مرمت قلعه قورتان با مشارکت اهالی محلی انجام شود
نازک نارنجی/اصفهان رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان ورزنه گفت: معتقدم مرمت اصولی و بهتر قلعه قورتان نیاز به مشارکت اهالی محلی دارد و اعتبارات ملی باید در قالب کمک ها و مشارکت اهالی باشد.
احمد شهباز در گفت وگو با نازک نارنجی درباره لزوم مرمت قلعه تاریخی قورتان، اظهار کرد: قلعه قورتان سال ها است که فرسوده شده و نیاز به مرمت فوری دارد. بنایی که ۱۰۰۰ سال قدمت دارد و در دوره های متفاوت مرمت شده پنج دهه قبل مسکونی بوده است و اکنون نیز بخشی از آن مسکونی است. قاعده کار این است که هرسال اعتبار ملی یا استانی برای مرمت آثار تاریخی تخصیص داده شود تا قلعه تاریخی قورتان نیز مرمت شود.
وی افزود: البته پروژه مرمت قلعه قورتان به دلیل وسعت زیاد این قلعه، بزرگ است و به همین سادگی نیست و مانند ارگ بم نیاز به اعتبار ملی دائمی دارد و به پروژه ای نیاز است که تعریف شده باشد. در حال حاضر به شکل پراکنده نقاطی از قلعه که تخریب زیاد شده به تناسبِ اعتبار تخصیصی، مرمت می شود.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان ورزنه، تصریح کرد: مساحت قلعه قورتان ۴۵ هزار متر مربع است و مربوط به دوره دیلمیان است. البته بنیان ابتدایی قلعه نظامی بوده و کارکرد آن دفاع از شهر بوده است که به تدریج محل سکونت اهالی روستا شد. اکنون سه خانواده در قلعه قورتان ساکن هستند و یک بومگردی داخل آن وجود دارد. بقیه نقاط قلعه یا متروکه است و یا برای نگهداری احشام از آن استفاده می شود.
شهباز ادامه داد: تملک قلعه قورتان در اختیار اداره میراث فرهنگی نیست و مالکیت خصوصی دارد و خُرده مالک است. معتقدم مرمت اصولی و بهتر قلعه قورتان نیاز به مشارکت اهالی محلی دارد و اعتبارات ملی باید در قالب کمک ها و مشارکت اهالی باشد تا از این طریق سهیم در نفع آن نیز شوند. اگر فرد و افرادی در قبال کمک میراث حاضر به مشارکت در مرمت قلعه شوند کار بهتر پیش می رود و اگر این پروژه ها مشارکتی پیش برود و بخشی از اعتبارات به شکل ملی تأمین شود مرمت قلعه به خوبی پیش می رود.
وی خاطرنشان کرد: بناهای متعددی در قلعه قورتان وجود دارد که در نتیجه خرده مالکِ زیادی دارد و اگر این افراد راغب باشند بنای خود را در قبال خدماتی که به آنان ارائه می شود حفظ کنند تحولی ایجاد می شود و مرمت قلعه انجام خواهد شد. فعلاً اولویت مرمت باید در بخش هایی از قلعه باشد که شکل عمومی دارد و تملکی در آن وجود ندارد.
انتهای پیام