تبدیل بندر مکران به پایگاه لجستیکی و قطب حمل‌ونقل دریایی کشور

مدیرکل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان با اشاره به اینکه بندر بزرگ مکران با ۱۸۰۰ هکتار پسکرانه خارج از تنگه هرمز ایجاد می‌شود، گفت: ساخت این بندر در دستورکار سازمان بنادر و دریانوردی قرار دارد و به یک پایگاه لجستیکی و قطب حمل‌ونقل دریایی در کنار بنادر شهیدرجایی و چابهار تبدیل می‌شود.

حسین عباس‌نژاد در گفت‌وگو با نازک نارنجی، با بیان اینکه یکی از موضوعات بسیار مهم که طی سال جاری در دستورکار سازمان بنادر و دریانوردی قرار دارد، ایجاد و ساخت بندر بزرگ مکران در منطقه کوه مبارک (جاسک) است، گفت: مطالعات در مورد ایجاد بندر مذکور در حال انجام است و ۱۸۰۰ هکتار از زمین‌ها به‌منظور ایجاد این بندر در حال واگذاری به سازمان بنادر و دریانوردی است.

ایجاد بندر بزرگ مکران در ۴۰ تا ۵۰ کیلومتری جاسک

وی با بیان اینکه بندر بزرگ مکران در ۴۰ تا ۵۰ کیلومتری جاسک ایجاد می‌شود، اظهار کرد: به‌صورت رسمی موارد نظارتی آغاز می‌شود و به‌صورت فیزیکی در بخشی از زمین‌های بندر مکران بخش دریایی سازمان بنادر و دریانوردی مستقر خواهد شد.

مدیرکل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان با اشاره به اینکه شاهد ایجاد یک پایگاه بزرگ مگاپورتی (ابربندر) خواهیم بود، گفت: این بندر خارج از تنگه هرمز قرار دارد و می‌تواند ظرفیت اقتصادی بسیار بالایی برای کشور ایجاد کند.

عباس‌نژاد با اشاره به امکان فعالیت مجموعه‌های پتروپالایشی و نفتی، خاطرنشان کرد: از نظر حمل‌ونقل و صادرات ایجاد این بندر کمک شایانی به اقتصاد کشور خواهد کرد و در عین حال می‌تواند منطقه بسیار مناسبی برای ورود مواد خام وتولید در داخل کشور باشد.

وی افزود: توسعه سواحل مکران پیرو فرمایشات مقام معظم رهبری در دستورکار سازمان بنادر و دریانوردی قرار گرفته است و با استفاده از سواحل بکر مکران می‌توان در راستای اجرای سیاست‌های اقتصاد دریامحور گام برداشت.

صادرات ۲ میلیون تنی در فاز اول

مدیرکل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان با بیان اینکه ایجاد بندر بزرگ مکران می‌تواند تحول اقتصادی و صنعتی بزرگی در سواحل مکران ایجاد کند، اظهارکرد: در حال حاضر مطالعات ایجاد بندر بزرگ مکران در حال انجام است و مطالعات بازار نیز تکمیل می‌شود، این بندر دارای ۱۸۰۰ هکتار پسکرانه بوده و در منطقه بسیار خوبی خارج از تنگه هرمز ساخته خواهد شد.

عباس‌نژاد با بیان اینکه اگر صرفا فعالیت محصولات صادراتی پتروپالایشگاه‌ها آغاز شود در فاز اول دو میلیون تن صادرات به جزء مواد خام مورد نیاز، مدنظر قرار می‌گیرد، گفت: در سواحل مکران برنامه‌های دولت به منظور رشد اقتصادی کلان کشور در حال انجام است و بندر بزرگ مکران به‌عنوان یک پایگاه لجستیکی و قطب حمل‌ونقل در کنار بنادر شهید رجایی و چابهار به توسعه حمل‌ونقل دریایی کشور کمک خواهد کرد.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا