بیشتر هنرمندان اشراف کاملی بر موضوع آزادسازی خرمشهر ندارند

نازک نارنجی/خوزستان یک هنرمند و فعال فرهنگی گفت: راویان دفاع ‌مقدس ساکن خرمشهر از سرمایه‌های تاریخ ‌شفاهی جنگ و آزادسازی خرمشهر هستند که باید آن‌ها را دریابیم و گفته‌های‌شان را مکتوب کنیم و در اختیار هنرمندان قرار دهیم تا بتوانند آثار درخشانی تولید کنند.

مصطفی بوعذار در گفت‌وگو با خبرنگار نازک نارنجی، اظهار کرد: اشراف کامل نداشتن بیشتر هنرمندان بر موضوع‌های دفاع مقدس و آزادسازی خرمشهر باعث شده است بیشتر آنها به سراغ این موضوع نروند یا گاهی با آثار تحریف‌شده در این موضوع مواجه شویم.

وی بیان کرد: استان خوزستان به‌عنوان پایتخت دفاع‌ مقدس در تاریخ خود اتفاقاتی دارد که در تاریخ معاصر ایران ماندگار شدند و سالروز آزادسازی خرمشهر قهرمان، یکی از آن روزهای ماندگار در تاریخ است.

او ادامه داد: برای عملیات آزادسازی خرمشهر به‌عنوان یک رویداد ملی، آثار خوب و اثربخشی در حوزه فرهنگ و هنر مثل سمفونی بی‌نظیر خرمشهر اثر استاد مجید انتظامی و نقاشی‌های برجسته ناصر پلنگی تهیه و تولید شده است. در حوزه سینما نیز همواره موضوع مقاومت ۴۵ روزه خرمشهر دستمایه بسیار خوبی برای فیلم‌سازان بوده است به‌طوری‌ که آثار ماندگاری در عرصه سینمای دفاع مقدس داشته‌ایم.

این کارگردان تئاتر با بیان این‌که در حوزه هنرهای نمایشی آنچنان که باید و شاید شاهد هنرهای فاخر با موضوع آزادسازی خرمشهر نبوده‌ایم، گفت: در دو دهه اخیر تنها رویدادی که در خرمشهر استمرار داشت و چراغ تئاتر خرمشهر را روشن نگه داشت، جشنواره ملی تئاتر فتح خرمشهر است که توسط بچه‌های خرمشهر و با بضاعت اندک آغاز شده بود.

بوعذار با بیان اینکه خرمشهر به‌عنوان شهر مقاوم و ایستاده در نبرد با معضلات بسیاری روبه‌رو است، ادامه داد: با وجود این‌که هنرمندان بزرگ و صاحب سبک بسیاری در این شهر وجود دارند، اما زیرساخت‌های فرهنگی مناسبی در این شهر مهیا نیست و شاهد تولیدات مثمر ثمری در خرمشهر نیستیم.

وی با تاکید بر این‌که مجموعه منطقه آزاد اروند باید تاثیرگذاری بسیاری در توسعه فرهنگی ـ هنری آبادان و خرمشهر داشته باشد، افزود: تا بلکه بتوانیم شاهد آثار فاخر و درخشانی در حوزه آزادسازی خرمشهر و مقاومت ۴۵ روزه داشته باشیم.

او با بیان این که اهمیت سوم خرداد به عنوان سالروز آزادسازی خرمشهر برای متولیان فرهنگی ـ هنری کم‌رنگ است، اظهار کرد: چشم‌انداز و برنامه‌ریزی روشنی برای سوم و چهارم خرداد نداریم و به همین دلیل، روز آزادسازی خرمشهر فقط در حد شعار و یک نام در تقویم کشور قرار می‌گیرد و به راحتی تا سال دیگر فراموش می‌شود.

این فعال فرهنگی گفت: یکی از دلایل کم‌توجهی به خلق آثار هنری مرتبط با آزادسازی خرمشهر این است که حمایت جدی از سوی متولیان فرهنگی و هنری انجام نمی‌شود.

بوعذار با بیان اینکه در عمل شاهد حمایت و استمرار اجراهای عمومی در سطح شهرستان‌ها و استان خوزستان با موضوع آزادسازیی خرمشهر نیستیم، افزود: همه امور نباید محدود و منتهی به برگزاری جشنواره باشد، بلکه مردم ما حق دارند به‌عنوان مخاطب در فضای‌های فرهنگی ـ هنری استان انعکاسی از اتفاق‌های بزرگی را که در سالروز آزادسازی خرمشهر رقم خورد، مشاهده کنند.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا