این دستگاه در مریخ اکسیژن تولید کرد/ عکس

«پاملا ملروی»، معاون اول ناسا در بیانیه این سازمان می‌گوید: «عملکرد چشمگیر MOXIE نشان می‌دهد که استخراج اکسیژن از جو مریخ امکان پذیر است، اکسیژنی که می‌تواند در آینده به تأمین هوای قابل تنفس یا پیشران موشک فضانوردان کمک کند. توسعه فناوری‌هایی که به ما امکان استفاده از منابع ماه و مریخ را ارائه می‌کند، برای حضور طولانی‌مدت در ماه بسیار مهم است.»

تولید اکسیژن در مریخ توسط MOXIE

از زمانی که Perseverance در سال ۲۰۲۱ روی مریخ فرود آمده است، ماکسی در مجموع ۱۲۲ گرم اکسیژن تولید کرده است، چیزی به اندازه میزان اکسیژنی که یک سگ کوچک در ۱۰ ساعت به آن نیاز دارد. MOXIE در کارآمدترین حالت خود قادر به تولید ۱۲ گرم اکسیژن در ساعت با خلوص ۹۸ درصد بوده که این عملکرد دو برابر بهتر از اهداف اولیه ناسا است.

همچنین این ابزار با موفقیت تمام الزامات فنی خود را تکمیل کرده و در طول یک سال کامل مریخ در شرایط مختلفی کار کرده است.

در حالی که بسیاری از ابزارهای Perseverance با توجه به هدف علمی اولیه آن طراحی و ساخته شده‌اند، اما MOXIE بر اکتشافات انسانی آینده تمرکز دارد. در واقع ناسا با این ابزار برای اولین بار از فناوری استفاده کرده که می‌تواند در آینده باعث زنده ماندن انسان‌ها در سیاره سرخ شود.

وجود یک سیستم تولید اکسیژن می‌تواند به شیوه‌های مختلفی در مأموریت‌های آینده مورد استفاده قرار بگیرد، اما مهم‌ترین آن‌ها می‌تواند استفاده به‌عنوان منبع پیشران موشک باشد که در هنگام بازگشت فضانوردان به زمین مورد نیاز است.

دانشمندان ناسا در برنامه‌های آینده خود قصد دارند تا یک سیستم کامل ایجاد کنند که شامل یک ژنراتور اکسیژن مانند MOXIE و همچنین راهی برای مایع کردن و ذخیره آن اکسیژن می‌شود.

۵۸۵۸

دکمه بازگشت به بالا