جامعه ایران درباره فلسطین چطور فکر میکند؟ + آمار
دو گزارش نظرسنجی توسط پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات در هفتههای اول و آخر مهرماه تهیه شده و در آن به دو مساله «نظر مردم درخصوص مبارزات ملت فلسطین» و «نظر مردم درخصوص فرهنگ وحدت اسلامی» مفصل پرداخت شده است. یافتههای این سنخ از نظرسنجیها که مبنای آماری و پیمایشی دارند میتواند دید خوبی به سیاستگذاران و تصمیمگیران در حوزههای مختلف حکمرانی دهد تا بهجای اقدامات هیجانی و پرهزینه، تصمیمات عقلانی بهنفع همه مردم اتخاذ و اجرا شود.
به گزارش نازک نارنجی، روزنامه فرهیختگان در گزارشی نوشت: با این مقدمه بخشی از اطلاعات و نتایج حاصل از این دو نظرسنجی را بررسی میکنیم. ناگفته نماند که هیچ نظرسنجی و پیمایشی خالی از ایراد و کمبود نیست، منتها در هر حال میتواند بهتر از هر مشاهده و تصمیم بیمبنا و تحقیقی باشد.
اولین نظرسنجی هفته آخر مهرماه با عنوان «نظر مردم درخصوص مبارزات ملت فلسطین» توسط پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات صورت گرفته است. مسالهای که با بالاگرفتن درگیریها در مناطق اشغالی و نوار غزه بعد از عملیات طوفان الاقصی حائز اهمیت دوچندانی است و میتواند درک بهتری نسبت به موضع مردم ایران در قبال مساله فلسطین بدهد.این پژوهشگاه برای نظرسنجی مذکور بهصورت تلفنی سراغ ۲۶۳۳ نفر در ۳۱ استان کشور رفته که از این تعداد ۱۲۸۲ نفر حاضر به همکاری و تکمیل پرسشنامه شدهاند.
در ابتدای سند نتایج حاصل از این نظرسنجی این نکته هم ذکر شده که نمونه حاضر تحلیل نظرات همکاریکنندگان است و از تحلیل ۱۳۲۷ نفری که تمایلی به همکاری نداشتند صرفنظر شده است. در بخش اول سند نتایج نظرسنجی سیمایی از پاسخگویان به پرسشنامه آورده شده که در آن به تفکیک به جنس، سن، تحصیلات، وضعیت تاهل، فعالیت، هزینه خانواده و محل سکونت پاسخگویان اشاره شده است. طبق اطلاعات موجود، حدود ۵۳ درصد پاسخدهندگان مرد و نزدیک به ۴۷ درصد هم زن بودهاند.
بیشترین فراوانی در تفکیک سنی برای بازه ۳۰ الی ۴۹ سال با حدود ۵۶ درصد مشارکت است و کمترین میزان همراهی در بازه سنی ۱۸ الی ۲۹ سال بوده است.
۳۲ درصد از پاسخدهندگان مدرک دیپلم داشتند و بعد از آن لیسانسهها با ۲۱ درصد و بعد ابتدایی و راهنمایی هرکدام با حدود ۱۲ درصد بیشترین فراوانی را از منظر تحصیلات بین پاسخدهندگان داشتند. حدود ۸۲۵ درصد پاسخدهندگان متاهل بودهاند و بیش از ۵۰ درصد آنها هم مشغول به کار، ۳۴ درصد خانهدار و حدود ۹ درصد بازنشسته، سهم کم و حدود ۲ درصدی دانشجویان و سهم نیم درصدی دانشآموزان هم قابل توجه و تامل است. حدود ۴۰ درصد از پاسخدهندگان درآمد بالای ۱۲ میلیون در ماه دارند و حدود ۳۰ درصد هم درآمد بین ۷ تا ۱۱ میلیون و درنهایت حدود ۶۰ درصد آنها مرکزنشینند و نزدیک به ۳۳ درصد هم در شهرهای غیرمرکز سکونت دارند. سهم روستاییان هم در این نظرسنجی حدود ۱۱ درصد است.
کمی درباره نظرسنجی دوم
دومین نظرسنجی هفته اول مهرماه با عنوان «نظرسنجی از مردم در خصوص فرهنگ وحدت اسلامی» توسط پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات صورت گرفته است. موضوعی که به طول تاریخ اسلام محل مجادله و مباحثه بوده و دغدغه بسیاری از مردم ایران است. این پژوهشگاه برای نظرسنجی مذکور به صورت تلفنی سراغ ۲۴۴۹ نفر در ۳۲ استان کشور رفته که از این تعداد ۱۳۴۶ نفر حاضر به همکاری و تکمیل پرسشنامه شدهاند. در ابتدای سند نتایج حاصل از این نظرسنجی این نکته هم ذکر شده که نمونه حاضر تحلیل نظرات همکاری کنندگان است و از تحلیل نظرات ۱۱۰۳ نفری که تمایلی به همکاری نداشتند، صرف نظر شده است. در بخش اول سند نتایج نظرسنجی سیمایی از پاسخگویان به پرسشنامه آورده شده که در آن به تفکیک به جنس، سن، تحصیلات، وضعیت تاهل، فعالیت و مذهب پاسخگویان اشاره شده است.
طبق اطلاعات موجود، حدود ۵۲ درصد پاسخدهندگان مرد و نزدیک به ۴۸ درصد هم زن بودهاند. بیشترین فراوانی در تفکیک سنی برای بازه ۳۰ تا ۴۹ سال با حدود ۵۶ درصد مشارکت است و کمترین میزان همراهی در بازه سنی ۱۸ تا ۲۹ سال با حدود ۱۸ درصد بوده است. ۳۳ درصد از پاسخدهندگان مدرک دیپلم داشتند و بعد از آن لیسانسهها با ۱۸ درصد و بعد حدود ۱۲ درصد مدرک راهنمایی و حدود ۹.۵ درصد هم مدرک ابتدایی داشتهاند. حدود ۸۱ درصد پاسخدهندگان متاهل بودهاند و بیش از ۵۰ درصد آنها هم مشغول به کار، ۳۲.۵ درصد خانهدار و حدود ۹ درصد بازنشستهاند. سهم کم و حدود ۳ درصدی دانشجویان و سهم ۲ درصدی دانشآموزان هم قابل توجه و تامل است. حدود ۸۶ درصد مذهب شیعه داشتهاند، نزدیک به ۱۰ درصد سنی، نیم درصد غیرمسلمان و حدود ۳.۵ درصد هم مذهب و دین خود را مشخص نکردهاند.
انتهای پیام