علت زوزه کشیدن ماشین لباسشویی

تصور کنید بعد از یک روز کاری سخت به خانه برگشته، دوش گرفته و لباس‌های کثیفتان را داخل ماشین لباسشویی انداخته‌اید. حالا نوبت استراحت است و می‌خواهید کمی بخوابید؛ اما صدای زیاد ماشین لباسشویی خواب راحت را از چشمانتان گرفته است؛ صداهای زوزه‌مانند یا صدای جیرجیر و تق‌تق. اگر نمی‌دانید علت زوزه کشیدن ماشین لباسشویی چیست، نگران نباشید. در این مقاله به زبان ساده به شما می‌گوییم چرا لباسشویی صدا میده و چگونه می‌توانید از صدای پمپ تخلیه ماشین لباسشویی راحت شوید. پس اگر شما هم با این مشکل روبه‌رو هستید، به خواندن ادامه دهید.

مرکز تعمیرات یخچال آرچلیک در مشهد از افراد با سابقه و منظم و متعهد دعوت به همکاری مینماید.

انواع صدای ماشین لباسشویی؛ از یک وزوز ساده تا تق تق عجیب‌وغریب

قبل از اینکه به‌دنبال علت صدا دادن ماشین لباسشویی باشید، باید اول نوع صدا را به‌درستی تشخیص دهید؛ زیرا انواع صدای لباسشویی ممکن است علت‌های مختلفی نیز داشته باشد. از جمله صداهایی که بسیاری از افراد از ماشین لباسشویی خود می‌شنوند، عبارت‌اند از:

صدای خر خر ماشین لباسشویی؛ صدایی شبیه به خروپف

صدای خرخر ماشین لباسشویی به شما نشان می‌دهد که بخشی از راه لوله تخلیه به‌وسیله یک شی مسدود شده است. هرچند در چنین شرایطی لوله کاملا مسدوده نشده است، اما همین گرفتگی جزئی می‌تواند باعث ترکیدن لوله شود؛ بنابراین صدای پمپ تخلیه ماشین لباسشویی را نادیده نگیرید.

صدای تق تق ماشین لباسشویی؛ مشکلی جدی یا سطحی؟

صدای تق تق ماشین لباسشویی ممکن است ناشی از یک اتفاق بی‌اهمیت مانند برخورد شیلنگ تخلیه با بدنه دستگاه باشد یا یک مشکل جدی مانند خراب شدن موتور را به شما گوشزد کند. هنگام شنیدن صدای تق تق ماشین لباسشویی به‌دنبال رفع مشکلات زیر باشید:

  • پر کردن بیش از اندازه مخزن ماشین لباسشویی
  • ایرادات پولی قرقره
  • خراب شدن موتور ماشین لباسشویی
  • ساییده شدن بلبرینگ ماشین لباسشویی
  • گیر کردن جسم خارجی در موتور تخلیه

اگر ایرادات سطحی را برطرف کردید و هنوز هم این صدا شنیده شد، باید از متخصصان برای رفع آن کمک بگیرید.

صدای جیر جیر ماشین لباسشویی؛ صدایی مانند صدای جیرجیرک

صدای جیر جیر ماشین لباسشویی از رایج‌ترین صداهایی است که هنگام استفاده از دستگاه شنیده می‌شود. از جمله علت‌های صدای جیرجیرک‌مانند لباسشویی می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • سنگین کردن زیاد ماشین لباسشویی
  • قرار نگرفتن ماشین لباسشویی روی یک سطح صاف
  • ایراد در لاستیک دور درب ماشین لباسشویی
  • ایراد در تسمه
  • ایراد در بلبرینگ یا یاتاقان‌ها
  • اشکال در شیر ورودی آب

قبل از اینکه به‌دنبال رفع مشکل صدای زیاد لباسشویی باشید، از تراز بودن ماشین لباسشویی مطمئن شوید. در بسیاری از مواقع علت صدای دستگاه به‌خاطر تراز نبودن آن است.

صدای وز وز ماشین لباسشویی؛ در ارتباط با پمپ دستگاه

اگر این صدا را از ماشین لباسشویی خود می‌شنوید، به احتمال زیاد یک شی در شما قرار گرفته است. وارد شدن جسم خارجی به داخل پمپ آسیب‌های جدی به آن وارد می‌کند؛ به‌گونه‌ای که ممکن است پمپ دستگاه نیاز به تعویض یا تعمیر داشته باشد.

