“تیر ستارگان بر فراز دماوند” از دوربین عکاس
نازک نارنجی/گیلان برگزیده جشنواره عکس نجوم کشوری که در اصفهان برگزار شد، اظهار کرد: آسمان طبیعت زیبا و لایتناهی بالای سرمان بسیار زیباست اما خیلی از ما حتی سرمان را برای دیدن زیبایی هایش بالا نمی گیریم.
کامبیز عمویی که در بخش عکس جشنواره نجوم ادیب اصفهان موفق به کسب رتبه سوم شده، در گفت وگو با نازک نارنجی اظهار کرد: عکس “رد ستارگان بر فراز دماوند”؛ موفق به کسب رتبه سوم در بخش عکاسی نجوم این جشنواره شد.
وی با بیان اینکه دماوند را برای سوژه عکس انتخاب کردم زیرا این کوه یکی از نمادهای اصلی کشور است، افزود: قبلاً هم یکی از عکس هایم با عنوان آرش کمانگیر، در فضای مجازی خبرساز شده بود. این عکس عبور یک آذرگوی زیبا بر فراز قله دماوند بود. عده ای عنوان کردند این عکس آن ها را به یاد افسانه آرش کمانگیر انداخته است که با پرتاب یک تیر از فراز دماوند مرز ایران را مشخص کرده است.
عمویی با بیان اینکه بیش از ۱۰ سال سابقه عکاسی جدی در حوزه حیات وحش ایران و گیلان، از جمله تالاب انزلی از جمله فعالیت های هنری ام هستند، تصریح کرد: هشت سال است در کنار این فعالیت ها، عکاسی نجومی هم انجام می دهم که از آن جمله “رد ستارگان از نمای غار دربند رشی”؛ قدیمی ترین سکونتگاه انسان ریخت ها در ایران است.
این عکاس گیلانی با اشاره به اینکه ۴۵ سال دارم و تحصیلاتم کارشناسی ارشد زیست شناسی است و فعالیت هایم عمدتا در حوزه گردشگری، محیط زیست و توانمندسازی جوامع محلی است، در خصوص سختی کار عکاسی گفت: شرایط گذران زندگی همچنین اشتغال به کسب و کار معمولا اجازه نمی دهد تا وقت زیادی برای پرداختن به فعالیت های هنری داشته باشیم ولی وقتی علاقه باشد، از چیزهای دیگر می گذری که کار هنری را ادامه دهی.
وی با تاکید بر اینکه عکاسی حرفه و هنری است که به تمرین، ممارست و تلاش زیاد احتیاج دارد، افزود: از مشکلات حوزه عکاسی تخصصی می توان گران بودن ملزومات عکاسی همچنین هزینه های سفر به مقصد مورد نظر را نام برد ضمن اینکه طی آن سفر ممکن است نتوان عکس مطلوب را بنا به دلایل مختلف از جمله شرایط جوی ثبت کرد.
برگزیده جشنواره کشوری نجوم اصفهان در خصوص مزایای برگزاری چنین رویدادهایی گفت: این رویدادها فرصتی است تا زحمات چندین ساله یک هنرمند عکاس که طی سال ها برای خلق یک اثر صرف شده، دیده شود ضمن اینکه مکانی است که فعالان این حوزه با یکدیگر ارتباط برقرار کرده و علاوه بر تبادل تجربیات؛ این دوستی ها و ارتباطات باقی می ماند و مزیت دیگر برگزاری چنین جشنواره هایی، ایجاد زمینه آشنایی عموم علاقه مندان با عکس، آسمان شب و طبیعت آسمان است همانطور که خودم از طریق یک برنامه تلویزیونی “آسمان شب” جذب این حوزه شدم و مقدمه ای برای شروع به مطالعه و گذراندن دوره های آموزشی عکاسی شد.
وی افزود: هنوز هم آموزش می بینم و علاوه بر آن، تدریس هم دارم ضمن اینکه با تدریس چیزهای جدید می آموزم و این پویایی و یاد گرفتن ها و یاد دادن ها باعث می شود اعضای جدیدی وارد این عرصه شوند.
عمویی با بیان اینکه آسمان طبیعت زیبایی است که بالای سر ما قرار دارد و شاید حتی سرمان را برای نگاه کردن به زیبایی های آن بالا نگیریم، تصریح کرد: همانطور که زیبایی های آسمان لایتناهی است، هنر عکاسی نیز انتها ندارد و هر کس از منظر خودش می تواند اثری خلق کند و همین هنر را جذاب می کند.
این هنرمند عکاس با تاکید بر اینکه در هنر عکاسی همیشه باید یاد بگیریم، تمرین داشته باشیم به صورت عملی کار کنیم و پشتکار داشته باشیم، گفت: در این رشته برای دوره های تخصصی دسترسی به اساتید کمی سخت است ولی دوره های عمومی اساتید زیادی هستند ضمن اینکه در فضای مجازی هم می توان بخشی از آموزش ها را فرا گرفت و راه نرفته بسیار است.
انتهای پیام