روحیه جهادی و دانشپایه بودن نظام دفاعی عامل برتری قدرت نظامی ایران است
سخنگوی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح:
سردار طلایینیک گفت: علت برتری امروز قدرت دفاعی ایران در منطقه، علاوه بر روحیه جهادی، دانشپایه بودن نظام دفاعی کشور است.
به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، سردار سرتیپ پاسدار «رضا طلایینیک» معاون توسعه مدیریت و برنامهریزی راهبردی و سخنگوی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در جلسه امروز صحن مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی گزارش کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی درباره کلیات طرح تقویت و توسعه علوم پژوهش و نوآوری دفاعی که با عنوان طرح تشکیل سازمان پژوهش و نوآوری دفاعی (سپند) وزارت دفاع شناخته میشود، طی سخنانی با گرامیداشت فرارسیدن سالروز تأسیس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اظهار داشت: طرح تقویت و توسعه علوم پژوهش و نوآوری دفاعی را دانشمند شهید استاد شهید فخریزاده به عنوان رئیس سپند، پیش از شهادت با همفکری مجموعهای از همکاران و جمعی از نمایندگان دوره فعلی مجلس طراحی کردند.
سردار طلایینیک با بیان اینکه «صهیونیستها مسبب اصلی شهادت استاد فخریزاده به عنوان اولین رئیس و بنیانگذار سازمان بودند»، افزود: زمانی این طرح در دستور کار مجلس قرار گرفته است که در یک فضای جهانی، ملت مقاوم ایران اسلامی مقابل صهیونیستها و نظام استکباری قرار دارند؛ به همین جهت از هیئت رئیسه مجلس قدردانی میکنم.
سخنگوی وزارت دفاع عنوان کرد: در حوزه نیروهای مسلح و بخش دفاعی رویه معینی داریم؛ مبنی بر اینکه وقتی یک ضرورت راهبردی و بنیادی پیش میآید که ضرورتاً باید ساختاری ایجاد شود، اذن فرماندهی کل قوا اخذ و بر اساس آن، ساختار تأسیس میشود؛ چراکه نظام دفاعی تعطیلبردار نیست. رویه رهبری این است که وقتی به تشکیل سازمان جدیدی اذن میدهند، میفرمایند که بعداً سیر قانونی آن را نیز طی کنید؛ بر همین اساس ۱۴ سال قبل اذن گرفته و شش سال قبل اساسنامه موقت این سازمان تصویب شد و امروز قانون تشکیل آن در دستور کار مجلس قرار دارد.
وی با تأکید بر اینکه این قانون مقوّم جریان دانشپایه در نظام دفاعی کشور خواهد بود، گفت: علت برتری امروز قدرت دفاعی ما در منطقه و منفعل شدن دشمنان ما و قابلیتها و مزیتهایی که امروز در حوزه فناوریهای دفاعی، سامانهها، تسلیحات و تجهیزات در سطح جهانی کسب کردیم، علاوه بر روحیه جهادی، دانشپایه بودن نظام دفاعی کشور است.
سردار طلایینیک با بیان اینکه «سپند به همه نیروهای مسلح خدمات علمی میدهد»، عنوان کرد: امروز در وزارت دفاع با ۱۰۰ دانشگاه قرارداد فعال داریم و در حال استفاده از همه ظرفیتهای دانشگاهها هستیم؛ همچنین با هزار و ۲۰۰ شرکت دانشبنیان قرارداد جاری داریم؛ اما بکار گیری این دانش و توانمندی نخبگان و جوانان مستعد کشور نیازمند سازمانی است که عهدهدار این مسئولیت شود.
سخنگوی وزارت دفاع با تأکید بر اینکه سپند در سطح مرزشکنی دانش حرکت میکند، خاطرنشان کرد: از نظر مسائل حفاظتی امکان بیان دستاوردهای علمی عظیم سازمان در دوره موقت تشکیل وجود ندارد. سرریز این دانش دفاعی در حوزههای گوناگون دفاعی و غیر دفاعی استفاده میشود و این سازمان باید به حوزههای مرزشکنی دانش به گونهای ورود کند که در دشمن غافلگیری ایجاد کند.