چگونه دندان هایم را سفید کنم؟

چگونه دندان هایمان را سفید کنیم؟

دندان‌ها به دلایل مختلف مانند مصرف مواد غذایی گوناگون، مصرف دخانیات، افزایش سن و … رنگ طبیعی خود را از دست داده و به سمت زردی می‌روند. مصرف برخی از داروها نیز در این تغییر رنگ‌ها تأثیرگذار است. قهوه، نوشابه، چای، شکلات، سس کچاپ و … از مواد غذایی پرمصرفی هستند که باعث زرد شدن دندان‌های شما می‌شوند. اغلب افراد بعد از زرد شدن دندان‌هایشان، به دنبال راهی برای سفیدی مجدد آن‌ها می‌گردند. در همین راستا روش‌های مختلفی برای سفید شدن دندان ارائه شده‌اند که یکی از معروف‌ترین آن‌ها بلیچینگ دندان است

دلیل زرد شدن دندان چیست؟

دلایل بسیاری برای زرد شدن دندان‌ها وجود دارد. دو عامل مهم زرد شدن دندان‌ها عبارت‌اند از:

لکه‌های حاصل از غذا

افزایش سن و کاهش ضخامت مینای دندان

لکه‌های حاصل از غذا

میل‌کردن برخی غذاها به‌شدت باعث زرد شدن دندان‌ها می‌شود. این غذاها و نوشیدنی‌ها عبارت‌اند از: مانند قهوه، چای، الکل، نوشیدنی‌های رنگی و … . همچنین استعمال دخانیات مانند سیگار، قلیان یا پیپ یا هر ماده دارای تنباکو، عامل مهم دیگری در زردی دندان‌ها است. به همین دلیل پس از سفید کردن دندان ها باید حواستان به مواد غذایی مورد استفاده خود باشد. همچنین اگر می‌خواهید دندان‌هایتان سفید بماند، باید استعمال دخانیات را هم کنار بگذارید.

افزایش سن و کاهش ضخامت مینای دندان‌ها

چند لایه متفاوت در تشکیل دندان نقش داشته‌اند که یکی از آن‌ها تاج دندان است. روی تاج دندان، مینای دندان قرار گرفته است. در حال معمول مینای دندان به رنگ سفید است. برخی عوامل مانند رژیم غذایی، مواد مصرفی و افزایش سن بر روی ضخامت مینای دندان تأثیر می‌گذارند. به عنوان مثال،‌ به برخی افراد در سنین کودکی، قطره آهن به درستی داده نشده و همین موضوع منجر به تغییر رنگ مینای دندان در این افراد شده است.

علت زرد شدن دندان پس از ارتودنسی

ارتودنسی برای برخی افراد ضروری است و نمی‌توان آن را پشت گوش انداخت؛ اما ممکن است مشکلاتی را هم با خود به همراه داشته باشد. یکی از این مشکلات، زرد شدن دندان‌ها است. برخی افراد به قدری از زرد شدن دندان‌هایشان پس از اتمام دوره ارتودنسی ناراحت می‌شوند که بلافاصله روش‌های سفید کردن دندان را شروع می‌کنند. باید بگوییم که اگر روش‌های درست و اصولی را برای این کار انتخاب نکنید، ممکن است به دندان‌هایتان آسیب برسانید. پس دست نگه‌دارید و ابتدا اطلاعات خود را در این زمینه بالا ببرید.

دلیل تغییر رنگ یا زرد شدن دندان پس از ارتودنسی عبارت است از:

درست تمیز نشدن دندان به‌دلیل وجود براکت

رنگ رزین یا همان چسب نگهدارنده براکت روی دندان

استعمال سیگار و ماندگاری نیکوتین سیگار روی براکت‌ها

مصرف بسیار زیاد غذا و نوشیدنی رنگی مثل چای و نوشابه

استفاده از دهانشویه‌های حاوی ترکیبات کلرهگزیدین و ستیل پیریدینیوم کلراید

همان‌طور که می‌بینید، به جز یکی از موارد نام برده‌شده که به مواد به‌کار رفته در درمان ارتودنسی توسط دکتر مواد دندانی مربوط می‌شود، بقیه عوامل به خود شخص بستگی دارند. با وجود براکت‌ها در دهان، مسواک زدن و استفاده از نخ دندان دشوار می‌شود؛ اما اگر می‌خواهید دندان‌هایی سالم و سفید رنگ داشته باشید، باید این کار را انجام دهید و مراقب دندان‌هایتان باشید.

