ورودی آب به دریاچه ارومیه ۳ برابر شد
رئیس حوضه آبریز رودخانه ارس:
احمد قندهاری ادامه داد: بر اساس برنامه منابع و مصارف سد ها که ابتدای هرسال آبی تهیه، مصوب و ابلاغ می شود، میزان رهاسازی برای مصارف مختلف از سد های کل کشور و همچنین حوضه آبریز دریاچه ارومیه تعیین می شود.
وی افزود: با توجه به کاهش جدی بارش های پائیزه از یک سو و نیز بهبود وضعیت بارش های زمستانه از سوی دیگر، زمان رهاسازی آب از سد های دریاچه ارومیه برای تامین بخشی از حقابه دریاچه مشخص شد.
رئیس حوضه آبریز رودخانه ارس ادامه داد: در سال آبی جاری بارش های پائیزه ۹ درصد نسبت به سال گذشته و ۴۰ درصد نسبت به بلندمدت کاهش داشت.
وی خاطرنشان کرد: بر اساس آخرین وضعیت بارش ها در سال جاری تاکنون، نسبت به متوسط بلندمدت حوضه دریاچه ارومیه ۲۸ درصد افزایش را نشان می دهد. در این شرایط رهاسازی آب از سد های مهاباد، بوکان و از سد ساروق ۱۰ میلیون مترمکعب در فاز اول برنامه ریزی و در سوم اسفند ماه جاری آغاز شد.
رئیس حوضه آبریز رودخانه ارس ادامه داد: بی تردید رهاسازی آب به سمت دریاچه ارومیه، نیازمند هماهنگی کامل بین دستگاه های متولی بوده که تحت نظارت رئیس ستاد احیای دریاچه ارومیه فعال شده است.
قندهاری گفت: در این خصوص از اواسط پائیز هماهنگی های لازم و اقدام ها به گونه ای برنامه ریزی شده است که با بسته بودن سردهانه های کانال های کشاورزی و با مراقبت و رصد مستمر برای جلوگیری از برداشت های غیرمجاز، حداکثر آب ممکن به دریاچه برسد به گونه ای که حجم آب وارده شده به دریاچه از رودخانه های اصلی سه برابر سال گذشته اندازه گیری شده است.
وی افزود: فاز بعدی رهاسازی پس از اتمام این دوره رهاسازی و با درنظرگرفتن وضعیت پوشش برفی حوضه، ذخیره آب سد ها و با توجه به اولویت تامین آب شرب پایدار مراکز جمعیتی و پیش بینی فصلی بارش تا اردیبهشت ماه انجام خواهد گرفت.
رئیس حوضه آبریز رودخانه ارس افزود: با توجه به حجم رهاسازی ها و اقدام های نرم افزاری انجام شده و به برکت بارش های زمستانه باوجود سه سال پی درپی خشکسالی و بارش های اندک پاییز امسال، سطح دریاچه به تراز ۱۲۷۰.۲ متر و حجم موجود در آن به بیش از ۱ میلیارد و ۴۰۰ میلیون مترمکعب رسیده و امید است با ادامه بارندگی های زمستانه و بهاره شاهد وضعیت بهتر دریاچه ارومیه در سال پیش رو باشیم.