کشف محموله قاچاق تسلیحات خارجی در سودان/ واکنش آمریکا به افشای کمک واگنر به نیروهای حمیدتی

به دنبال متهم شدن گروه نظامی واگنر وابسته به روسیه به حمایت تسلیحاتی از نیروهای واکنش سریع سودان، سفیر سابق آمریکا از تغییر موضع احتمالی کشورش در قبال درگیری‌ها در سودان خبر داد.

به گزارش نازک نارنجی، به نقل از شبکه الجزیره، تیموتی کارنی، سفیر سابق آمریکا در سودان در سخنانی در این باره اظهار کرد، در صورتی که اتهام گروه واگنر در ارائه موشک‌های زمین به هوا به نیروهای واکنش سریع ثابت شود، واشنگتن موضع و رویکرد خود را در قبال بحران سودان تغییر خواهد داد.

وی با حضور در برنامه «ما وراء الخبر» شبکه الجزیره گفت: اگر تایید شود که نیروهای واکنش سریع از موشک‌های واگنر علیه ارتش سودان استفاده کرده است یا اینکه در این زمینه آموزش دیده باشد، آمریکا در تعامل با این نیروها بسیار محتاط و حساس خواهد بود.

کارنی ادامه داد: با این وجود آمریکا با هدف دستیابی به یک دولت انتقالی در سودان، به همکاری با غیر نظامیان ادامه خواهد داد.

سفیر سابق واشنگتن در سودان در خصوص اتهامات وزارت خزانه داری آمریکا علیه واگنر نیز تصریح کرد که کشورش اطلاعات تایید شده‌ای درباره نوع موشک‌هایی که گفته شده است واگنر در اختیار نیروهای واکنش سریع قرار داده، ندارد و هیچ گزارشی نه از خارطوم و نه از کشورهای دیگر مبنی بر اینکه این نیروها واقعاً چنین موشک‌هایی را پرتاب کرده‌اند، وجود ندارد.

وزارت خزانه داری آمریکا پنج‌شنبه گروه نظامی واگنر وابسته به روسیه را متهم کرد به نیروهای واکنش سریع در سودان موشک زمین به هوا تحویل داده است.

کشف محموله قاچاق تسلیحات خارجی

از سوی دیگر، یک منبع در ارتش سودان گفت: اطلاعات منطقه دریای سرخ در شرق سودان، سلاح‌هایی را که از یک کشور خارجی منتقل شده بود، مصادره کرده است.

این منبع بدون اشاره به نام این کشور خارجی اعلام کرد که ارتش کشورش فعالیت یک تیم در زمینه قاچاق سلاح را در شرق سودان رصد کرده است.

وی افزود: اطلاعات سودان افراد مسؤول ورود سلاح و مهمات به مناطق شرق کشور را تحت تعقیب قرار داده است و این افراد برای نیروهای شورشی (واکنش سریع) کار می‌کنند و سلاح‌ها را به دست آنها می‌رسانند.

درخواست ارتش از نظامیان بازنشسته برای حمل سلاح

در همین حال، یاسین ابراهیم یاسین، وزیر دفاع سودان در بیانیه‌ای از نظامیان بازنشسته خواست که از روز دوشنبه به نزدیکترین پایگاه نظامی بروند.

سخنگوی ارتش سودان این درخواست را فراخوانی “داوطلبانه” اعلام کرد.

در بیانیه وزیر دفاع سودان در این باره آمده است: از همه بازنشستگان نیروهای مسلح اعم از افسران، درجه داران و سربازان و همه کسانی که توانایی حمل سلاح دارند می‌خواهیم به نزدیکترین پایگاه و یا فرماندهی نظامی مراجعه کنند و مسلح شوند تا امنیت خود و همسایگانشان را تامین کنند و از ناموس آنها محافظت کنند.

وی افزود: این درخواست پس از آن صورت گرفت که نیروهای شورشی اقدام به تحقیر نمادهای کشور از جمله نویسندگان، روزنامه نگاران، قضات و پزشکان و زندانی کردن، تعقیب و دستگیری نیروهای عادی بازنشسته کردند.

این فراخوان ارتش سودان واکنش نیروهای واکنش سریع را به همراه داشته است.

نیروهای واکنش سریع در بیانیه‌ای اعلام کردند: اعلام بسیج عمومی و دادن سلاح به کسانی که توانایی استفاده از آن را دارند، به وضوح نشان‌دهنده یأس و سردرگمی کودتاگران و شکست آنها در زمینه مقابله با نیروهای ما در میدان نبرد است. این اقدام همچنین تلاشی برای استفاده از شهروندان بی‌گناه برای جنگیدن به جای آنها است.

در این بیانیه همچنین آمده است: این اقدام تأیید می‌کند که”تصمیم نیروهای مسلح برگرفته از تمایلات عناصر رژیم منحل شده است و بیش از یک مرکز تصمیم گیری وجود دارد.

همزمان با تاکید واشنگتن و ریاض در روز جمعه مبنی بر اینکه متوجه “پیشرفت قابل توجه” در احترام به آتش بس در سودان شده‌اند، خارطوم با وجود شنیدن تبادل تیراندازی در شهرهای بحری و عمران، ام درمان و فاشر و دارفور شمالی، شاهد آرامش نسبی بود.

به موازات آن، خانه سفیر اردن نیز مورد حمله و تخریب قرار گرفت.

درگیری میان نیروهای مسلح سودان و نیروهای واکنش سریع به رهبری محمد حمدان دقلو “حمیدتی” ۱۵ آوریل پس از اختلاف نظر در مورد طرح‌های ادغام “واکنش سریع” در ارتش و اختلاف بر سر قدرت آغاز شد و تاکنون صدها کشته و مجروح به همراه داشته است.

این درگیری‌ها علی‌رغم امضای توافق آتش‌بس موقت هفت روزه در شهر جده عربستان اما به طور کامل متوقف نشده است و با شدت کمتری و به صورت پراکنده ادامه دارد.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا