اتمام مطالعات طرح احداث آسانسور شیشه ای در بیستون

نازک نارنجی/کرمانشاه مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی استان کرمانشاه از اتمام مطالعات طرح احداث آسانسور شیشه ای در محوطه جهانی بیستون خبر داد.

داریوش فرمانی در گفت و گو با نازک نارنجی بااشاره به برنامه ریزی برای احداث آسانسور شیشه ای در محوطه جهانی بیستون اظهار کرد: یکی از مشکلاتی که گردشگران همواره در بازدید از کتیبه بیستون با آن مواجه بوده اند عدم امکان بازدید از نزدیک از این اثر تاریخی بوده است. 

وی افزود: باتوجه به اینکه کتیبه بیستون در ارتفاع قرار گرفته بنابراین امکان بازدید از نزدیک آن برای گردشگران وجود ندارد و تنها در مقاطعی داربست هایی نصب می شد که برخی از گردشگران می توانستند این اثر جهانی را از نزدیک ببینند. 

مدیرکل میراث فرهنگی کرمانشاه تصریح کرد: اخیرا استاندار کرمانشاه بازدیدی از مجموعه جهانی بیستون داشت و دستوراتی برای رفع این مشکل و افزایش ماندگاری و رضایت گردشگران در مجموعه داد. 

وی اضافه کرد: استاندار کرمانشاه در این بازدید تاکید کرد که باید ظرف مدت حدود چهار ماه آسانسوری شیشه ای نصب شود تا گردشگران بتوانند از نزدیک کتیبه بیستون را ببینند. 

فرمانی خاطرنشان کرد: خوشبختانه مطالعات طرح احداث آسانسور شیشه ای در بیستون توسط پایگاه جهانی انجام شده و درصورتی که در شورای راهبردی پایگاه جهانی بیستون مورد تائید قرار گیرد برای تامین اعتبار آن را تحویل استانداری خواهیم داد. 

وی یادآورشد: شورای راهبردی پایگاه جهانی بیستون متشکل از نمایندگانی از وزارتخانه میراث فرهنگی استان پایگاه جهانی استانداری و جمعی از کارشناسان میراث فرهنگی و باستان شناسان است. 

مدیرکل میراث فرهنگی استان میزان اعتبار برآورد شده برای احداث آسانسور شیشه ای بیستون را ۱۲ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: به محض تخصیص این اعتبار از سوی استانداری کار احداث پروژه آغاز خواهد شد. 

کتیبه جهانی بیستون اثری مربوط به ۲۵۰۰ سال پیش است که در آن به سه زبان پارسی باستان اکدی و عیلامی پیروزی های داریوش اول بر گئومات مغ و به بند کشیدن یاغیان شرح داده شده است.

کتیبه بیستون یکی از مهمترین کتیبه های باستانی است که در ارتفاع چند ده متری از سطح زمین و بر سر یک راه مهم باستانی در دل کوهی به همین نام که آن را مقدس می دانسته اند خلق شده است.

این کتیبه بزرگترین سنگ نبشته جهان و یکی از مشهورترین سندهای تاریخ بشریت است که به واسطه اهمیت بسیار زیادی که دارد آن را به عنوان ملکه کتیبه های شرق باستان و لوح روزتای آسیا لقب داده اند.

انتهای پیام 

دکمه بازگشت به بالا