نقشه جدید ژاپن برای فروش سه برابری تراشه ها

دولت ژاپن با قرار دادن تراشه ها در قلب سیاست امنیت اقتصادی خود، استراتژی تراشه خود را با هدف سه برابر کردن فروش نیمه رساناهای ساخت داخلی به بیش از ۱۵ تریلیون ین (۱۰۸ میلیارد دلار) تا سال ۲۰۳۰، اصلاح کرد.

به گزارش نازک نارنجی، وزارت اقتصاد ژاپن اعلام کرد هدف از این استراتژی بازبینی شده، تحکیم تلاش ها برای توسعه و تولید نیمه رساناهای پیشرفته ای است که برای تدابیر امنیت اقتصادی و فناوری پیشرفته مانند هوش مصنوعی مولد، حیاتی هستند.

هدف فروش برای شرکت هایی که در ژاپن تراشه تولید می کنند، به تضمین تامین ثبات نیمه رساناها برای این کشور کمک خواهد کرد. این هدف که در پیش نویس های اولیه استراتژی بازبینی شده، آمده بود، در مقایسه با فروش حدود پنج تریلیون ین در سال ۲۰۲۰، رشد سه برابری را نشان می دهد.

یاسوتوشی نیشیمورا، وزیر اقتصاد ژاپن، پیش از انتشار این استراتژی به خبرنگاران گفت: سرمایه گذاری های مختلفی توسط شرکت های مرتبط با تراشه ژاپنی شامل شرکت های کوچکتر انجام شده است و ما مایل هستیم از این سرمایه گذاری ها حمایت کنیم.

در این استراتژی ۲۷۴ صفحه ای اشاره نشده است که دولت علاوه بر میلیاردها دلاری که پیش از این برای تشویق شرکت تولیدکننده نیمه رساناهای تایوانی TSMC برای افزایش ظرفیت تولید و تامین مالی سرمایه گذاری تراشه شرکت ژاپنی راپیدوس در نظر گرفته بود، قصد دارد در سال های آتی چقدر هزینه کند.

فومیو کیشیدا، نخست وزیر ژاپن، در راستای تلاش برای آوردن سرمایه گذاری و تولید نیمه رسانا به ژاپن، ماه میلادی گذشته با مدیران ارشد بزرگترین شرکت های تولیدکنندگان تراشه جهان دیدار کرد. تراشه سازان اعلام کردند که بر اساس مشوق های مالی و تقاضا، سرمایه گذاری بیشتری در ژاپن را بررسی خواهند کرد.

دولت ژاپن حمایت مالی به ارزش ۳۳۰ میلیارد ین را برای شرکت راپیدوس و حداکثر ۴۷۶ میلیارد ین حمایت را برای کارخانه جدید TSMC در کوماموتوی ژاپن متعهد شده است. دولت ژاپن همچنین حداکثر ۹۲.۹ میلیارد ین یارانه برای کارخانه شرکت کیوکسیا هولدینگز در مرکز ژاپن فراهم می کند.

بر اساس گزارش بلومبرگ، استراتژی تراشه بازبینی شده نشان می دهد دولت ژاپن انتظار دارد پروژه های TSMC و کیوکسیا به تنهایی تولید ناخالص داخلی ژاپن را به میزان ۴.۲ تریلیون ین تقویت کرده و حدود ۷۶۰ میلیارد ین درآمد مالیاتی تولید می کنند.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا