اسماعیل هنیه و محمود عباس با اردوغان دیدار کردند
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنلاین نازک نارنجی، «رجب طیب اردوغان» رئیسجمهور ترکیه امروز (چهاشنبه) میزبان «محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین و «اسماعیل هنیه» رئیس دفتر سیاسی حماس در کاخ ریاستجموری خود بود و این دیدار سه جانیه پشت درهای بسته برگزار شد.
به نوشته وبگاه خبری سوا فلسطین، اسماعیل هنیه و محمود عباس روز گذشته وارد آنکارا شدند و شب گذشته نیز دیدار دو جانبه دیدار کردند. به گفته رسانههای ترکیه، این دیدار در راستای بهبود فضای میان دو گروه پیش از برگزاری نشست رهبران فلسطینی در قاهره صورت گرفته است.
حسام بدران، یکی از اعضای دفتر سیاسی حماس در این خصوص به سوا گفت: «طرفین در این دیدار به طور صریح و شفاف و عمیق رایزنی و گفتوگو کردند؛ دیداری که در چارچوب رایزنیهای متعدد جنبش حماس با گروههای فلسطینی با هدف برگزاری یک نشست سودمند میان رهبران فلسطینی در قاهره انجام شد».
نشست قاهره قرار است به دعوت دولت مصر سه روز دیگر در تاریخ ۲۹ و ۳۰ جولای میان رهبران گروههای فلسطینی برگزار شود و حاضران قصد دارند در خصوص حل اختلافات میان خود گفتوگو کنند. حماس و فتح برای حضور در این نشست اعلام آمادگی کردهاند و به گفته منابع فلسطینی به احتمال زیاد محمود عباس نیز در قاهره حضور یابد.
با این حال «زیاد النخاله» دبیر جنبش جهاد اسلامی فلسطین روز یکشنبه اعلام کرد در صورتی که تشکیلات خودگردان اسرای جهاد اسلامی را آزاد کند، حاضر به شرکت در نشست قاهره است.
«دلال سلامه» عضو کمیته مرکزی جنبش فتح نیز در واکنش به شروط جهاد اسلامی گفت: «مکان مناسب برای طرح چنین موضوعاتی میز گفتوگو است، وگرنه دعوت به نشست دیگر چه معنایی دارد».
از سوی دیگر یکی از رهبران جنبش حماس به وبگاه العربی الجدید گفت که موضع این جنبش شرکت در نشست قاهره و پاسخگو بودن طرفهای مختلف شرکت کننده در این نشست است.
او تأکید کرد که نشست قاهره باید منجر به یک برنامه عملی واحد برای مقابله با اقدامات رژیم صهیونیستی و اجرای توافقات پیشین شود.
به نوشته رسانههای فلسطینی محمود عباس و اسماعیل هنیه شب گذشته بر لزوم اتحذ تلاشهای یکپارچه برای مقابله با تهدیدات علیه فلسطین و مقابله با طرحهای رژیم اسرائیل از جمله افزایش شهرکسازی و تصاحب خانهها وز مینهای فلسطینیها توافق کردند.
در این راستا «حسام بدران» به خبرگزاری سوا گفت که به اعتقاد حماس تنها از راه مقاومت میتوان به مقابله با اشغالگران پرداخت و خطرهای پیش روی فلسطینیها را از میان برداشت.
اسماعیل هنیه و محمود عباس در جولای سال گذشته نیز در الجزائر با یکدیگر دیدار کرده بودند، اما آن دیدار همانند دیگر رایزنیها و دیدارهای ۱۶ سال گذشته نتوانست به اختلافات میان دو گروه بارز فلسطینی پایان دهد.
جنبش حماس در سال ۲۰۰۷ پس از درگیری شدید با نیروهای جنبش فتح توانست کنترل منطقه غزه را در دست بگیرد و پس از آن محمود عباس نیز دولت برخواسته از حماس را منحل کرد؛ از آن تاریخ تاکنون با وجود میانجیگریهای کشورهای عربی اختلافات میان این دو گروه فلسطینی حل نشده باقی مانده است. اما این اولین باری است که ترکیه به صورت جدی وارد میانجیگری میان حماس و فتح شده است.
نشست قاهره نیز در شرایطی برگزار میشود که پیش از این یک منبع دولتی مصر به وبسایت العربی الجدید گفته بود که قاهره تمامی تلاش خود را به کار گرفته است تا این نشست صرفا یک دیدار تشریفاتی نباشد.
پایان پیام/ص
شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید
این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید