قدرت دفاعی و امنیتی بر کدام مدار بچرخد، برنده ایم؟
در حوزه سیاست خارجی سیاست های امنیتی-دفاعی جمهوری اسلامی ایران بر پایه بازدارندگی و دفاع رو به جلو هست. در حوزه سیاست خارجی سیاست های امنیتی-دفاعی جمهوری اسلامی ایران بر پایه بازدارندگی و دفاع رو به جلو هست.
به گزارش نازک نارنجی، به نقل از نازک نارنجی ، قدرت بازدارندگی ایران در نقطه استاندارد جهانی قرار گرفته؛ چه بخواهیم چه نخواهیم، دنیا این پیشرفت را پذیرفته است در واقع عملیات وعده صادق۲ نشان داد که ایران کشوری نیست که آسیب زدن به آن آسان باشد! زیر سوال بردن هزینه هایی که برای بقا و امنیت کشور انجام شده، امری خطرناک است. هزینه های بقا قابل چرتکه انداختن نیست.
در حوزه سیاست خارجی سیاست های امنیتی-دفاعی جمهوری اسلامی ایران بر پایه بازدارندگی و دفاع رو به جلو هست. دفاع رو به جلو را هم می توانیم بازدارندگی نامتقارن تعریف کنیم. از آنجایی که رقبا و دشمنان ایران از قدرت نظامی بالایی برخوردار هستند و توازن قوا وجود ندارد، ایران در این ۴۰ سال به دنبال افزایش قدرت بازدارندگی اش رفته است. اما هم زمان با افزایش قدرت بازدارندگی متعارف که بیشتر بر پایه توان موشکی، پهپادی و همچنین گسترش قدرت دریایی بوده، ایران در زمینه هسته ای پیشرفت های شگرفی در این سال ها به دست آورده است.
بیش از یک سال از شروع دوره جدید و بی سابقه جنایات و کشتارهای فجیع رژیم صهیونیستی در منطقه خاورمیانه می گذرد؛ جنایات و حملاتی علیه مناطق مسکونی و اهداف غیرنظامی که تا کنون موجب جان باختن نزدیک به ۴۵ هزار انسان بی گناه از جمله زنان و کودکان در غزه و لبنان شده است.
رژیم صهیونیستی که در سایه امن حمایت های سیاسی، مالی و تسلیحاتی آشکار آمریکا و برخی متحدان غربی آن و نیز در سکوت معنا دار بسیاری از دولت ها از جمله برخی اعراب منطقه، همچنان ارابه کشتار جمعی خود را دیوانه وار در غزه و لبنان به پیش می راند، قتل عام مردم بی دفاع را به ابزاری برای تحت فشار قراردادن محور مقاومت قرار داده و بجای مقابله با نیروهای محور مقاومت در میدان نبرد، حملات تروریستی علیه فرماندهان و سران این گروه های مقاومت را برگزیده است.
دو اقدام موشکی گسترده ایران در مناطقی از سرزمین های اشغالی
صهیونیست ها اما با وجود تمام حمایت هایی که از جانب واشنگتن و غرب دریافت می کنند، حالا قدرت بازدارندگی، موشکی و دفاعی-نظامی ایران را دیواری بزرگ و شکست ناپذیر در برابر عطش سیری ناپذیر خود برای گسترش دامنه اشغالگری و جنایات در منطقه یافته اند و بدرستی دریافته اند که فضای جدید منطقه ای و بین المللی ناشی از اقتدار ایران، فضایی سخت و سنگین برای این رژیم خواهد بود. رژیمی که هر از گاهی به حماقت های بزرگی مثل حمله ایران فکر می کند، حالا دیگر این رویا را نه تنها برای همیشه دست نیافتنی می داند، که بدرستی دریافته هرگونه اشتباه محاسباتی در این مسیر، می تواند به ضرباتی به مراتب سهمگین تر از گذشته بر پیکر این رژیم بیانجامد.
دو اقدام موشکی گسترده ایران علیه اهداف مشخص در مناطقی از سرزمین های اشغالی که تنها به فاصله کمتر از شش ماه در ۲۵ فروردین ماه و ۱۰ آنلاین ماه جاری که از زمان تاسیس رژیم صهیونیستی در سال ۱۹۴۸ میلادی، بی سابقه ترین حملات علیه این رژیم بود، جهان را در شوک عمیق فرو برد و باعث تغییر اساسی معادلات منطقه ای و بین المللی و شکل گیری نظمی نو در تحولات منطقه و جهان شد.
ایران هیچ تردیدی در نشان دادن واکنش های درخور به عبور از خط قرمزهای خود ندارد
شاید کمتر کسی انتظار داشت و باور می کرد که ایران تهدیدهای خود علیه رژیم صهیونیستی را عملی کند و تنها ظرف کمتر از یک ساعت، صدها موشک از جمله موشک های ویران کننده بالستیک و پهپادهای رزمی خود را به سمت مناطق اشغالی به پرواز درآورد.
جمهوری اسلامی ایران که همواره به اصول خود مبنی بر آغازگر نبودن هیچ جنگی پایبند بوده است، در عین حال هیچ تردیدی در نشان دادن واکنش های درخور به عبور از خط قرمزهای خود نداشته و بویژه در جریان دو عملیات موشکی وعده صادق یک و دو، ثابت کرد که به هرگونه اقدام دیگران در عبور از خط قرمزهای ایران «بدون تعلل یا شتابزدگی»، در زمان و موقعیت مناسب، پاسخ درخور خواهد داد.
طبق نظر تصمیم گیران نظامی و سیاسی در وقت خود عمل می شود.
یک جمله کوتاه از بیانات حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسامی در خطبه های اولین نماز جمعه تهران بعد از عملیات موشکی وعده صادق ۲ ، به صراحت گویای مواضع اصولی و دکترین دفاعی جمهوری اسلامی ایران است. رهبر انقلاب اقدام نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران کمترین مجازات برای رژیم غاصب صهیونی در برابر جنایت های این رژیم توصیف و به صراحت تاکید کردند: ما در انجام این وظیفه نه تعلل و کوتاهی می کنیم نه دچار شتابزدگی می شویم و آنچه معقول، منطقی و درست است طبق نظر تصمیم گیران نظامی و سیاسی در وقت خود عمل می شود، همچنانکه این کار انجام شد و در آینده نیز اگر لازم باشد، انجام خواهد گرفت.
توسعه صنعت دفاعی بومی
با توجه به تحریم های سخت که موجب شده ایران در زمینه خریداری و مدرن سازی تسلیحات با محدودیت های زیادی مواجه باشد و با توجه به اینکه بسیاری از تجهیزات نظامی ایران یا منسوخ شده اند و یا اینکه در مرز منسوخ شدن قرار دارند، ایران در چند دهه گذشته تلاش قابل توجهی را برای توسعه صنعت دفاعی بومی خود صورت داده است. این تلاش ها در نهایت موجب شده که ایران یک مزیت حیاتی در عرصه نظامی به دست آورد.
جمهوری اسلامی در زمینه تولید پهپادهای تهاجمی یکی از پنج کشور نخست دنیا است
ایران به پیشرفت قابل توجهی در توسعه سامانه های موشکی و پهپادی دست یافته است. ایده حرکت به سمت برخورداری از صنعت تسلیحات موشکی و پهپادی از زمان جنگ ایران و عراق در ذهن سیاست گذاران نظامی ایران شکل گرفت. در آن زمان ایران درگیر بمباران موشکی عراق در شهرهای ایران بود و در مقابل، ابزاری برای دفاع از خود نداشت. بنابراین بعد از پایان جنگ، توسعه صنعت تولید موشک های بالستیک در اولویت سیاست های نظامی ایران قرار گرفت. ایران با عبور از مرحله ساخت مدل های ناکارآمد مانند برخی مدل های نه چندان دقیق موشک های اسکاد، در حال حاضر این توانایی را دارد که مدل های بسیار دقیق تر را در تعداد بسیار زیاد تولید کند؛ موشک هایی نظیر فاتح-۳۱۳ که در حمله زمستان سال ۱۳۹۸ به پایگاه آمریکایی عین الاسد استفاده شد، از جمله موشک های دقیق ایران هستند. ایران همچنین با موفقیت توانسته قابلیت های تهاجمی خود را با توسعه موشک های کروز و پهپادهای تهاجمی توسعه دهد. امروز همه جهان معترفند که ایران در زمینه تولید پهپادهای تهاجمی یکی از پنج کشور نخست دنیا است.
ایران از توانایی تحمیل ضربات سنگین بر هر متجاوزی برخوردار است.
از نظر دفاع مستقیم از محدوده سرزمینی، با توجه به محدودیت ایران در برخورداری از نظر فناوری و شبکه غیریکپارچه پدافند هوایی، چاره ای جز تکیه بر سایر نقاط قوت نیست. به عنوان مثال، ایران دکترین «دفاع غیرعامل» خود را توسعه داده است و در این چارچوب با تکیه بر استتار و اختفاء تأسیسات زیرزمینی و پرهیز از متمرکز کردن نیروها، سعی می کند این ضعف را مرتفع کند تا در مقابل تهاجم هوایی ایمن شود. همه این عناصر به واسطه مزیت های ایران در برخورداری از جغرافیای کوهستانی و عمق استراتژیک تقویت شده و موجب می شوند که بقای نیروهای ایران در صورت عدم تجهیز افزایش یافته و از توانایی تحمیل ضربات سنگین بر هر متجاوزی برخوردار شوند.
در ادامه گزارش به برخی گفت و گوهای اختصاصی نازک نارنجی با کارشناسان ، سیاست مداران و نمایندگان مجلس در خصوص قدرت بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران اشاره می کنیم که خواندن آنها خالی از لطف نیست.
صمصامی: باید سطح خود را در حوزه بازدارندگی نظامی ارتقا دهیم
حسین صمصامی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی معتقد است که ما در حوزه بازدارندگی نظامی الحمدالله خوب جلو آمدیم و خیلی دقیق و هوشمندانه عمل کردیم و اگر غیر از این بود ما هم عراق، افغانستان و لیبی دیگری می شدیم. در عرصه نظامی و تسلیحاتی الان قدرت بازدارندگی خوبی ایجاد کردیم و باید این سطح را بیشتر ارتقاء دهیم و شبانه روز درتلاش هستیم که این سطح گسترش پیدا کند.
وی اظهار کرد: الان تحریم ها علیه کشور ما در حوزه نظامی دیگر اثر ندارد. در دوره ای که در حوزه نظامی ما را تحریم کردند ما رشد کردیم و تولیدات خودمان را افزایش دادیم. اگر موشک، پهپاد و تکنولوژی تولید موشک هایپرسونیک به ما ندادندهمین باعث افزایش قدرت بازدارندگی ما شد و همه اینها را خودمان تولید کردیم و به ذهن شان دیگر خطور نمی کند که در این زمینه ها ما را تحریم کنند چراکه می دانند که ما به آن دسترسی داریم.
عباس زاده: تقویت قدرت بازدارندگی کشور در تمامی ابعاد لازم است
محمود عباس زاده مشکینی، نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی در همین رابطه تاکید دارد که در حال حاضر در شرایطی هستیم که رقبای بین المللی ما به ویژه در منطقه مورد حمایت غرب و مسلح به پیشرفته ترین سلاح های کشتار جمعی هستند.
وی گفت: تمام تلاش ایران این است که برای حفظ تقویت، ثبات و پایداری در منطقه یک بازدارندگی داشته باشد والان زمان آن رسیده بازدارندگی مان را در جوانب مختلف بررسی و تقویت کنیم و عند الزوم در دکترین بازدارندگی خود تجدید نظر کنیم.
آصفری: تقویت قدرت بازدارندگی نظامی تهدیدات دشمن را به امنیت پایدار تبدیل می کند
محمد حسن آصفری، نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه اگر این موشک های دوربرد نیروهای مسلح نبود تهدیدات عملیاتی شده علیه کشور پشت سرگذاشته نمی شد، گفت: تقویت حوزه دفاعی نه تنها باعث ایجاد امنیت پایدار و پس انداز برای جمهوری اسلامی است بلکه سرمایه گذاری در کشور را جلو می برد.
وی اظهار کرد:هر چقدر جمهوری اسلامی ایران در تجهیزات نظامی جدید به روز بوده و در خنثی سازی عملیات های مختلف تروریستی موفق باشد بدون شک دشمن خودش را از ایران دور نگاه می دارد.
آصفری ادامه داد: اقداماتی که جمهوری اسلامی ایران برای بازدارندگی در تولید موشک هایی مختلف انجام داده است در راستای بازدارندگی در مقابل کشورهای متجاوزی می باشد که ایران را تهدید می کند و اگر این موشک های دوربرد نیروهای مسلح نبود تهدیدات عملیاتی شده علیه کشور پشت سرگذاشته نمی شد.
هانی زاده: قدرت بازدارندگی ایران برآیند شرایط منطقه است
حسن هانی زاده، کارشناس مسائل منطقه، گفت: در جنگ رژیم بعث عراق علیه ایران ۴۰ کشور کمک های تسحیلاتی و مالی علیه ایران انجام می دادند و ایران تحریم بود، اما ملت ایران از خودشان دفاع کردند.
هانی زاده خاطر نشان کرد: داشتن قدرت بازدارندگی یکی از اصول و بقای حیات هر کشوری است هر ملتی اگر نتواند درمقابل تجاوزات دشمن از خود دفاع کند برای همیشه در صفحات تاریخ دفن خواهد شد. ملت ایران پویا است و خواستار زندگی مسالمت آمیز هستند و در برابر دشمن کوتاه نخواهند آمد و قدرت بازدارندگی ایران برآیند شرایط منطقه است که با توجه به شرایطی که برجهان حاکم است باید در برابر دشمن قوی بود.
انتهای پیام