قدردانی رئیسی از تلاش ۲۱ دستگاه دخیل در تدوین سند جامع ۱۰ ساله امنیت غذا و تغذیه

رئیس جمهور از تلاش های ۲۱ دستگاه دخیل در تدوین سند جامع ۱۰ ساله «امنیت غذا و تغذیه» قدردانی کرد و گفت: سند امنیت غذایی نقشه راهی برای همگرایی، هماهنگی و همکاری نزدیک دستگاه ها در راستای تسهیل بهره مندی عادلانه آحاد مردم از سبد غذایی سالم، مطلوب و کافی و محیط زیست پاک و فرآورده های ایمن و استاندارد بهداشتی است.

به گزارش نازک نارنجی، سید ابراهیم رئیسی صبح روز پنجشنبه در دومین جلسه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی در دولت سیزدهم، امنیت غذایی را از مهم ترین مسائل امروز جهان و موضوعی چند ساحتی دانست که باید بر اساس کار فرهنگی و برنامه ای دانش پایه پیگیری شود.
رئیس جمهور تامین امنیت غذایی را نیازمند همکاری بخش های مختلف دانست و تصریح کرد: امنیت غذایی زیربنای امنیت اقتصادی و فرهنگی و اجتماعی است و اگر امنیت غذایی مختل شود، آثار سوئی در همه بخش ها خواهد داشت.

رئیسی از زحمات و تلاش های ۲۱ نهاد، دستگاه اجرایی و شوراهای عالی برای تدوین سند جامع ۱۰ ساله «امنیت غذا و تغذیه» که در این جلسه به تصویب رسید، قدردانی کرد و گفت: سند امنیت غذایی نقشه راهی برای همگرایی، هماهنگی و همکاری نزدیک دستگاه ها در راستای تسهیل بهره مندی عادلانه آحاد مردم از سبد غذایی سالم، مطلوب و کافی و محیط زیست پاک و فرآورده های ایمن و استاندارد بهداشتی است.

رئیس جمهور گفت: امروز بسیاری از کشورها برای تامین غذای سالم شهروندان که تاثیر بسیاری بر سلامت جسمی؛ روحی و اجتماعی آنها دارد، برنامه های ۲۰ ساله طراحی کرده اند، از همین رو تدوین سند ملی امنیت غذایی در کشورمان کاری ضروری و قابل تقدیر است که اجرای آن باید با جدیت دنبال شود.

رئیسی با اشاره به پیوستگی و ارتباط بخش های مختلف با موضوع امنیت غذایی، کمیته ای ۴ نفره با حضور نمایندگان وزارتخانه های بهداشت و جهادکشاورزی، معاونت علمی ریاست جمهوری و شورای عالی انقلاب فرهنگی را مامور ارتقای سند ملی امنیت غذا و تغذیه کرد.
رئیس جمهور همچنین وزارت بهداشت و دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی را مکلف کرد با ایجاد سازوکار نظارتی مناسب، شاخص های امنیت غذایی را تعریف، عملکرد همه دستگاه های مربوطه را پایش و میزان پیشرفت های اجرایی سند ملی امنیت غذایی را به صورت مستمر گزارش کنند تا مشخص شود کدام دستگاه ها نمره قابل قبول گرفته و کدام یک به وظایف خود عمل نمی کنند.

«سند ملی امنیت غذا و تغذیه پایدار» که بر اساس بند ۶ سیاست های کلی سلامت، بند ۶ سیاست های کلی جمعیت، بند ۷ سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی و بند ۸ سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه محیط زیست و نقشه جامع علمی کشور و از تجمیع هفت سند مربوط به سلامت و امنیت غذایی تدوین شده، برای هر یک از حیطه های فراهمی دسترسی، مصرف و سلامت غذایی، ایمنی و کیفیت غذا، سلامت آب آشامیدنی و تاب آوری (ثبات و پایداری) امنیت غذایی، راهبردها، اهداف کلان، اقدامات و اهداف کمی تعریف کرده است.

این سند که نقش به سزایی در تحکیم امنیت ملی و حکمرانی غذایی و ارتقای سلامت و تغذیه مردم، به ویژه اقشار آسیب پذیر و کم درآمد خواهد داشت، با بررسی وضعیت تغذیه در کشورمان در سال ۱۴۰۱ اهدافی را برای دستیابی به امنیت غذایی در سال ۱۴۱۱ طراحی کرده و دبیرخانه شورای عالی سلامت با پیگیری و تسهیل فرایند تدوین برنامه های اجرایی ذیل سند و رصد شاخص ها و عملکرد دستگاه ها در اجرای سند، گزارش پیشرفت آن را هر ۶ ماه به کمیسیون دائمی ارائه می دهد.

در این جلسه اعضای جلسه به عنوان نمایندگان دستگاه های مختلف عضو شورای عالی سلامت از جمله وزرای آموزش و پرورش، جهادکشاورزی، ورزش، بهداشت، کشور و تعاون، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل، رئیس سازمان صدا و سیما، رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره)، رئیس سازمان محیط زیست و رئیس سازمان برنامه و بودجه نیز به بیان نظرات و دیدگاه های خود درباره سند ملی امنیت غذایی و تغذیه پایدار پرداختند.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا