طلاق توافقی چقدر طول میکشد
زمان همیشه از اهمیت زیادی برخوردار بوده و طلاق توافقی نیز از این قاعده مستثنی نیست، از همین جهت مدت زمان طلاق توافقی یکی از مهمترین دغدغههای همیشگی زوجین متقاضی طلاق توافقی است. در این نوشته در مورد مدت زمان طلاق توافقی توضیحات کاملی دادهایم و دقیقاً تشریح کردهایم که طلاق توافقی چقدر طول میکشد . چقدر است و طلاق توافقی چقدر زمان میبرد؟ از سوالاتی پر تکراری که در ابتدای برای زوجین مطرح میشود این است که طلاق توافقی چقدر طول میکشد و این زمان دقیقاً به چه عامل یا عواملی بستگی دارد ؟
مدت زمان طلاق توافقی دقیقاً چقدر است؟
از ابتدای آذر ماه سال ۹۷ با توجه به تغییراتی که در شرایط طلاق توافقی ایجاد شد تغییراتی نیز در مدت زمان طلاق توافقی به وجود آمده و ما در این نوشته مدت زمان طلاق توافقی را از اولین گام (ثبت نام در سامانه ثنا) تا انتها (ثبت طلاق در دفترخانه رسمی طلاق و صدور طلاق نامه)، با لحاظ همین تغییرات بررسی نمودهایم. در پاسخ به این سوال که مراحل طلاق توافقی چقدر طول میکشد میتوان گفت پس از اینکه زوجین در مورد مسائل مالی و غیر مالی به توافقات لازم رسیدند باید درخواست خود را به مراجع قانونی این امر ارائه دهند.
مدت زمان طلاق توافقی با توجه به رویه حاکم در دادگاههای خانواده در شهرهای مختلف، تا حدودی متفاوت است و رویه یکسانی ندارد. یکی از سوالات پر تکرار دیگر این است که بدون داشتن وکیل، طلاق توافقی چقدر زمان میبرد و اگر زوجین داشته باشند آیا میتوان زمان طلاق را کوتاهتر نمود؟ در پاسخ باید عرض کنیم، در صورتی که زوجین وکیل داشته باشند، مدت زمان طلاق توافقی معمولاً بین ۱۰ الی ۳۰ روز طول خواهد کشید. این زمان با توجه به اینکه هر شعبه دادگاه خانواده و در شهرهای مختلف کشور خط مشی خاص خود را دارد متفاوت خواهد بود.
وکیل ملکی در تهران فردی حاذق و متخصص است که در زمینه دعاوی ملکی به مشتریان خود خدمات حقوقی ارائه میدهد. این وکیل با داشتن تجربه و آگاهی گسترده در حوزه حقوق ملکی، به مراجعین خود در مسائل مختلفی از جمله خرید و فروش ملک، اجاره، و امور مربوط به املاک و مستغلات کمک حقوقی میکند. او با آگاهی به آخرین تغییرات قوانین و مقررات، به مشتریان خود مشاورههایی کارآمد ارائه میدهد تا آنها در تصمیمگیریهای حقوقی بهترین تصمیم را بگیرند .
نکات مهم در مدت زمان طلاق توافقی
- در ابتدا باید یکی از زوجین و یا هر دوی آنها در سامانه مداخله در طلاق مرکز بهزیستی ثبت نام نمایند و پس از وارد کردن مشخصات خود و همسرشان برای مشاوره در یکی از مراکز بهزیستی وقت بگیرند.
- پس از تعیین جلسات مشاوره که این جلسات معمولاً در حدود 45 روز طول خواهد کشید، پس از شرکت در حدود پنج جلسه مشاوره، گزارشی از سوی مراکز مشاوره به دادگاه مبنی بر عدم توافق زوجین ارائه میشود که این گزارش به “گواهی عدم انصراف از طلاق” معروف است.
نکته: تعداد جلسات معمولاً ۵ جلسه است و تعداد این جلسات و همچنین فاصله بین این جلسات کاملاً بستگی به شرایط زوجین و تشخیص کارشناسان و مشاوران مرکز مشاوره دارد.
- لازم به ذکر است حضور زوجین و شرکت در تمامی جلسات مشاوره الزامی است و بدون ارائه حضور در جلسات مشاوره، صدور گواهی عدم انصراف از طلاق و پس از آن ثبت دادخواست طلاق و در نهایت اخذ رای دادگاه امکانپذیر نخواهد بود.
نکته مهم: چنانچه تمایل به حضور در جلسات مشاوره اجباری، جلسه دادگاه و حتی دفترخانه طلاق ندارید و تصمیم دارید مدت زمان طلاق توافقی را کوتاه نمایید، با ما تماس بگیرید. ثبت دادخواست طلاق در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی :
- پس از پایان جلسات مشاوره، گزارش مرکز مشاوره به دادگاه (گواهی عدم انصراف از طلاق) مبنی بر اینکه بین زوجین توافقی صورت نگرفته صادر میشود و زوجین و یا وکلای ایشان باید برای ثبت دادخواست طلاق به دفاتر قضایی مراجعه نمایند.
- در ابتدا باید هر کدام از زوجین در سیستم جامع ثنا ثبت نام نمایند تا از طریق سیستم الکترونیکی از کلیه ابلاغیهها و اوراق دادگاه آگاه شوند و سپس دادخواست طلاق توافقی را ارائه دهند.
- پس از ثبت دادخواست طلاق، این دادخواست از سوی دفتر خدمات الکترونیک قضایی به مرجع قضایی ارسال میشود و از سوی مرجع قضایی، شعبه دادگاه و تاریخ و ساعت رسیدگی تعیین میشود.
- سپس زوجین و یا وکلای ایشان باید در جلسه دادرسی حاضر شوند، در این دادگاه به موضوع رسیدگی می نماید و اقدام به صدور رای (گواهی عدم امکان سازش) مینماید.
- پس از صدور رای دادگاه و قطعی شدن آن، زوجین حداکثر ۳ ماه زمان دارند تا با مراجعه به یکی از دفاتر رسمی طلاق، طلاق خود را ثبت کنند.
مدت زمان طلاق توافقی به چه عواملی بستگی دارد؟
اینکه طلاق توافقی چقدر طول میکشد به عوامل و جزئیات خاصی بستگی دارد. در دعاوی ملکی، وکیل ملکی در تهران نقش بسیار حیاتی دارد. او با تجزیه و تحلیل دقیق قوانین و دستورالعملهای مربوط به حوزه ملکی، به موکلان خود در حل و فصل اختلافات و دعاوی ملکی کمک میکند. این وکیل با داشتن دانش عمیق در حقوق ملکی و تجربه موفق در مدیریت دعاوی، تضمین میکند که مشتریان بهترین خدمات حقوقی را در این زمینه دریافت کنند .
- اولین نکته این موضوع است که معمولاً از بیست و پنجم هر ماه تا شروع ماه بعد به دلیل اینکه هر شعبه باید آماری را ارائه کند، و هر دادخواست دیگری به شعب ارجاع نمیشود.
- نکته دوم این است که اگر وکالت بصورت مع الواسطه باشد و یا زوجه در امر طلاق از زوج وکالت داشته باشد، به دلیل حساسیتهای زیاد موضوع طلاق، شعب دادگاه خانواده معمولاً از دفترخانهای که وکالت طلاق در آن تنظیم و صادر شده است، صحت وکالتنامه و مدت اعتبار آن را استعلام میکنند که همین موضوع مدت زمان طلاق توافقی را تا حدودی طولانیتر میکند.
برای انجام طلاق توافقی چه مراحلی باید طی شود؟
- ابتدا باید در سامانه تصمیم سازمان بهزیستی ثبت نام کرده و زمان و مکان مشاوره جهت صدور “گواهی عدم انصراف از طلاق” تعیین شود
- صورت جلسهای از توافقات زوجین شامل حقوق مالی از جمله مهریه، نفقه، اجرت المثل، و حقوق غیر مالی از قبیل حضانت فرزند و نفقه او باید تنظیم شود
- دادخواست طلاق توسط دفتر خدمات الکترونیک قضایی به دادگاه ارجاع میشود
- شعب رسیدگی کننده به پرونده مشخص میشود و همچنین وقت دادرسی توسط شعبه تعیین میگردد
- زوجین و یا وکلای ایشان باید در تاریخ تعیین شده، در جلسه رسیدگی حاضر شوند تا رسیدگی لازم صورت گیرد
- پس از بررسی ها و رسیدگی موضوع در دادگاه، گواهی عدم امکان سازش توسط دادگاه صادر خواهد شد
- حداکثر ظرف ۳ ماه پس از تاریخ قطعی شدن گواهی عدم امکان سازش، باید به دفترخانه رسمی طلاق مراجعه شود
- اجرای صیغه طلاق و ثبت آن و صدور طلاق نامه (سند طلاق) در دفترخانه طلاق مرحله آخر طلاق توافقی است.
پشیمانی یکی از زوجین از طلاق توافقی پس از رای دادگاه طبق ماده ۳۵ و ۳۶ قانون حمایت از خانواده چنانچه در صورتی که زوج پس از رای دادگاه اظهار پشیمانی کند و در دفترخانه حضور پیدا نکند امکان ثبت طلاق وجود نخواهد داشت مگر اینکه زن از مرد وکالت طلاق داشته باشد در این صورت زن میتواند به تنهایی برای ثبت طلاق به دفاتر طلاق مراجعه نماید و طلاق را ثبت نماید. در صورتی که رای صادر شود و زوجه پشیمان شود زوج میتواند بدون حضور زوجه با مراجعه به دفاتر، طلاق را ثبت نماید. مواردی که ذکر شد، موارد مندرج در قانون حمایت از خانواده است.