۸ علت صدای زیاد لباسشویی و راه‌های رفع آن

دلایل متعددی برای ایجاد صداهای ناخوشایند از ماشین لباسشویی هنگام شست‌وشو، آبگیری یا خشک کن وجود دارد. بعضی از این موارد را خودتان به‌راحتی می‌توانید از بین ببرید؛ اما برخی دیگر، نیاز به تخصص یک تکنسین ماهر دارند. مشکلات فنی ماشین لباسشویی در اکثر مواقع به‌دلیل فرسودگی یا استفاده نادرست از دستگاه رخ می‌دهند. چنین ایراداتی فقط با تعمیر یا تعویض قطعه خراب‌شده برطرف می‌شوند.

تشخیص علت صدای ماشین لباسشویی پاکشوما و سایر برندها اغلب به عملکرد دستگاه در آن لحظه بستگی دارد؛ به‌عنوان مثال، علت صدا دادن ماشین لباسشویی هنگام تخلیه آب ممکن است به پمپ تخلیه مربوط باشد. از مهم‌ترین دلایل بروز صدای زیاد لباسشویی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

۱وجود اجسام خارجی در دیگ؛ علت صدا دادن ماشین لباسشویی هنگام چرخش

بررسی محتویات داخل دیگ، اولین کاری است که باید هنگام شنیدن صداهایی مانند «کلیک» از لباسشویی انجام شود. وجود سنجاق، سکه، کلید و سایر اجسام سخت و فلزی داخل جیب‌های لباس‌ها اصلی‌ترین علت صدای زیاد ماشین لباسشویی هنگام چرخش است. در برخی از موارد، اجسام سخت از شست‌وشوهای پیشین در لاستیک دور در یا داخل واشر تخلیه گیر می‌کنند و در شست‌وشوهای بعدی باعث ایجاد صدای لباسشویی در دور تند می‌شوند.

۲لباس‌های فراوان در دیگ؛ علت صدای زیاد لباسشویی ال جی هنگام خشک کن

یکی دیگر از دلایلی که باعث تولید صداهای ناخوشایند هنگام شست‌وشو یا خشک کردن لباس از ماشین لباسشویی می‌شود، ریختن لباس در داخل دیگ بیشتر از حد ظرفیت آن است. در چنین شرایطی، لباس‌ها به در شیشه‌ای دستگاه کشیده می‌شوند و صدایی جیر جیر یا تق تق تولید می‌کنند.

۳خرابی پمپ؛ مهم‌ترین علت زوزه کشیدن ماشین لباسشویی

از مهم‌ترین دلایل زوزه کشیدن ماشین لباسشویی می‌توان به خراب شدن پمپ تخلیه دستگاه اشاره کرد. صدای پمپ ماشین لباسشویی معمولا هنگام آبکشی و تخلیه آب به گوش می‌رسد. این قطعه وظیفه پمپاژ آب به داخل دستگاه و خروج آب کثیف از لباسشویی به فاضلاب را دارد.

درصورتی‌که این قطعه بر اثر فرسودگی، نوسانات برق و مواردی از این قبیل خراب شود، صدای ناهنجاری از آن به گوش می‌رسد که در اکثر مواقع نگران‌کننده است. برای رفع صدای وز وز ماشین لباسشویی باید پمپ تخلیه را عوض کنید. تعویض این قطعه حتماً باید توسط یک تکنسین متخصص تعمیر ماشین لباسشویی انجام شود.

۴خرابی بالشتک لباسشویی؛ مشکلی که نباید نادیده بگیرید

در اکثر ماشین‌های لباسشویی برای انتقال قدرت موتور از یک قطعه به اسم بالشتک موتور استفاده می‌شود. این بالشتک (کوپلینگ) که دو شاخک درایو پلاستیکی دارد، لرزش شاخک‌ها را کمتر کرده و باعث کاهش صدای لباسشویی می‌شود.

به‌طورکلی، بعد از استفاده طولانی‌مدت از ماشین لباسشویی، بالشتک دچار فرسودگی می‌شود. برای رفع این مشکل باید اتاقک ماشین لباسشویی را بردارید تا به قطعه بالشتک لباسشویی دسترسی پیدا کنید.

۵خرابی کمک فنر لباسشویی؛ رایج‌ترین علت صدا دادن ماشین لباسشویی

همه ماشین‌های لباسشویی برای جذب ارتعاشات دیگ لباسشویی از کمک‌فنرهایی استفاده می‌کنند. این قطعات باعث کاهش صدای لباسشویی در دور تند یا حین شست‌وشوی دستگاه می‌شود. فرسوده شدن کمک‌فنرهای دستگاه، صدای زیاد لباسشویی را به همراه دارد. برای کاهش صدای ماشین لباسشویی باید کمک‌فنرها را تعویض کنید.

۶خرابی تسمه؛ ایجاد لرزش ماشین لباسشویی همراه با صدا

اکثر ماشین‌های لباسشویی‌ برای زیرسازی دیگ در زمان چرخش از تسمه استفاده می‌کنند. چهار تسمه در بالا و گوشه‌های اتاقک لباسشویی برای کاهش حرکت دیگ متصل شده است. البته این تسمه‌ها معمولا از جنس لاستیک بوده و در طول زمان کش پیدا می‌کنند.

در صورت آسیب‌دیدگی تسمه در دستگاه، دیگ با اتاقک تماس پیدا می‌کند و باعث ایجاد و همچنین و صدای ضربه بلند می‌شود. این مشکل در تسمه‌ها اغلب به‌دلیل پر کردن بیش از حد لباسشویی و وارد کردن فشار زیاد به وجود می‌آید. درنهایت، در صورت بروز چنین مشکلی حتماً باید تسمه‌های دستگاه را تعویض کنید.

۷خرابی موتور محرک؛ جدی‌ترین علت صدای ماشین لباسشویی هنگام خشک کن و آبگیری

برای چک کردن خرابی و ، باید تسمه محرک را از دستگاه جدا کرده و سپس موتور را روشن کنید. اگر لباسشویی همچنان سروصدا داشت، ایراد از موتور است. در چنین شرایطی با تعمیر ماشین لباسشویی این مشکل حل می‌شود؛ اما در بعضی مواقع موتور باید تعویض شود.

۸شکستن بلبرینگ؛ علت صدای لگن ماشین لباسشویی سامسونگ

قطعه بلبرینگ دستگاه باعث کاهش صدای زیاد ماشین لباسشویی در حین چرخش دیگ داخلی می‌شود. بار اضافی و ریختن لباس بیش از ظرفیت لباسشویی، استفاده مکرر از دستگاه و به‌خصوص مصرف مواد شوینده نامرغوب معمولا موجب آسیب رسیدن به بلبرینگ‌های لباسشویی می‌شود.

در صورت شکستن بلبرینگ‌ها، دیگ داخلی ماشین لباسشویی نیز حرکت می‌کند. در این شرایط، تکنسین باید حتماً لاستیک دور درب دیگ ماشین لباسشویی را تعویض کند تا علت صدای لگن ماشین لباسشویی ال جی، سامسونگ و سایر برندها برطرف شود.

جلوگیری از ایجاد صدای زیاد لباسشویی با استفاده صحیح از دستگاه

استفاده اصولی از لباسشویی تاثیر چشمگیری در افزایش عمر دستگاه و جلوگیری از صدای زیاد ماشین لباسشویی و پمپ تخلیه دارد. نکات زیر می‌تواند به شما در نگهداری از دستگاه کمک کند:

  • بیش از اندازه یا کمتر از حجم ماشین لباسشویی در آن لباس قرار دهید.
  • اگر قصد شست‌وشوی حوله حمام را دارید، حتماً به همراه چند حوله کوچک دست و صورت یا چند تکه لباس کوچک ماشین لباسشویی را روشن کنید تا دیگ کاملا تراز باشد.
  • ماشین لباسشویی باید روی سطحی صاف قرار بگیرد تا کاملا تراز باشد. تراز نبودن ماشین لباسشویی معمولاً در زمان آب‌کشی و چرخش دور تند بیشتر نمود می‌کند و به دستگاه آسیب می‌زند. البته شما می‌توانید با محکم کردن پیچ‌های زیر دستگاه، این مشکل را تا حدی برطرف کنید.
  • از ریختن عروسک‌های پولیشی، بالش‌هایی از جنس الیاف مصنوعی و به‌خصوص پادری‌های منزل داخل ماشین لباسشویی اجتناب کنید. پرز این اجسام درصورتی‌که از فیلتر عبور کرده و به پمپ برسد، باعث خرابی آن می‌شود.
  • استفاده بیش از اندازه از مواد شوینده باعث تمیزی بیشتر لباس نمی‌شود! این کار عملکرد دستگاه را با اختلال مواجه می‌کند؛ زیرا به مرور زمان، باقی‌مانده مواد شوینده زیر لگن ماشین لباسشویی رسوب کرده و همین موضوع علت صدای لگن ماشین لباسشویی سامسونگ و برندهای دیگر است.
  • هر چند وقت یک‌بار فیلتر ماشین لباسشویی را تمیز کنید. تمیز نبودن این قطعه باعث اختلال در تخلیه آب دستگاه می‌شود. علت صدای ماشین لباسشویی هنگام تخلیه آب را می‌توانید با تمیز کردن فیلتر برطرف کنید.
  • استفاده از محافظ برق را فراموش نکنید؛ نوسانات برق غیرقابل‌پیش‌بینی هستند. اگر ماشین لباسشویی را به‌طورمستقیم به پریز برق بزنید، نیم‌سوز شدن موتور لباسشویی یا سوختن برد آن دور از انتظار نیست.

با انجام این کارهای ساده برای می‌توانید سال‌های بیشتری از وسیله خود استفاده کرده و هزینه‌ای برای تعمیر یا تعویض قطعات آن نپردازید.

برای یافتن علت زوزه کشیدن لباسشویی ابتدا به چند نکته باید دقت شود این صدا چه زمانی به گوش شما میرسد؟ آیا زوزه کشیدن ماشین لباسشویی را زمانی که دستگاه شروع به کار میکند میشنوید یا زمانی که دیگ دستگاه شروع به چرخش میکند یا در مراحل پایانی آبکشی یا زمان آبگیری این صدا را میشونید؟

دقت به زمان بروز این صدا میتواند شما را تا حد زیادی به قطعاتی که ممکن است دچار ایراد هستند نزدیک کند.

چرا ماشین لباسشویی زوزه میکشد؟

مواردی چون:

  • خرابی پمپ تخلیه
  • ایراد در بلبرینگ ها
  • مشکل در موتور
  • خرابی پولی
  • خرابی تسمه

علت زوزه کشیدن لباسشویی حین چرخش

1- صدای زوزه حین چرخش

  1. آیا ماشین لباسشویی شما هنگام چرخش صدای زوزه می دهد؟
  2. این صدا میتواند نشانه ای از خرابی بلبرینگ یا یاتاقان ها باشد.
  3. اگر به این صدا بی توجه باشید میتواند باعث بروز صداهای شدیدتری در لباسشویی شود.
  4. علت زوزه کشیدن لباسشویی میتواند بخاطر خرابی موتور بخاطر قفل کردن در هنگام چرخش باشد.
  5. گیر کردن جسم خارجی بین لاستیک درب و دیگ

خرابی بلبرینگ ها:

اگر حین چرخش صدای زوزه ماشین لباسشویی را میشنوید ممکن است بلبرینگ دیگ خراب باشد.

برای اطمینان از علت زوزه کشیدن لباسشویی ابتدا دستگاه را خاموش کنید.

درب دستگاه را باز کنید و با دست دیگ را بچرخانید.

اگر صدای زوزه حین چرخش بلند شد خرابی بلبرینگ تایید میشود.

علت صدای زیاد ماشین لباسشویی | مازند پلاست نور

کاری که شما باید انجام دهید:

  • عدم بارگیری با مقدار بیشتر
  • چینش صحیح لباس ها در دیگ توجه کنید.

به یاد داشته باشید وسایلی چون سکه، سیم، کلید و … اگر در لباسهای شما باشد:

میتواند در قسمت فیلتر یا پمپ گیر کند و شما میباشد.

  1. پس فیلتر را باز کنید آن را به خوبی تمیز کنید.
  2. آن را به مدت 10 دقیقه در آب گرم و مواد شوینده خیس کنید.
  3. سپس با مقداری حوله کاغذی پاک کنید.
  4. در نهایت اطراف محفظه داخل ماشین لباسشویی را تمیز کنید.
  5. سپس در سر جای خود قرار دهید.

بزرگ‌ترین خطر در علت زوزه کشیدن لباسشویی این است که زباله‌ها و اجسام خارجی از درزگیر لاستیکی عبور کند پس :

  1. بین دیگ و درام لباسشویی قرار گرفته خواهد گرفت.
  2. در این صورت می‌توانند در طول چرخش تکانه زیادی بگیرند.
  3. در برخی موارد به اندازه‌ای است که لاستیک را سوراخ کند.
  4. اگر مشکوک هستید که چیزی بین لاسیتک و دیگ گیر کرده است.
  5. توصیه می شود زودتر با مرکز تماس بگیرید.

اگر می‌دانید که ماشین لباسشویی اخیراً بیش از حد بارگیری شده است، این احتمال وجود دارد که کوپلینگ موتور نیاز به تعویض داشته باشد.

خرابی شیر برقی

2- شنیدن صدای زوزه در زمان آبگیری

  • علت صدای زوزه لباسشویی در زمان آبگیری میتواند بخاطر خرابی شیر برقی باشد.
  • اگر آب درون دیگ به کندی پر میشود یا بطور کلی آبی داخل دیگ نمی آید.
  • میتواند نشانه خوبی باشد که شیر برقی دچار خرابی است.
  • تعمیر امکان پذیر نیست و آسان ترین راه تعویض آن است.
  • خرابی شیر برقی بیشتر بخاطر سختی آب است.
  • ورودی شیر برقی فیلتر قرار دارد که پس از مدتی مسدود میشود.
  • این باعث خوردگی و شکستگی قطعه در برخی محل های آن میشود.

علت زوزه کشیدن لباسشویی زمان تخلیه

3- ایجاد صدای زوزه در زمان تخلیه

  • اگر زمانی که ماشین لباسشویی در حال تخلیه آب است متوجه صدای زوزه شدید:
  • معمولاً علت زوزه کشیدن لباسشویی از مشکل پمپ تخلیه است.
  • اما فیلتر پمپ را بررسی کنید تا ببینید آیا چیزی آن را مسدود کرده است یا خیر!
  • به یاد داشته باشید که تجمع پرز یا کرک نیز می تواند باعث مسدود شدن پمپ تخلیه شود.
  • بنابراین، مطمئن شوید که فیلتر را مرتباً تمیز می کنید تا از این مشکل جلوگیری کنید.

در بیشتر مواقع مشکل خرابی را با تعویض میتواند حل کرد.

در برخی مواقع روغن کاری پمپ میتواند مشکل زوزه کشیدن ماشین لباسشویی را حل کند.

سخن آخر

ماشین لباسشویی هنوز موقع کار زوزه میکشد؟ بهتر است با افراد حرفه ای تماس بگیرید. این مشکل نشانه ای از ایرادات اساسی بزرگتر باشد که می تواند عمر ماشین را تحت تاثیر قرار دهد.

در بیشتر موارد، می توانید حضور سریع تعمیرکار لباسشویی را در خانه داشته باشید و به محض رزرو وقت، مشکل را در همان روز حل کنید.

علاوه بر این، گارانتی 180 روزه ما برای رفع علت زوزه کشیدن لباسشویی با استفاده از قطعات و خدمات تعمیرکاران خود به این معنی است که می‌توانید آسوده خاطر باشید، زیرا می‌دانید که ما پشت کیفیت تعمیرات خود هستیم.

بخشی از منابع این مقاله:

چنانچه علت زوزه کشیدن لباسشویی خود را پیدا نکردید برای رفع خرابی و حل آن شما میتوانید با مرکز تعمیر24 تماس بگیرید.

تعمیر ماشین لباسشویی بوش در محل :

پس حضور در منزل و مشاهده و عیب یابی دستگاه هزینه  را تعمیرکار به شکل تقریبی خدمت مشتری اعلام میکند.

نمایندگی تعمیرات لباسشویی کندی:

پس از خراب شدن دستگاه نیاز است که برای  تعمیرکار در محل حاضر و به بررسی ایراد های احتمالی بپردازد در برخی موارد قطعاتی در بروز خرابی نقش دارند که کارایی خود را از دسگاهی سر و صدا و تکان‌های به قدری زیاد است که اگر کسی در خانه باشد در اولین لحظه تکان‌های لباسشویی را با پیش لرزه‌های زلزله اشتباه می‌گیرد. اگر می‌خواهید بدانید چرا ماشین لباسشویی صدا می‌دهد و چگونه باید مشکل آن را برطرف کرد، این مطالب را از دست ندهید.

انواع صدای ماشین لباسشویی

صدای خرخر کردن ماشین لباسشویی

صدای خرخر کردن ماشین لباسشویی می‌تواند نشان‌دهنده این باشد که چیزی راه لوله تخلیه را تا حدودی مسدود کرده است اما نه به‌طور کامل! این گرفتگی را قبل از اینکه تبدیل به یک مشکل دردسرساز شده، باعث ترکیدن لوله شود، برطرف کنید. در غیر این صورت خیلی زود باید به دنبال تعویض خود باشید.

علت صدای کلیک هنگام چرخش

اگر صدای کلیک مانندی می‌شنوید، ممکن است جسم خارجی در واشر تخلیه یا لاستیک دور درب لباسشویی گیر کرده باشد. ممکن است به‌طور اتفاقی سکه، کلید، سنجاق یا چیزهای دیگری را در جیب شلوارتان گذاشته باشید و هنگام انداختن لباس در ماشین لباسشویی، فراموش کرده باشید آن را خارج کنید. شیلنگ تخلیه و واشر درب لباسشویی را بررسی کنید و اگر جسم خارجی وجود داشت، آن را خارج کنید. این اصلی‌ترین علت صدای زیاد ماشین لباسشویی هنگام چرخش و دور تند است.

علت صدای زوزه کشیدن ماشین لباسشویی

در صورتی که متوجه صدای زوزه مانندی از لباسشویی خود شده‌اید، توصیه می‌شود از یک تکنسین کمک بگیرید چرا که به احتمال زیاد پمپ لباسشویی شما خراب شده است و باید تعویض شود، به ویژه اگر این صدا را هنگام آبکشی و تخلیه آب می‌شنوید.

صدای وزوز یا هوووم ماشین لباسشویی

اگر صدای وزوز یا هوووم از ماشین لباسشویی خود می‌شنوید، ممکن است جسم خارجی در پمپ دستگاه قرار گرفته باشد. اگر جسم خارجی به داخل پمپ راه پیدا کرده باشد، پمپ امکان عبور دادن آن را ندارد در نتیجه ممکن است آسیب جدی ببیند به‌ گونه‌ای که تعویض آن ضروری باشد.

صدای تق تق ماشین لباسشویی

اگر به هنگام تخلیه صدای تق تق از ماشین لباسشویی خود می‌شنوید، ممکن است جسم خارجی در موتور تخلیه گیر کرده باشد یا اینکه به طور کلی موتور تخلیه لباسشویی شما معیوب شده باشد.

  • پر کردن بیش از اندازه مخزن ماشین لباسشویی
  • ایرادات پولی قرقره
  • خراب شدن موتور ماشین لباسشویی
  • ساییده شدن بلبرینگ ماشین لباسشویی
  • گیر کردن جسم خارجی در موتور تخلیه

علت صدای در مرحله خشک کن لباسشویی

در صورتی که در مرحله خشک کردن لباس‌ها صدایی از لباسشویی می‌شنوید، ممکن است علت ساده‎‌ای چون زیاد بودن حجم لباس‌ها، تراز نبودن دستگاه و وجود شیء خارجی درون دیگ لباسشویی عامل ایجاد صدا باشد. اگر از این موارد مطمئن هستید، این احتمال وجود دارد که پارگی تسمه، ایراد در پمپ تخلیه، خرابی بلبرینگ و فرسودگی کمک‌های دیگ رخ داده باشد.

صدای جیر جیر ماشین لباسشویی

برخی از افراد از شنیدن صدای جیر جیر ماشین لباسشویی خود گلایه دارند. علت صدای جیر جیر ماشین لباسشویی می‌تواند به سادگی پر کردن بیش از حد ماشین لباسشویی یا تراز نبودن آن باشد. از طرفی ممکن است علت صدای جیر جیر لباسشویی، وجود مشکل فنی در دستگاه شما باشد. وجود اشکال در تسمه، کمک فنرها، بلبرینگ، موتور، کوپلینگ موتور، پمپ تخلیه، دریچه یا شیر ورودی آب و خرابی لاستیک دور درب لباسشویی شما نیز می‌تواند علت صدای جیر جیر ماشین لباسشویی باشد.

کسب اطلاعات بیشتر : مرکز تعمیرات ماشین لباسشویی بوش در مشهد

بررسی علت های صدای ماشین لباسشویی

خراب شدن پمپ تخلیه و موتور پمپ

در ماشین لباسشویی برای پمپ کردن آب به داخل دیگ لباسشویی و همچنین برای تخلیه آب هنگام آبکشی استفاده می‌شود. این پمپ ممکن است از طریق تسمه یا موتور حرکت کند یا اینکه خودش موتور الکتریکی داشته باشد. منشا سر و صدای ماشین لباسشویی می‌تواند صدای پمپ تخلیه ماشین لباسشویی باشد. صدای پمپ تخلیه ماشین لباسشویی در واقع نشانه خراب شدن آن است. برای رفع این مشکل باید پنل جلوی اتاقک لباسشویی باز شود، تا بتوان به پمپ تخلیه دسترسی پیدا کرد و آن را به دقت مورد بررسی قرار داد

ایراد در دریچه ورودی آب

اگر صدای زیاد ماشین لباسشویی را به خصوص هنگام پر شدن لباسشویی می‌شنوید، ممکن است دریچه ورودی آب دچار اشکال شده باشد. با گذشت زمان، ممکن است رسوبات معدنی در داخل شیر ایجاد شده و باعث مسدود شدن یا تنگ شدن مسیر ورود آب به لباسشویی شما شود. اگر این مشکل به وجود آمده باشد، در حین کار سر و صدای لباسشویی زیاد خواهد بود. در صورتی که دریچه ورودی آب معیوب است حتما آن را تعویض نمایید. سعی نکنید دریچه را تعمیر کنید چرا که با جدا کردن دریچه امکان شکستن آن زیاد می‌شود.

فرسودگی کلاچ

وظیفه کلاچ ایجاد ارتباط بین گیربکس و دیگ داخلی است و به دیگ کمک می‌کند تا به تدریج از سرعت چراخش مناسب استفاده کند. از آنجایی که کلاچ با گذشت زمان فرسوده می‌شود و از بین می‌رود، ممکن است در طول فرایند چرخش دیگ یا دقیقا پس از اتمام چرخش، صدای بلندی ایجاد کند. کلاچ قابل تعمیر نیست و در صورت معیوب شدن باید تعویض شود.

خرابی تسمه ماشین لباسشویی

خرابی  یکی از دلایل صدای زیاد ماشین لباسشویی است. تسمه در برخی از ماشین لباسشویی‌های درب از بالا برای اتصال موتور ماشین لباسشویی به شفت و در اغلب لباسشویی‌های درب از جلو برای اتصال موتور به سبد شستشو استفاده می‌شود. این تسمه می‌تواند ساده یا چند ردیفه باشد و معمولاً از جنس پلاستیک ساخته می‌شود. در ماشین لباسشویی درب از جلو معمولاً از تسمه چند ردیفه استفاده می‌شود و طوری طراحی شده است که به‌خوبی در جای خود نصب شود. در ماشین لباسشویی درب از بالا این تسمه معمولاً تک ردیفه با پوشش الیاف است.

آسیب دیدن کمک فنر

آسیب دیدن دیگر علت صدای زیاد ماشین لباسشویی است. همه ماشین لباسشویی های درب از جلو دارای کمک فنرهایی هستند که برای کاهش یا جذب ارتعاشات دیگ لباسشویی هنگام چرخش آن استفاده می‌شوند. این کمک فنرها به قاب پایه و بیرون دیگ متصل شده‌اند که برای دسترسی به آن‌ها باید پنل جلویی یا عقبی برداشته شود. اگر این کمک فنرها آسیب دیده باشند یا ضعیف شده باشند، اغلب هنگام چرخش دیگ صدای بلندی ایجاد می‌شود و در صورتی‌ که این اشکال برطرف نشود می‌تواند منجر به آسیب دیدن سایر اجزا لباسشویی نیز بشود.

خرابی موتور لباسشویی

یکی از اجزاء اصلی که علت صدا دادن ماشین لباسشویی می‌گردد، است. موتور محرک اصلی در یک لباسشویی درب از بالا برای اداره کردن شفت و چرخش سبد شستشو است و در برخی دیگر نیز برای اداره کردن پمپ استفاده می‌شود. در لباسشویی های درب از جلو موتور متحرک، تسمه‌ای که پولی (یا فولی) سبد شستشو را به حرکت درمی‌آورد، اداره می‌کند. یک نشانه رایج مربوط به خراب شدن موتور هنگام شروع به کار آن، صدای هوووم یا وزوز موتور است که گاهی اوقات با کمی بوی سوختگی همراه است. در چنین مواقعی باید موتور به‌ دقت مورد بررسی و عیب یابی قرار بگیرد. در برخی مواقع مشکل موتور قابل تعمیر و بعضی مواقع هم باید تعویض شود.

آسیب دیدن پولی موتور

در ماشین لباسشویی‌های تسمه‌ای، پولی موتور به تسمه متحرک و در برخی موارد به تسمه پمپ کمک می‌کند. این پولی ها می‌توانند حجمی از گریس، خاک و خورده لاستیک را انباشته کنند و در هنگام کار موتور می‌تواند صدای جیغ مانند یا ضربه ایجاد کند. اگر لباسشویی شما هنگام شروع به کار، تخلیه یا چرخش چنین صداهایی تولید می‌کند.

معیوب بودن بلبرینگ

هم ماشین لباسشویی درب از بالا و هم درب از جلو دیگ دارند که اجازه می‌دهد سبد شستشو یا دیگ داخلی آزادانه بچرخند. استفاده منظم از لباسشویی، استفاده از مواد شوینده نامرغوب به‌ صورت طولانی‌ مدت و ریختن حجم زیادی از لباس در ماشین لباسشویی می‌تواند موجب آسیب دیدن بلبرینگ‌ها شود و درنهایت اجازه می‌دهد آب به بلبرینگ‌ها برسد و سبب شکستن آن‌ها شود. اگر صدای ناله مانند یا صدای بلندی را می‌شنوید، معمولاً این صدا نشانه شکستن بلبرینگ دیگ است. همراه این صدا ممکن است متوجه بازی بیش‌ از حد دیگ داخلی یا نشت آب در نزدیکی محل لاستیک دور دیگ شوید.

شکستن سه‌نظام (شفت آبکش)

اﮔﺮ دیگ ﯾﺎ ﺣﺘﯽ ﯾﮑﯽ از شاخه‌ها ﺑﺸﮑﻨﺪ، به خصوص در سرعت‌‌های بالا، درام ﻟﻨﮕﺮ اﻧﺪاﺧﺘﻪ و به‌ احتمال‌ قوی ﺑﺎ دﯾﮓ ﻓﺮﻋﯽ ﯾﺎ ﻫﯿﺘﺮ درﮔﯿﺮ می‌شود. ﺑﺮاي اظهار نظر ﻗﻄﻌﯽ، ﻻزم اﺳﺖ ﭼﻠﯿﮏ و درام را باز نموده و سه‌شاخه نگه‌دارنده درام را از ﻧﺰدﯾﮏ بررسی کنید. همچنین توجه داشته باشید که شکستن اﯾﻦ ﻗﻄﻌﻪ، بی‌شک یاتاقان‌ها را ﻧﯿﺰ ﺧﺮد خواهد ﻧﻤﻮد و اﮔﺮ ﻟﻨﮕﺮ درام در ﺣﺎل ﭼﺮﺧﺶ، بیش‌ از اندازه ﺑﺎﺷﺪ، ﻫﯿﺘﺮ ﻧﯿﺰ احتمالا آﺳﯿﺐ خواهد دید. از این رو، به‌ محض شنیدن ﺻﺪاي ﺧﺸﻦ و غیر طبیعی از ﻣﺎﺷﯿﻦ لباسشویی، دستگاه را بلافاصله متوقف نموده و سریعا با یک تکنسین ماهر تماس بگیرید.

فرسودگی گیربکس

ماشین لباسشویی ممکن است فرسوده یا خراب شود. در گیربکس‌ها دنده‌هایی وجود دارد که می‌توانند باعث ایجاد سر و صدا در لباسشویی شوند. البته این احتمال بسیار کم است.

صدای زیاد ماشین لباسشویی نوعی نقص فنی است، باید هر چه سریع‌تر از یک تکنسین کمک بگیرید. البته اگر لباسشویی شما دچار نقص فنی شده باشد، این اشکال تنها به قطعاتی که پیش‌تر درباره آن‌ها صحبت کردیم مربوط نمی‌شود، بلکه ممکن است قطعات دیگری نیز دچار ایراد شده باشند، که در چنین مواردی حتماً نیاز است دستگاه توسط تکنسین متخصص ماشین لباسشویی بررسی شود تا به‌ صورت دقیق عیب‌ یابی، تعمیر و در صورت نیاز تعویض قطعه شود.

ت داده و غیر قابل بازگشت به لباسشويي میباشند و تنها با تعویض آن جز میتوان از دستگاه مجدد استفاده کرد.

 

دکمه بازگشت به بالا