استعفای مقام ارشد اسرائیلی در اعتراض به سیاستهای بن گویر
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنلاین نازک نارنجی، روزنامه هاآرتص چاپ فلسطین اشغالی امروز (۱۳ آذر) خبر داد که «اسرائیل آویچر» رئیس بخش تسلیحات وزارت امنیت داخلی اسرائیل از سمت خود استعفا کرد.
به نوشته این روزنامه، آویچر در اعتراض به اینکه افراد نزدیک به «ایتمار بن گویر» وزیر تندروی وزارت امنیت داخلی اسرائیل خارج از چارچوبهای قانونی اقدام به ارائه گسترده مجوز حمل سلاح به شهرکنشینان میکنند، از سمت خود کنارهگیری کرد.
اسرائیل آویچر، که شش سال در این سمت بود، هفته گذشته در جلسه استماع پارلمان اسرائیل (کنست) گفت که تعدادی از کارمندان نزدیک به ایتمار بن گویر، یک «اتاق عملیات» مخفی در وزارت امنیت داخلی ایجاد کردهاند و این نگرانی وجود داشت که آنها بنا به میل خود اولویتهای خاصی را در ارائه مجوز حمل سلاح در نظر بگیرند.
به نوشته هاآرتص، در این اتاق عملیات، ۸۲ نفر از اعضای دفتر ایتمار بن گویر، کارمندان کنست و برخی نظامیان مشغول به ارائه مجور حمل سلاح به شگل گسترده هستند.
طبق آخرین آمار وزارت امنیت داخلی اسرائیل، از زمان آغاز جنگ در غزه (۱۵ آنلاین) تاکنون ۲۳۶۰۰۶ درخواست مجوز حمل سلاح از سوی شهرکنشینان به این وزارتخانه ارسال شده است.
روزنامه اسرائیل هیوم در این باره نوشت که این تعداد، از مجموع ۲۰ سال گذشته بیشتر است، به طوریکه روزانه ۱۷۰۰ درخواست جدید به وزارت امنیت داخلی ارسال میشود؛ علاوه بر جنگ غزه و احساس نا امنی شدید در میان اسرائیلیها بعد از عملیات طوفان الاقصی، سیاست راستگرایانه دولت نتانیاهو و شخص «ایتمار بن گویر» نیز سهم بسزایی در افزایش ارائه مجوزهای حمل سلاح داشته است.
ایتمار بن گویر، از زمانی که وارد قدرت شده، تمامی تلاش خود را برای کاهش محدودیتهای حمل سلاح از سوی شهرکنشینان به کار گرفته است و در این راستا حمایت قاطع بنیامین نتانیاهو را نیز با خود به همراه دارد.
مسلح شدن گسترده شهرک نشینان، موجب شده است تا آنها هر زمان که بخواهند در پوشش و حمایت نیروهای پلیس، به روستاها و اردوگاههای فلسطینها حملهور شده و اقدام به تخریب و آتش زدن اموال و ترور اهالی کنند.
یورش شهرکنشینان به یک روستای فلسطینینشین
افزایش شدید حملات شهرکنشینان علیه فلسطینیها تا حدی است که یک منبع دیپلماتیک فرانسوی چندی پیش به خبرگزاری رویترز گفت که پاریس طرفدار تحریمهای اتحادیه اروپا علیه شهرک نشینان است، اما هنوز بحثی در این اتحادیه در مورد این موضوع آغاز نشده است.
کرانه باختری همزمان با زبانه کشیدن شعلههای جنگ در غزه، شاهد کشتار روزانه فلسطینیهاست و تاکنون طبق آمار وزارت بهداشت تشکیلات خودگردان فلسطین از ابتدای آغاز جنگ در غزه، ۲۵۶ نفر در حملات اشغالگران در کرانه باختری به شهادت رسیدهاند.
همچنین شهرکنشینانی که مسلح شدهاند، با یورش به خانههای فلسطینیها آنها را مجبور به ترک خانه میکنند، یورش شهرکنشینان مسلح به روستاها و اردوگاهها از آغاز جنگ غزه تاکنون موجب آواره شدن صدها فلسطینی شده است.
صحنههایی از یورش شهرکنشینان مسلح به روستاهای فلسطینینشین
در یک نمونه، شهرکنشینان در اوایل آغاز جنگ غزه به روستای «زنوتا» در کرانه باختری یورش برده و به ۲۵۰ ساکن این روستا از جمله خانواده «ابوالکباش» فلسطینی ۴۲ ساله گفتند که باید خانههایشان را ترک کنند.
«ابوالکباش» به روزنامه وال استریت ژورنال گفته بود که ۲۱ سال است در آن خانه زندگی میکند و هرگز قصد واگذاری آن به شهرکنشینان را ندارد، هرچند شهرکنشینان چند روز بعد در تاریخ ۲۸ اکتبر با یورش دوباره به روستا ساکنان را مجبور کردند را خانههایشان را ترک کرده و فرار کنند.
«آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل نیز در تازهترین واکنش خود گفته است: «ما مطمئن هستیم که اقدامات شهرکنشینان غیر قانونی است و مانعی بر سر راه حل دو دولتی محسوب میشود».
پایان پیام/م
شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید
این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید