استفاده از تینر در چراغ نفتی
تفاوت تینر فوری و تینر روغنی یکی از پرسشهای رایج برای علاقهمندان به رنگ چوب است. تینر فوری و تینر روغنی دو ماده حلکننده در صنعت رنگ هستند. تینر فوری و تینر روغنی از نظر شکل ظاهری بسیار شبیه به هم هستند؛ اما از نظر کاربرد تفاوتهایی دارند. متأسفانه برخی علاقهمندان به رنگ، به دلیل عدم آشنایی با تینر فوری و تینر روغنی موجب ایجاد خسارت مالی و زمانی میشوند. به همین دلیل در این نوشته به این موضوع مهم میپردازیم. با ما در ادامه همراه باشید.
تینر چیست؟
تینر مایع شیمیایی است که معمولاً از این مایع برای رقیق کردن رنگها استفاده میشود. تینر در کنار رقیق کردن رنگ، به افزایش سرعت تبخیر رنگ هم کمک میکند. تینر در انواع مختلفی مانند تینر فوری، تینر روغنی، تینر پلیاورتان، تینر اپوکسی و… در بازار موجود است. قیمت خرید تینر روغنی همان قیمت درج شده روی محصول است.
کاربرد تینر روغنی چیست؟
به زبان ساده تینر روغنی یکی از است که از آن برای حلکردن یا رقیق کردن رنگهای روغنی استفاده میشود. رنگهای روغنی (آلکیدی) هم یکی از است که معمولاً از این رنگها عموماً برای پوشش سطوح فلزی استفاده میشود. بهعنوانمثال درب ورودی فلزی حیاط خانه شما احتمالاً با رنگروغنی رنگ شده است.
برای رقیق کردن (حلکردن) رنگ روغنی هم از تینر روغنی استفاده میشود. البته از گذشته تا به امروز اساتید رنگکار برای حلکردن رنگهای روغنی از بنزین بهجای تینر روغنی استفاده میکنند. یکی از مهمترین دلایل استفاده از بنزین بهجای تینر روغنی، مدتزمان بالای خشکشدن تینر روغنی است. در ادامه بیشتر به این موضوع میپردازیم.
کاربرد تینر فوری چیست؟
تینر فوری هم یکی از حلالهای مورداستفاده در صنعت رنگ است که از آن برای حلکردن رنگهای فوری استفاده میشود.از نمونههای رنگهای فوری میتوان به سیلر و کیلر و و رنگهای خودرویی (فوری) اشاره کرد که از این پوششها در رنگ چوب استفاده میشود.
تینر فوری حلالیت بسیار بیشتری نسبت به تینر روغنی دارد. به عبارتی این تینر بهمحض در معرض هوا قرارگرفتن، شروع به بخارشدن میکند. در ادامه به بررسی تفاوتهای تینر فوری و تینر روغنی میپردازیم.
تفاوتهای تینر فوری و تینر روغنی چیست؟
در این بخش بهصورت تیتر وارد به تفاوتهای تینر روغنی و تینر فوری میپردازیم
تفاوت رنگ تینر فوری و روغنی
تینر روغنی و تینر فوری هر دو شبیه به آب هستند و هیچ رنگ مشخصی ندارند؛ اما یک تفاوت اندکی بین این دو هست. تینر فوری کاملاً شفاف و شبیه به آب هست و تینر روغنی کمی مات و کدر است و زردی دارد. تأکید میکنیم که این تفاوت بسیار ناچیز است و تشخیص آن نیاز به تجربه دارد.
بوی تینر فوری و بوی تینر روغنی
بوی تینر فوری و تینر روغنی تفاوت زیادی با هم دارند. باتوجهبه اینکه امکان انتقال تجربه مربوط به بوی تینر بهصورت متن وجود ندارد، تلاش میکنیم با مثال به این موضوع بپردازیم.
تینر فوری بویی شبیه به بوی استون (لاکپاککن) دارد؛ اما تینر روغنی بویی شبیه به بوی نفت دارد. یکی از مهمترین ایرادات تینر روغنی همین بوی شبیه به نفت آن است و به همین دلیل نقاشها از بنزین استفاده میکنند. درصورتیکه رنگ روغنی را با تینر روغنی ترکیب کنید، تا روزهای زیادی بوی رنگ و تینر در محل باقی خواهد ماند و بسیار اذیتکننده است.
بهترین تینر برای رنگ روغن
بهترین تینر برای رنگ روغن، تینر روغنی است. اما تجربه ما اثبات کرده است که فقط باید از تینر برای رنگ روغنی استفاده کنید. تینر روغنی دیر خشک می شود و بسیار بد بود است. اما بنزین این دو مشکلات را ندارد. تمامی محصولات صادراتی فاتح فام سپاهان تولید کننده انواع تینر به بهترین نحو ممکن بسته بندی می شوند. تا در حین حمل بار آسیبی نتواند آن ها را تهدید نماید.
تفاوت تینر فوری 10000 و 20000
تینر فوری ۱۰۰۰۰ و ۲۰۰۰۰ از نظر شکل ظاهری کاملا شبیه به هم هستند. اما یکی از مهم ترین تفاوت های آن ها سرعت تبخیر شوندگی آن ها است. تینر فوری ۲۰ هزار سریع تر از تینر ۱۰ هزار تبخیر می شود.در رنگ چوب از تینر ۱۰ هزار برای ترکیب با کیلر و نیم پلی استر و از تینر ۲۰ هزار برای سیلر (در فصل سرما و زمستان) استفاده می شود.
چربی تینر فوری و روغنی
این بخش کمی تخصصی است! زمانی که انگشت دستتان را به تینر روغنی آغشته میکنید و مالش میدهید، کمی چربی دارد؛ اما تینر فوری چرب نیست و خیلی زود بخار میشود.
سرعت تبخیر تینر روغنی و تینر فوری
تینر فوری خیلی زود تبخیر میشود و بهخاطر همین سرعت تبخیر بالا، وقتی پوست به تینر فوری آغشته میشود احساس سرما میکنید. تینر روغنی سرعت تبخیرش بسیار پایین است و یکی از دلایلی که اساتید از بنزین بهجای تینر روغنی برای حلکردن رنگ استفاده میکنند، همین مورد است. تینر فوری را نمیتواند در هر درجه از حرارت پایینی اجرا کرد؛ ولی تینر روغنی را در درجههای پایین نیز میشود اجرا کرد.
عوارض تینر فوری
در زمان کار با تینر فوری بسیار بااحتیاط عمل کنید. اگر حساسیت تنفسی داشته باشید، بوی این تینر به سیستم تنفسی شما آسیب میرساند. پوست برخی افراد به مواد شیمیایی و بهخصوص تینر بسیار حساس هست و باعث ایجاد زخم و اگزما پوستی میشود.
استفاده از تینر فوری در فضای بسته بسیار خطرناک هست و حتماً باید با استفاده از فن یا جریان هوا (باز کردن درب و پنجره) به تخلیه سریع گاز تینر کمک کرد. در هنگام استفاده از تینر فوری حتماً عینک و دستکش و ماسک بپوشید. اشتعالزایی تینر فوری بهمراتب بالاتر از تینر روغنی هست و بههیچعنوان نباید تینر را در معرض جرقه و آتش و حرارت و نور شدید آفتاب قرار داد.
نکته اساسی در مورد خرید تینر روغنی و تینر فوری را هیچوقت فراموش نکنید. برای حلکردن رنگ فوری فقط و فقط از تینر فوری و برای حلکردن رنگ روغنی از تینر روغنی (بهتر از آن بنزین) استفاده کنید.
منبعتفاوت تینر و نفت در چیست؟ حلال های نفتی به طور کلی توسط خواص فیزیکی خاص و با ترکیب شیمیایی تعریف و تفکیک می شوند. تفاوت نفت و تینر در استفاده نهایی در نظر گرفته شده از آنها، محدوده جوش، رنگ، بو، محتوای معطر و گوگرد می باشد. برخی از این خصوصیات به هم مرتبط هستند. به عنوان مثال، افزایش محتوای معطر اغلب باعث افزایش حلالیت می شود، اما بو را نیز افزایش می دهد.
تینر چیست؟
تینر ماده ای شیمیایی در حالت مایع می باشد که برای رقیق کردن رنگ ها کاربرد دارد. در واقع تینر نوعی حلال است که خاصیت لولینگی را افزایش می دهد و قابلیت اسپری کردن را به را به انواع رنگ می دهد.برای استفاده از رنگ های مختلف باید White spirit مناسب انتخاب کنید. اگر تینر به درستی انتخاب نشود، ممکن است رنگ را خراب کند و یا قدرت کافی برای باز کردن رنگ را نداشته باشد.استفاده از تینر مناسب برای انواع رنگ، تغییراتی در ویژگی های رنگ ایجاد می کند و باعث سهولت رنگ امیزی می شود.