سفید کردن دندان در دندانپزشکی

برای سفید کردن دندان‌ها، روش‌های بسیاری وجود دارد. این روش‌ها هر کدام مزایا و معایب خود را دارند. همچنین شرایط استفاده از هر روش با دیگری متفاوت است. در ادامه انواع روش‌های پزشکی سفید کردن دندان‌ها که تحت نظر دکتر دهان و دندان انجام می‌شود را بیان خواهیم کرد:

۱. جرمگیری و پالیش دندان‌ها

یکی از مهم‌ترین عوامل زردی دندان‌ها،‌ جرم دندان‌ها است. جرم دندان در ابتدا سفید رنگ است؛ اما به مرور زمان و در صورت عدم رعایت بهداشت دهان، سفت شده و رنگ آن زرد می‌شود. جرم دندان علاوه بر زرد کردن رنگ دندان‌ها، باعث تحلیل لثه، لقی دندان‌ها و خراب‌شدن دندان‌ها هم می‌شود. با یک روش ساده به نام جرمگیری و پالیش دندان‌ها توسط دندانپزشک زیبایی می‌توان این جرم‌ها را از روی دندان پاک کرد. با این حال، ممکن است در برخی شرایط، رنگ زرد دندان‌ها تغییری نکند، چرا که ممکن است علت بدرنگی دندان، عامل دیگری به جز جرم باشد.

۲. سفید کردن دندان با بلیچینگ

یکی دیگر از روش‌های پزشکی برای داشتن دندان‌هایی سفید رنگ، بلیچینگ است که باعث می‌شود دندان‌ها تا چند درجه سفیدتر شوند. سرعت انجام این روش برای سفید کردن دندان زرد شده و بی‌خطر بودن آن از جمله مزایایی است که می‌توان برای روش بلیچینگ توسط دکتر متخصص زیبایی دندان نام برد.

بلیچینگ به سه روش خانگی، مطب و ترکیبی انجام می‌شود. روش بلیچینگ در مطب بسیار سریع‌تر است اما دوام کمتری دارد. با این حال، روش بلیچینگ در خانه، به زمان بیشتری نیاز دارد اما دوام بیشتری هم دارد. همچنین بهترین روش ممکن، روش ترکیبی است که در مطب و ادامه آن در خانه انجام می‌شود و می‌تواند نتیجه بهتری در پی داشته باشد.

۳. سفید کردن دندان با کامپوزیت ونیر

یکی از روش‌های پزشکی، کامپوزیت ونیر است که نه تنها برای سفید کردن رنگ دندان‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد، بلکه به بهبود و شکل دندان‌ها هم کمک می‌کند.

۴. سفید کردن دندان به روش لمینت دندان

لمینت یکی دیگر از روش‌های سفید کردن دندان ها است که این روزها طرفداران بسیاری پیدا کرده است. این روش نه تنها دندان‌های شما را سفید و خوش‌رنگ می‌کند؛ بلکه باعث مرتب و یکدست دیده‌شدن دندان‌ها هم می‌شود. این روش نیز توسط Cosmetic dentist انجام میگیرد.

سفید کردن دندان ها به صورت طبیعی در خانه

علاوه بر روش‌هایی که برای سفید کردن دندان‌ها در دندانپزشکی توسط دکتر دندانپزشکی کودکان و بزرگسالان نام بردیم، روش‌های طبیعی هم برای سفید کردن دندان در خانه وجود دارد که می‌توانید با استفاده از آن‌ها به صورت طبیعی، دندان‌های خود را سفید کنید. این روش‌ها عبارت‌اند از:

۱. سفید کردن دندان با جوش شیرین و خمیر نمک دریا

برای اینکه دندان‌هایتان را با جوش شیرین و خمیر نمک دریا، سفید کنید، می‌توانید روش زیر را در پیش بگیرید: یک قاشق چای‌خوری جوش شیرین با ۱/۲ قاشق چای‌خوری نمک دریا با کمی آب را مخلوط کنید؛ خمیر به دست آمده را روی مسواک بمالید؛ به‌مدت دو دقیقه این خمیر را روی دندان‌هایتان مسواک کنید و سپس با آب بشویید؛ با خمیر دندان مسواک بزنید.

۲. خمیر جوش شیرین و پراکسید هیدروژن

برای سفید کردن دندان ها با خمیر جوش شیرین و پراکسید هیدروژن، روش زیر را امتحان کنید: یک قاشق چای‌خوری جوش شیرین را با پراکسید هیدروژن مخلوط کنید؛ خمی به دست آمده را روی مسواک بمالید؛ به‌مدت دو دقیقه خمیر را روی دندان‌های خود مسواک کنید و سپس با آب بشویید؛ با خمیر دندان مسواک بزنید.

۳. سفید کردن دندان با قرقره‌کردن پراکسید هیدروژن

برای سفید کردن رنگ دندان‌ها می‌توانید از قرقره‌کردن پراکسید هیدروژن استفاده کنید. از روش زیر استفاده کنید: با خمیر دندان مسواک بزنید؛ دو قاشق غذاخوری از پراکسید هیدروژن را با نصف فنجان آب مخلوط کنید؛ مخلوط به دست آمده را به‌مدت یک دقیقه قرقره کنید؛ با خمیر دندان مسواک بزنید و با آب بشویید.

۴. مسواک زدن با خمیر پودر زردچوبه برای سفیدی دندان

برای سفیدی دندان‌ها می‌توانید از خمیر پودر زردچوبه استفاده کنید. برای این کار،‌روش زیر را دنبال کنید:

یک قاشق چای‌خوری پودر زردچوبه را با مقداری آب مخلوط کنید؛ خمیر به دست آمده را روی مسواک بمالید؛ به‌مدت دو دقیقه با خمیر مسواک بزنید؛ دهان را با آب بشویید و با خمیر دندان مسواک بزنید.

۵. سفید کردن دندان ها با خمیر آب لیمو و جوش شیرین

با استفاده از جوش شیرین و آب لیمو هم می‌توانید به طور طبیعی، دندان‌هایتان را سفید کنید. این روش به صورت زیر انجام می‌شود: یک قاشق چای‌خوری آب لیمو را با جوش شیرین مخلوط کنید؛ خمیر به دست آمده را روی مسواک بمالید؛ به‌مدت دو دقیقه با خمیر مسواک بزنید و سپس با آب بشویید؛ با خمیر دندان مسواک بزنید.

۶. سفید کردن دندان با جوش شیرین و سرکه

سفید کردن دندان با سرکه هم امکان‌پذیر است. برای این کار باید روش زیر را در پیش بگیرید: یک قاشق غذاخوری سرکه سیب را داخل یک ظرف بریزید؛ مسواک خود را داخل سرکه فرو ببرید؛ حال با مسواک آغشته به سرکه سیب، مسواک بزنید؛ سپس دندان‌ها را با جوش شیرین و خمیر دندان بشویید.

۷. سفید کردن دندان با زغال سنگ فعال

یک روش مؤثر دیگر برای سفید شدن رنگ دندان‌ها، مسواک زدن با ذغال سنگ فعال است. این روش به ترتیب زیر است به‌مدت دو دقیقه دندان‌های خود را با مسواک آغشته به ذغال سنگ فعال، مسواک بزنید؛ دهان را با آب بشویید و با خمیر دندان مسواک بزنید.

۸. یک سفیدکننده خانگی با اسانس‌های روغن

با استفاده از روغن نارگیل، جوش شیرین، روغن نعناع یا روغن چوب دارچین می‌توانید دندان‌هایتان را سفید کنید. برای این کار، به ترتیب زیر عمل کنید: روغن نارگیل، جوش شیرین، روغن نعناع یا روغن چوب دارچین را مخلوط کنید؛ دندان‌ها را با خمیر به دست آمده مسواک بزنید؛ دهان را با آب بشویید و با خمیر دندان مسواک بزنید.

۹. خمیر دندان سفیدکننده خانگی با زردچوبه

با استفاده از روغن نارگیل، پودر زردچوبه، اسانس نعناع یا روغن چوب دارچین می‌توانید دندان‌هایتان را سفید کنید. برای این کار، به روش زیر عمل کنید: یک قاشق غذاخوری روغن نارگیل را با یک قاشق چای‌خوری پودر زردچوبه و چند قطره اسانس نعناع یا روغن چوب دارچین مخلوط کنید؛ خمیر به دست آمده را به‌مدت دو دقیقه روی دندان‌ها مسواک کنید؛ دهان را با آب بشویید و با خمیر دندان مسواک بزنید.

۱۰. ساییدن پوست موز روی دندان

یک روش بسیار راحت برای سفید کردن دندان‌ها در خانه وجود دارد و آن هم این است که پوست موز را روی دندان‌های خود بمالید. سپس با خمیر دندان مسواک بزنید و با آب بشویید

دکمه بازگشت به بالا