دمنوش های توصیه شده برای بهبود سرماخوردگی و بیماری های تنفسی

آفتاب نیوز :

 پاییز و زمستان، فصل شیوع سرماخوردگی و سایر عفونت های ویروسی است و درست است که عفونت های ویروسی مثل سرماخوردگی درمان اختصاصی ندارند، اما بعضی دارو های غیرشیمیایی هستند که می توانند علائم بیماری را کاهش داده و بیماری را تسکین دهند. یکی از این دارو ها دمنوش های گیاهی هستند که بسیار مورد تایید طب سنتی هستند. فقط لازم است بدانیم که هر دمنوش برای چه علائمی خاصیت و اثربخشی دارد. همچنین در مصرف این دمنوش ها زیاده روی نباید کرد. چون حتی زیاده روی در مصرف گیاهان دارویی هم عوارض خاص خود را دارد.

در ادامه ۱۰ دمنوش گیاهی معرفی می شود که می توانند به کاهش علائم سرماخوردگی و سایر عفونت های ویروسی و تنفسی کمک کنند. برای هر دمنوش، توضیح مختصری هم درباره خواص و کاربرد آن ها ارائه شده است.

دمنوش بابونه: بابونه خاصیت آرام بخشی دارد و برای کاهش التهاب گلو و تسکین سرفه های خشک مفید است. همچنین به خواب آرام کمک می کند.

دمنوش آویشن: آویشن خاصیت ضدعفونی کننده و خلط آور دارد و برای بهبود عفونت های دستگاه تنفسی مناسب است. موارد استفاده این دمنوش رفع سرفه و گلودرد و تسهیل خروج خلط است.

دمنوش نعناع: منتول موجود در نعناع به باز شدن سینوس ها و کاهش سردرد کمک می کند. کاهش گرفتگی بینی و باز کردن مجاری تنفسی از جمله آثار مصرف این دمنوش است.

دمنوش لیمو و عسل: این دمنوش به تقویت سیستم ایمنی و تسکین گلودرد کمک می کند. ترکیب لیمو و عسل ضدباکتری است و گلو را نرم می کند.

دمنوش زنجبیل: زنجبیل خاصیت ضدالتهابی دارد و به کاهش حالت تهوع و خستگی نیز کمک می کند. کاهش التهاب گلو، رفع گرفتگی بینی و تقویت سیستم ایمنی موارد استفاده این دمنوش گیاهی مفید هستند.

دمنوش گل گاوزبان: این دمنوش آرام بخش است و به بهبود علائم تنفسی کمک می کند.

دمنوش دارچین: دارچین خاصیت ضدویروسی و ضدباکتریایی دارد و به دلیل طبع گرمش بدن را هم گرم می کند. این دمنوش در تسکین گلودرد و تقویت سیستم ایمنی اثربخشی دارد.

دمنوش گل ختمی: این دمنوش خاصیت ضدالتهابی دارد و به بهبود تحریکات گلو و کاهش سرفه های خشک کمک می کند.

دمنوش میخک: دمنوش میخک خاصیت ضددرد و ضدعفونی کننده دارد و گلودرد را کاهش می دهد.

دمنوش عناب: عناب غنی از ویتامین C است و به کاهش التهاب و کاهش سرفه تقویت بدن کمک می کند.

برای درست کردن هر یک از این دمنوش ها فقط نیاز است یک قاشق چای خوری یا حداکثر یک قاشق غذاخوری از گیاه خشک شده یا تازه را در یک فنجان آب جوش بریزید و منتظر بمانید تا دم بکشد. زمان دم کردن دمنوش ها معمولا بین ۵ تا ۱۰ دقیقه زمان می برد. برای بهبود طعم دمنوش ها می توانید از عسل یا لیمو هم استفاده کنید. نکته مهم تر این که در مصرف دمنوش ها زیاده روی نکنید و در صورت ابتلا به بیماری های خاص مثل دیابت و فشار خون بالا یا در صورت بارداری، حتما با پزشک مشورت کنید و خودسرانه هیچ دمنوشی را مصرف نکنید.

دکمه بازگشت به بالا