مهاجرت کاری به آلمان
شما برای اقدام جهت مهاجرت کاری به آلمان، باید مدرک زبان آلمانی خود را دریافت کرده باشید و حداقل سطح زبان مورد نیاز برای کار کردن(خصوصا به عنوان کادر درمان)، مدرک زبان سطح B2 است. اما در نظر داشته باشید که برای مصاحبه با کارفرما، داشتن مدرک زبان سطح B1 نیز کفایت میکند. این یعنی شما میتوانید با مدرک زبان سطح B1، به مصاحبه با کارفرمای آلمانی خود بپردازید.
سپس در صورتی که پذیرش شغل مورد نظر شما با موفقیت انجام شد، میتوانید تا زمان ورود به خاک آلمان، مدرک زبان آلمانی سطح B2 خود را دریافت نمایید. پیشنهاد ما به شما دریافت مدرک زبان آلمانی B2 در ایران است. چرا که زمان و هزینهای که شما برای آموزش زبان آلمانی در این کشور صرف خواهید کرد، بسیار بیشتر خواهد بود.
همچنین شما میتوانید همزمان با پیشرفت فرایند اداری مربوط به مهاجرت کاری به آلمان، به آموختن زبان بپردازید. این دو منافاتی با یکدیگر ندارند و میتوانند در راستای یکدیگر پیش بروند. البته توجه داشته باشید که در صورتی که شما با یکی از موسسات مهاجرتی قرارداد امضا کنید، تنها کار و وظیفهای که بر دوش شما خواهد بود، زبان آموزی است. در واقع شما با مراجعه به یکی از این موسسات، کلیه کارهای مربوط به مهاجرت کاری به آلمان را به آنها میسپارید.
گام3: ترجمه مدارک تحصیلی و کاری، قدم سوم از مسیر مهاجرت کاری
همانطور که گفته شد، موسسه مهاجرتی که شما انتخاب نمودهاید، موظف است کلیه کارهای مربوط به مهاجرت کاری به آلمان را انجام دهد. در واقع موسسه طرف قرارداد شما موظف است بعد از گرفتن مدارک تحصیلی و سوابق کاری شما، اقدام به ترجمه اصل مدارک نماید و آنها را برای ارائه به کارفرمای آلمانی لیست و دستهبندی کند.
گام4: چهارمین مرحله مهاجرت کاری به آلمان، معادلسازی مدارک
پس از آنکه مدارک تحصیلی و سوابق شغلی شما ترجمه شد، این مدارک باید جهت معادلسازی به کشور آلمان ارسال شود. این فرآیند آنرکونگ نامیده میشود و در آن مدارک شما با مدارک مشابه آلمانی مقایسه میشود. در صورتی که مدارک شما با مشابه آلمانی آن، معادل باشد، مدرک رسمی برای شما صادر خواهد شد و در غیر این صورت، شما مجبور به گذراندن دورههای کارآموزی در کشور آلمان خواهید بود.
معادلسازی مدارک، یکی از مراحل حساس کل مسیر مهاجرت کاری شما به آلمان است که باید توسط موسسه طرف قرارداد شما با دقت و کیفیت بالایی انجام شود تا در نهایت بتواند تایید یا به اصطلاح بشاید آن را بگیرد. اگر اطلاعات بیشتری درمورد معادلسازی مدارک خود نیاز دارید، میتوانید مقاله «آنرکنونگ چیست؟» را مطالعه نمایید.
گام 5: مصاحبه با کارفرما مهمترین مرحله در مهاجرت کاری به آلمان
پس از انجام مراحل قبلی و معادلسازی مدارک، نوبت به مرحله مصاحبه با کارفرما میرسد. موسسه مهاجرتی که شما پیشتر آن را انتخاب کردهاید، وظیفه انجام هماهنگیهای لازم و برقراری جلسه مصاحبه با کارفرمای آلمانی را بر عهده دارد. همچنین این موسسه باید به شما برای کسب آمادگی لازم جهت حضور در این جلسه مهم کمک کند. شما باید قبل از برگزاری این جلسه، با سوالات و شرایط مصاحبه با کارفرما آشنا شوید تا بتوانید آمادگی لازم را کسب کنید و بدون استرس و ناراحتی این مرحله حساس را پشت سر بگذارید.
در واقع در این جلسه که به صورت آنلاین برگزار میشود، کارفرمایان آلمانی با شما مصاحبه شغلی انجام میدهند و برخی سوالات را برای استخدام از شما میپرسند. از این طریق هم سطح تسلط شما بر زبان آلمانی و هم میزان آشنایی و تخصص شما با حرفه کاریتان را محک میزنند. از این رو شما باید در این مصاحبه آنلاین، خود را واجد شرایط و کاملا مسلط نشان دهید.
گام6: یک قدمی مهاجرت کاری به آلمان، گرفتن قرارداد کاری و وقت سفارت
بعد از انجام مصاحبه با کارفرمای آلمانی، اخذ پذیرش و قرارداد کاری از جانب وی، نوبت به دریافت اجازه کار از اداره کار میرسد، که پس از انجام کارهای اداری طی چند هفته صادر میشود. پس از آن متقاضی میتواند اقدام به گرفتن وقت از سفارت آلمان کند و به احتمال زیاد بعد از مدت بسیار کوتاهی ویزای کاری برای ورود به خاک آلمان صادر خواهد شد.
در واقع برای دریافت ویزای کاری شما باید چند مرحله را پشت سر بگذارید. مرحله اول پیدا کردن موقعیت شغلی مناسب در آلمان است که شما با کمک موسسه مهاجرتی منتخب، این موقعیت شغلی را پیدا کردهاید و قرارداد کاری میان شما و کارفرمای آلمانی منعقد شده است. دومین مرحله مهاجرت کاری به آلمان، شما باید اقدام به دریافت وقت سفارت آلمان را در کشور خود نمایید.
در نظر داشته باشید که مدارک خود را به طور کامل و تحت نظر موسسه مهاجرتی مورد نظر جمعآوری کرده باشید، چون در این مرحله، افسر پرونده مدارک شما را مطالعه و نظر نهایی را برای صدور ویزای کاری در آلمان، صادر میکند. پس از آنکه نوبت سفارت شما فرا رسید، باید با مدارک خود در زمان تعیینشده در سفارتخانه آلمان حاضر شوید و به برخی از پرسشها پاسخ دهید. در نهایت، در صورت نبود هیچ نقص و مشکلی در مدارک شما و پشت سر نهادن مصاحبه، ویزای کاری شما برای مهاجرت کاری به آلمان صادر خواهد شد.
گام7: مرحله نهایی مهاجرت کاری به آلمان، گرفتن بلیط پرواز و رزرو محل اقامت
پس از اخذ ویزای کاری germany، شما دیگر آماده سفر به کشور آلمان هستید و باید برای رزرو بلیط و تهیه محل اقامت خود در آلمان اقدام کنید. توجه داشته باشید که پس از ورود به خاک آلمان، باید حضور خود را به پلیس آلمان اطلاع دهید و برخی مراحل را نیز در آنجا پشت سر بگذارید.