امّا در عمل و طبق رویه معمول دادگاههای خانواده و دفاتر رسمی طلاق، وقتی که یکی از زوجین از حضور در دفتر طلاق امتناع نماید، دفتر طلاق از دادگاه صادر کننده برای اجرای صیغه طلاق و ثبت آن استعلام و کسب اجازه میکند و در این هنگام معمولاً دادگاههای خانواده اجازه اجرای صیغه طلاق و ثبت آن را نمیدهند. تمام مراحل طلاق توافقی در گروه وکلای پارسای به صورت کاملا قانونی، بدون حضور زوجین و با رعایت موازین انجام می شود. ضمنا با توجه اجباری شدن سامانه ثنا و عدم نیاز به حضور موکلین (زوجین) در دفتر وکالت، در صورت تمایل از همه ایران قبول وکالت میکنیم چه اینکه طلاق توافقی باشد و یا اینکه زوجه وکالت طلاق داشته باشد. با ما تماس بگیرید.
با توجه به اینکه در طلاق توافقی، زن و شوهر در امور مالی و غیرمالی مرتبط با ازدواج با هم به توافق رسیده اند و تمایل به جدایی با رضایت و توافق دارند، بدیهی است که دادگاه ها هم از رسیدگی طولانی و با وسواس خودداری می کنند و موضعی سهل گیرانه دارند. البته اگر زوجین بخواهند در سال ۱۴۰۲ از طریق دادخواست طلاق توافقی جدا شوند اخذ گواهی عدم انصراف از طلاق و ثبت نام در سامانه تصمیم الزامی است. ولی در تهران راه بدون مشاوره و سریعتر که توسط وکلا انجام میشود تبدیل دادخواست طلاق یکطرفه به توافقی است به همین دلیل حدود ده تا چهل روزه رای صادر میشود .
البته فعلا اینطور است تا قوه قضاییه و اداره بهزیستی به تلاش برای طولانی کردن روند طلاق و مشاوره برای بهبود زندگی زوجین اصطلاحا سر و سامانی بدهد . در حال حاضر به جهت شلوغ شدن دادگاه های خانواده تهران دادخواست های طلاق یکطرفه در ابتدا برای صلح و سازش زوجین به شورای حل اختلاف فرستاده میشود و در ادامه کار با اصرار دادخواست دهنده یا وکیل او برای طلاق پرونده به دادگاه خانواده ارجاع میشود.
عنایت داشته باشید که در کشورهای پیشرفته روند طلاق رسمی حتی با توافق طولانی است به عنوان مثال در کانادا باید حداقل یکسال از درخواست زن و شوهر برای طلاق توافقی گدشته باشد تا رای طلاق صادر شود. شایان دکر است که خیلی از زوجین خاصه خانمها بعد از مدت کوتاهی به دلیل سرعت در تصمیم گیری برای طلاق و احساسات زودگذر برای خاتمه زندگی مشترک، پشیمان میشوند.
ابنابراین با کمی طولانی کردن و جلسات مشاوره کمک خوبی میتوان به گروهی از زوجین کرد. در حال با شرایط فعلی در تهران ممکن است عده ای هم باشند که قصد ورود به مشاوره نداشته باشند در این صورت بایستی در تهران طلاق یک طرفه تبدیل به طلاق توافقی شود و در مدت زمان ذکر شده تقریبی توسط ما انجام میشود . تصرف عدوانی در ملک مشاع یکی از مسائل حقوقی ملکی است که به کمک وکیل ملکی در تهران میتوان به حل آن پرداخت. این وکیل با استفاده از تخصص خود و آشنایی با ضوابط قانونی مربوطه، به مشتریان در مقابله با تصرفات عدوانی و حفظ حقوق ملکی خود کمک میکند .
امیداریم با این توضیحات جواب سوال طلاق توافقی چقدر طول میکشد را داده باشیم با ما تماس بگیرید. اما در خصوص زمان طلاق توافقی نکته حائز اهمیت این است که رویه یکسانی در شهر های مختلف ایران وجود ندارد و زمان قطعی را نمی تواند پیش بینی کرد. توصیه می شود در شهری که ساکن هستید از وکلای مشغول به کار آن شهر حدود تقریبی و را جویا شوید. در شهر تهران نیز که فعالیت گروه وکلای پارسای است. رویه هر مجتمع قضایی و هر شعبه دادگاه متفاوت است و هرکدام مشی مخصوص به خود دارند.