/گزارش/ خوان های بی تابِ آب – نازک نارنجی
نازک نارنجی / لرستان کاهش بارندگی و بارندگی هشدار آکواریوم های لرستان را اعلام می کند.
سفره زیرزمینی یک لایه زیرزمینی قابل نفوذ و متخلخل از سنگهای نفوذ پذیر و نرم مانند شن ، کنگلومرا ، سنگ آهک ترک خورده و ماسه نرم است که با آب پر شده و به راحتی به چاه ها یا چشمه ها منتقل می شود.
کاهش این درختان پر از آب باعث لغزش خاک می شود و در صورت بروز این اتفاق ، حتی باران مداوم باعث بهبود و دوباره پر شدن لایه های افتاده نمی شود ، بنابراین مرگ سفره های زیرزمینی اندک است.
برخی از سفره های زیرزمینی در لرستان از وضعیت مطلوبی برخوردار نیستند و اگر اقدامات فوری انجام ندهیم ، به سمت مرگ آنها می رویم و واقعه رانش زمین گسترش می یابد و غیره.
سفره های زیرزمینی لرستان تهی شده است
خسرو عزیزی ، دکترای کشاورزی دانشگاه لرستان نیز درباره اهمیت مدیریت سفره آب به نازک نارنجی گفت: تقریباً برای ما روشن است که با کاهش آب سفره های زیرزمینی لرستان روبرو هستیم.
وی اظهار داشت: با توجه به شرایط اقلیمی بارندگی های لرستان شدید است و همیشه خطر طغیان وجود دارد و به دلیل بارندگی های شدید و شدید ، احتمال رانش زمین بسیار کم است.
عزیزی اظهار داشت: در این شرایط تزریق آب زیرزمینی در استان نادر است.
وی با بیان اینکه باید راه حل های موثری برای تزریق آب به سفره های زیرزمینی و در نتیجه استفاده بهینه از آب اجرا شود ، افزود: حفظ گیاهان و پیروی از الگوی مناسب کاشت باید دنبال شود. کاربران را به روشی خاص در نظر بگیرید.
این عضو هیئت علمی دانشگاه لرستان ادامه می دهد: “هیچ دلیلی برای پنهان ماندن خاک های خشک در پاییز وجود ندارد ، زیرا با این کار سوراخ های آب در اثر باران شدید و باران شدید بسته می شوند و ما شاهد جریان خواهیم بود. “
وی ادامه داد: گیاهان علوفه ای باید در خاک های خشک استفاده شوند و باید ریزش سبز داشته باشند ، باعث می شود آب آرام ذرات موجود در برگها و شاخه ها را بخورد و به خاک نفوذ کند و از طرف دیگر اقدامات مدیریت آب انجام می شود در مناطق شیب دار حرکت آب را کند می کند. شد.
عزیزی گفت که صرفه جویی در مصرف آب در پرورش آبزیان بسیار مهم است زیرا این امر شامل آبیاری اراضی است.
یکی از اعضای هیئت علمی دانشگاه لرستان این زمین لغزش را مقصر دانست و افزود: کارهای خوبی در زمینه پرورش آبزیان انجام شده است اما خوب نیست.
143 میلیون متر مکعب آب اضافی از منابع زیرزمینی لرستان
داریوش حسن نژاد ، مدیرعامل شرکت آب منطقه ای لرستان در این باره گفت: کشاورزان زمین های خود را به افراد غیر بومی که در حال تخلیه آب خوب هستند اجاره نداده اند و سطح آب موجود در سفره آب در حال سقوط است و باعث تخلیه ضعیف منابع آب استان ها می شود. ”از انجام این کار خودداری کنید.
وی ادامه داد: برای حفاظت از منابع آب و بهبود وضعیت کشاورزی استان ، همکاری عالی و متقابل با جهاد کشاورزی و سایر دستگاه های اجرایی شامل سخنرانی در مورد الگوی کاشت ، تعیین تعرفه های آب ، حق آبه ، جلوگیری از برداشت نامناسب ، پر کردن و خسارت به چاه های غیر مجاز و.
این مقام مسئول افزود: هزینه تصرف مستقیم آب بر روی دو حوزه کارون و کرخه با 2.508 میلیون متر مکعب و طرح توسعه منابع آب 4.42 میلیون متر مکعب است.
حسن نژاد بخشی از شمارش آب در زیر حوضه کارون و کرخه را یادآور شد: در حوضه کرخه ، میزان برداشت حدود 240 میلیون متر مکعب و در حوضه کارون 37.424 میلیون متر مکعب است.
نیاز به کشت برنج از طریق خشک شدن
به گفته وی: کل مصرف آب ، آب سطحی و زیرزمینی طبق آمار موجود برای شرب ، صنعت ، کشاورزی و فضای سبز حدود یک میلیارد و 215 میلیون متر مکعب است.
مدیرعامل آب منطقه ای در مورد منابع آب زیرزمینی از حدود 143 میلیون مترمکعب اضافه برداشت در بخش کشاورزی خبر داد و افزود: در دسامبر سال 1397 کارگروه ملی سازگاری با کمبود آب روش های اجرایی پیشگیری و ممنوعیت کشت برنج در خارج از گیلان را اعلام کرد. و مازندران. همه آژانس ها و تراست های مربوطه باید وظایف خود را مطابق با این روش انجام دهند.
حسن نژاد با اشاره به لزوم كشت برنج به صورت تشنگي اذعان داشت: “به دليل تنوع درآمد حاصل از كشت برنج در ساير محصولات از جمله گندم ، جو و … بيشتر كشاورزان به كاشت برنج روي مي آورند.” با کشت برنج از طریق روش خشکسالی ، مقدار زیادی آب صرفه جویی می شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای لرستان خطاب به کشاورزان و اهالی روستا گفت: کشاورزان باید الگوی کاشت اعلام شده توسط جهاد کشاورزی را رعایت کرده و از کشت محصولات آب دوست خودداری کنند نه ، شرکت آب منطقه ای لرستان هیچگونه مسئولیتی در مورد تأمین آب برای محصولاتی که دنبال نمی کنند ندارد. “این توسعه داده نخواهد شد.
حجم آب در سفره های زیرزمینی آبرفتی کاهش می یابد
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای لرستان از بیشترین کاهش تعداد منابع آب زیرزمینی به عنوان منطقه مورد مطالعه در کوهدشت و رومشکان خبر می دهد و اظهار داشت: طبق دوره سوم ، از 20 سال گذشته تا امسال ، به طور معمول حدود 2 متر با حداکثر از 90 میلیون متر مکعب در سال 10 سانتی متر با حداکثر حدود 4 میلیون متر مکعب از ارتفاع و تعداد آکواریوم آبرفتی کاهش می یابد.
وی خاطرنشان کرد: بیشترین کاهش سطح زمین و بیشترین منابع آب زیرزمینی مربوط به منطقه مطالعات کوهدشت با کاهش حدود 16 متر با مساحت 88 میلیون متر مکعب و رومشکان با کاهش حدود 8 متر و در کل 28 میلیون متر مکعب.
حسن نژاد ادامه می دهد: میزان مصرف آب بالاتر از آب آشامیدنی ، صنعت ، فضای سبز و کشاورزی 508 میلیون متر مکعب است در حالی که میزان مصرف آب زیرزمینی 664 میلیون متر مکعب است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای لرستان افزود: طبق آمار فاز دوم ، کل آب زیرزمینی مصرفی در حوضه های آب کرخه و کارون حدود 1.221 میلیارد متر مکعب است که از این میزان حدود 1.034 میلیارد متر مکعب در کشاورزی استفاده می شود.
اضافه برداشت حدود 143 میلیون متر مکعب از منابع آب زیرزمینی برای بخش کشاورزی بسیار مهم است و چه کسی مسئول آن است و آیا همان مقدار آب وارد سفره های زیرزمینی شده است؟
آمار هواشناسی لرستان نیز کاهش بارندگی در استان را نشان می دهد و آب زیادی به سفره های زیرزمینی وارد نشده است.
میزان بارندگی لرستان 8 درصد کاهش می یابد
بهروز مرادپور ، مدیرکل هواشناسی لرستان در این باره به نازک نارنجی گفت: بر اساس اطلاعات ، میانگین بارندگی از ابتدای سال برداشت فعلی تاکنون 297 میلی متر است.
وی ادامه داد: این میزان بارندگی نسبت به مدت مشابه سال قبل 8 درصد و نسبت به آمار دوره های باز طولانی مدت همان دوره 14 درصد کاهش نشان داد.
مرادپور افزود: امسال شاهد امواج همراه با برف سنگین برای منطقه نبوده ایم.
مدیرکل هواشناسی لرستان افزود: به طور کلی تاکنون سیستم های خنک کننده و برفی زیادی در منطقه ندیده ایم.
بارش برف احتمال طغیان سفره های زیرزمینی را افزایش می دهد که لرستان در شرایط بارندگی فعلی توانایی پرداخت آن را ندارد.
43000 هکتار زهکشی و مدیریت سفره آب 16 آب را با خود حمل می کند
در همین رابطه شیرزاد نجفی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان به نازک نارنجی گفت: امسال در سطح 43000 هکتار ، مدیریت آب و آبخوان داری در 16 حوزه آبخیز استان و 11 شهر با اعتبار اعتبار اجرا می شود. 31 میلیارد تومان.
وی اظهار داشت: ظرفیت عملیات آکواریوم لرستان طی دو سال 140 هزار متر مکعب برای جذب و ذخیره باران است.
نجفی اظهار داشت: در کوهدشت ، عملیات آبخوان داری و سایر شهرهایی که مستعد سیل و کوهنوردی هستند ، مدیریت زهکشی را انجام داده اند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان افزود: در جنوب شهر رومشکان ، طرح آبخوان داری و حوضه کوهدشت در مناطق داوود رشید و کونانی سیل زده است.
حال این س questionال مطرح است که چرا فعالیت سفره های زیرزمینی رومشگان و کوهدشت که دشتهای ممنوعه نیز اعلام شده بودند ، طی سالهای اخیر انجام نشده است؟
اضافه برداشتی نداریم
در مورد استخراج بیش از حد آب زیرزمینی در بخش کشاورزی فریدونی ، توسط مدیر مهندسی زمین و مهندسی سازمان جهاد کشاورزی لرستان رد شد.
وی در گفت وگو با نازک نارنجی ، با بیان اینکه وضعیت سفره های زیرزمینی خوب نیست ، افزود: در یک زمان بارندگی خوب بود و مجوزهای برداشت برای سفره های زیرزمینی اعطا می شد ، اما با خشکسالی ، ورود و خروج یکی نیست. سفره های زیرزمینی. “
فریدونی افزود: با توجه به محدودیت منابع آبی برای آبیاری ، با اولویت سیستم های نوین آبیاری ، به متقاضیان تسهیلات رایگان پرداخت می شود كه تقویت سفره های زیرزمینی است.
مدیر مهندسی و مهندسی زمین سازمان جهاد کشاورزی لرستان یادآور می شود: سالانه به طور متوسط 4 تا 5 هزار هکتار سیستم آبیاری در استان ساخته می شود که یکی از اهداف اصلی آن کاهش مصرف آب و برداشت از منابع بوده است.
وی افزود: برای محصولاتی که آب زیادی مصرف می کنند ، یک برنامه الگوی توسعه وجود دارد ، همه ما باید با هم کار کنیم و مجموعه ای از مراحل برای گرد هم آمدن به طوری که برداشت غیرقابل کنترل بریده شود و با سفره های زیرزمینی سازگار باشد.
نکته مهم در مورد الگوهای کاشت این است که در شرایط خطرناک سفره های زیرزمینی لرستان ، بیشتر کشاورزان استان محصولات آبدوست را مشاهده و توجه زیادی نمی کنند.
به گزارش نازک نارنجی ، مدیریت سفره های زیرزمینی اولویت اصلی لرستان برای مدیریت باران ، بهبود بهره وری باران ، جلوگیری از جاری شدن سیل و خسارت آن ، استفاده از فرصت های جاری شدن سیل و پایداری آب است و ما باید تا زمان محدود عمل کنیم.
انتهای پیام