برای قیمت پیاز هشدار داده بودیم/ عوامل رشد قیمت میوه
یکی از اعضای هیات رئیسه فروشندگان میوه و سبزی ضمن اشاره به اینکه در خصوص افزایش قیمت پیاز هشدار دادیم اما کسی به صحبت های ما توجه نکرد در مورد عوامل رشد قیمت میوه نیز به ارائه توضیحاتی پرداخت.
به گزارش نازک نارنجی باقری – عضو هیات رئیسه اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی – در نشست بررسی مشکلات صنف فروشندگان میوه و سبزی کشور اظهار کرد: اصناف و اتحادیه ها را هیچ دولت و مجلسی قبول ندارد، در حالی که بهترین و رایگان ترین کارشناسان در هر بخش اتحادیه ها و تشکل ها هستند.
وی ادامه داد: پیش بینی کرده بودیم که قیمت پیاز افزایش می یابد و در این خصوص نامه نگاری نیز کردیم و هشدار دادیم، ولی کسی به صحبت های ما توجه نکرد تا اینکه قیمت پیاز افزایش یافت.
عضو هیات رئیسه اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی نیز اظهار کرد: در میدان مرکزی میوه وتره بار از ۷۰ سال پیش اصطلاحا دریافت زیرچوبی یا پول کارگری رایج بوده است. برای مثال برای یک کیلو گوجه سبز ۲۰۰۰ تومان پول کارگر گرفته می شود. این پول کارگر غیرقانونی است. یعنی پولی که کارگر باید از بارفروشان دریافت کند از خریدار و مغازه دار می گیرد.
باقری در ادامه گفت: دستفروش ها و وانتی ها مشکل دیگر ما هستند. این افراد علاوه بر سد معبر صنف ما را نیز تهدید می کنند.
عوامل گرانی میوه؛ میادین میوه و تره بار، صادرات بی موقع و مالیات کاذب
در ادامه مرادیان – معاون اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی استان تهران – گفت: ۵ تا ۳۰ درصد گرانی میوه مرتبط به میدان مرکزی میوه و تره بار است، زیرا در میدان پول کارگر دریافت می شود و یا ناخالص فروشی اتفاق می افتد. ناخالص فروشی به این معناست که به همراه میوه هزینه کارتن، سبد، پوشال و… حساب می شود. اگر این موضوع حذف شود ۲۰ تا ۳۰ درصد قیمت میوه در مغازه ها کاهش می یابد.
در ادامه این نشست دامغانی- از اعضای هیات رئیسه – نیز تصریح کرد: یکی دیگر از مشکلات گرانی میوه، صادرات بی موقع میوه به کشورهای دیگر است. در زمانی که در تهران گرانی و کمبود پیاز داریم می شنویم که به کشورهای دیگر پیاز صادر می شود. وقتی محصولی دست نیامده و هنوز در انبار است چرا صادرات انجام می شود؟ وقتی محصولی در داخل کشور کم است چرا باید صادر شود؟
اسدالله کارگر- رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی – نیز به مالیات کاذب اشاره کرد و گفت: بایستی مالیات از سود مغازه داران گرفته شود نه از سرمایه در گردش آنها، این در حالیست که خردادماه اصناف قرار است اظهارنامه مالیاتی پرکنند و بر این اساس مالیات بپردازند.
وی ادامه داد: موضوع دیگر میادین میوه و تره بار است. قرار بود میادین محلی باشد که کشاورزان به صورت مستقیم محصولات خود را عرضه کنند، اما اینگونه نشد و میادین رقیب مغازه ها شدند. همچنین این میادین به صورت مجزا فعالیت می کنند و هیچ هماهنگی ای با اتحادیه ندارند و شهرداری نیز زمین های رایگان در اختیار آنها قرار داده است.
کارگر با اشاره به اینکه مخالف صادرات نیستیم ولی می گوییم کارشناسان در راس کار نیستند و در این بین ناهماهنگی وجود دارد، گفت: وقتی قرارداد صادرات بسته می شود و صادرات صورت می گیرد اگر مشکلی در داخل ایجاد شود اولین فلش اتهام به سمت ما است. بنابراین معتقدیم باید کار اصناف به اصناف واگذار و با مشورت کارشناسان انجام شود.
تفکیک و تقسیم بندی مسئولیت ها باید انجام شود
حمیدرضا رستگار – عضو هیات رئیسه اتاق اصناف تهران – گفت: جلسه ای با شهردار تهران و شهرداران شهرهای مختلف برگزار کردیم و قرار شد جلسه ای نیز بعد از ماه مبارک رمضان برای پیگیری این موضوع داشته باشیم.
وی ادامه داد: تداخلات صنفی در این بخش وجود دارد و ممکن است در یک مغازه محصولات دیگر هم فروخته شود که اتفاق خوبی نیست. لازم است تفکیک و تقسیم بندی مسئولیت ها انجام شود.
رستگار با بیان اینکه اتحادیه ها شرح وظایف مشخصی دارند، گفت: اگر به گونه ای قوانین را مصوب کنیم که بلاتکلیفی در صنوف ایجاد شود بازرس اتحادیه نمی تواند نظارت های لازم را داشته باشد. در بحث صدور مجوز شاهد این بودیم که از ابتدای امسال مجوزهایی بدون امضای رئیس اتحادیه صادر می شود. اتحادیه ها مورد وثوق اعضای صنف خود هستند و اگر امضای آنها حذف شود درست نیست.
وی در ادامه عنوان کرد: یکی دیگر از موضوعات پیش روی اصناف مالیات است و سوال اینجاست که آیا مالیات بر تورم را هم باید واحدهای صنفی پرداخت کنند؟ برای کسبه مقدار کالا ملاک است و پول ملاک نیست ولی سازمان مالیاتی به مقدار پولی که در حساب آنها گردش دارد، توجه می کند. اولین موضوعی که بین ما و سازمان مالیاتی وجود دارد این است که کسبه چه تقصیری در خصوص تورم دارند و چرا باید مالیات تورم دهند؟
عضو هیات رئیسه اتاق اصناف تهران افزود: مقصر تورم هر کس که باشد باید پاسخگو باشد و این تقصیر اصناف نیست. هر واحد صنفی در هر جای کشور که باشد و کارکند یعنی در آن نقطه امنیت ایجاد شده است. ولی متاسفانه این موارد در نظر گرفته نمی شود و با وجود نقش پر اهمیت اصناف در مواقع تصمیم گیری هیچ مشورتی با آنها نمی شود.
وی در ادامه گفت: استفاده از تبصره ماده ۱۰۰ مهمترین موضوع است و در این راستا خواهش داریم که با توجه به میزان تورم سقف تبصره ماده ۱۰۰ بالاتر برود.
در ادامه غلامحسین رضوانی – نماینده مجلس شورای اسلامی – نیز با اشاره به اینکه باید اتحادیه و مجمع نمایندگان تهران جلسه ای مشترک با یکدیگر داشته باشند تا هم افزایی در این زمینه صورت گیرد، گفت: وظیفه ما پیگیری از مسائل و مشکلات مردم است.
وی افزود: اینکه گفته می شود دلیل گرانی میوه مربوط به صادرات است، درست نیست زیرا همواره در محصولات کشاورزی عرضه بیش از نیاز است. همانطور که نباید به اصناف احجاف شود به کشاورز نیز نباید احجاف شود. صادرات باید انجام شود، ولی قاعده مند باشد. معتقدیم وقتی بیش از نیاز تولید شود امکان صادرات وجود دارد. البته در گرانی میوه ها اصناف نیز بی تقصیر نیستند.
انتهای پیام