سومین دوره رقابت علمی کنز برگزار می شود

ستاد ارتباطات و ترویج بنیاد مصطفی (ص)؛

سومین دوره رقابت علمی کنز ویژه پژوهشگران و دانشمندان زیر ۴۵ سال جهان اسلام در ۶ حوزه مختلف و با ارائه ۸۰ چالش مرتبط با مسائل و مشکلات کشورهای اسلامی برگزار می شود.

به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، سومین دوره رقابت علمی کنز در شش حوزه مختلف «صنایع غذایی و کشاورزی، سلامت و تجهیزات پزشکی، آب انرژی و محیط زیست، برق الکترونیک و رباتیک، فناوری اطلاعات، ارتباطات و هوش مصنوعی معدن و صنایع معدنی» برگزار می شود.

هر کدام از این حوزه ها شامل یک بخش به نام بخش آزاد و یک بخش چالش ها هستند که پاویون های مختلف ارائه داده اند. بخش آزاد به طور کلی در همه حوزه ها ایده طراحی مفهومی نمونه اولیه یا محصول جدید است که یک چالش در بخش سلامت و تجهیزات پزشکی را حل یا به ارتقای سطح توانمندی در آن حوزه کمک کند.

در حوزه رقابت علمی صنایع غذایی و کشاورزی چالش های ذیل ارائه شده است؛ ابزار پایش و پیش بینی امراض کشاورزی، ماشین های سمپاشی باغ میوه، تشخیص زودهنگام بیماری در گیاهان میوه با استفاده از یادگیری عمیق، سیستم پایش دام، ایستگاه کشاورزی یکپارچه مجهز به اینترنت اشیاء، کشاورزی، صنایع غذایی و فناوری های مرتبط، چالش های تولید و نگهداری ریزجلبک ها و عدم وجود مقدار کافی اکسیژن محلول در آب برای پرورش آبزیان.

در حوزه رقابت علمی سلامت و تجهیزات پزشکی غیر از بخش آزاد چالش هایی پیش رو ارائه شده است؛ مشکلات در حال حضور ژن های آنتی بیوتیک و مقاومتی ضد میکروبی در پاکستان، هوش مصنوعی و تصویربرداری تومور مغزی، هوش مصنوعی و بیماری شبکیه رنجوری (رتینوپاتی)، هوش مصنوعی در داروسازی، به سوی کدگذاری پزشکی خودکار با نمودار دانش و قابلیت توضیح، میکرو آر. ان. ای درمانی برای عفونت های ویروسی آر. ان. ای و نانوحسگر ها برای تشخیص سرطان (کاربرد های زیست پزشکی) این چالش ها هستند.

در حوزه رقابت علمی آب، انرژی و محیط زیست بیشترین چالش ها ارائه شده است؛ بخشی از این چالش ها شامل چالش ها و آلودگی ناشی از پلاستیک و میکروپلاستیک در پاکستان، آلودگی زباله های الکترونیکی در پاکستان، پاکسازی خاک های آلوده به نفت، توسعه فناوری های تصفیه فاضلاب در مقیاس کوچک، توصیه فناوری هایی برای تخریب آفت کش های مواد آلوده کننده آلی پایدار، نقش مواد معدنی رسی در انتشار گاز از آتشفشان های گلی، تغییر کاربری زمین و موضوعات محیط زیستی می شود.

در حوزه رقابت علمی برق، الکترونیک و رباتیک نیز چالش کلید های جذب دانش آموزان به برنامه های STEM علم، فناوری، مهندسی و ریاضی، انتقال بی سیم انرژی جهت اشارژ کردن خودرو های الکترونیکی، رادار FMCW برای کاربرد های تجاری، سلول های خورشیدی آلی برای تامین برق دستگاه های الکترونیکی و حسگر در مقیاس میکرو مطرح است.

در حوزه رقابت علمی فناوری اطلاعات و ارتباطات و هوش مصنوعی نیز یادگیری ماشین بدون نظارت، هوش مصنوعی قابل توجیه، هوش مصنوعی یک زمینه تحقیقاتی چندرشته ای است، گسترش عدالت آموزشی از طریق فناوری، کلید های ارتقای هوش مصنوعی، فناوری کمک آموزشی برای اوتیسم، عوامل شبکه اینترنت و مخابرات، تایید هویت آنلاین، سیستم های درون بین دستگاه گوارش، چشم پزشکی از راه دور، حسگر های پوشیدنی مبتنی بر صوت، بهینه سازی میزان FeO در سرباره کوره های قوس الکتریکی با استفاده از الگوریتم های یادگیری ماشینی، پیش بینی خواص آهن اسفنجی تولیدی در فرایند احیای مستقیم به کمک شبکه های عصبی مصنوعی به عنوان چالش ارائه شده اند.

همچنین در حوزه معدن و صنایع معدنی چالش های کاهش آهن کل در فرایند تولید کنسانتره نفلین سینیت، استحصال و جداسازی عناصر نادر خاکی از کنسانتره آن ها با پایه آپاتیتی، تبدیل سولفات کلسیم به عنوان محصول فرعی فرایند شیمیایی به گرید گچ ساختمانی، اندازه گیری دقیق لیتیم و برم در انواع شورابه، روش های استحصال و جداسازی در مقیاس صنعتی، پرعیارسازی باطله های کم عیار هماتیتی در مقیاس وسیع، استخراج گاز طبیعی لایه های زغال سنگ، تنظیم نقره به جامانده از ذوب کنسانتره سرب اکسیده و سولفوره در سرباره های کوره های دوار به مقدار کمتر از ۵۰ پی پی ام، تنظیم نقره به جامانده از ذوب کنسانتره سرب اکسیده و سولفوره در سرباره های کوره های دوار به مقدار کمتر ازیک درصد، تعیین ذخیره و عیارسنجی دقیق ماده معدنی مطرح است.

رقابت علمی کنز؛ از جمله فعالیت های بنیاد مصطفی (ص) با هدف تکمیل زنجیره ترویج و توسعه علم و فناوری هر دو سال یکبار و برای اساتید و محققان جوان جهان اسلام و حداکثر تا ۴۵ سال برگزار می شود. علاقه مندان به شرکت در این رقابت علمی از جهت حداقل سنی با محدودیت روبرو نیستند و حتی دانشجوی ۲۰ ساله ای که دستاورد قابل عرضه ای داشته باشد می تواند در این رقابت شرکت کند.

آیین پایانی سومین دوره رقابت علمی کنز، همزمان با آخرین روز دوازدهمین نمایشگاه اینوتکس در روز جمعه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۲ در پارک فناوری پردیس برگزار می شود و از منتخبین این دوره تقدیر می-شود.

انتهای پیام/

دکمه بازگشت به بالا