ملک فاروق؛ پادشاهی که به دله دزدی اعتیاد داشت

می گویند فاروق هیچ چیز را بیشتر از غذا و سیگار برگ و کادیلاک دوست نداشت. او آخر جانش را بر سر همین غذا خوردن مفرط گذاشت.
به گزارش نازک نارنجی هفت صبح نوشت: ملک فاروق به دزدی های کوچک مسخره اش معروف است. او روزگار نه چندان بلندی در مصر حکم راند و وقتی بر اثر کودتا در سال ۱۹۵۲ از سلطنت کنار رفت طرفداری نداشت و سر آخر بر اثر پرخوری از دنیا رفت.
فاروق برای ما ایرانی ها به خاطر ازدواج بزرگ ترین خواهرش با محمدرضا پهلوی شناخته می شود. مشهور است که این مرد جوان که خیلی زود به تخت سلطنت نشسته بود نقش پررنگی در طلاق بین فوزیه و شاه سابق ایران داشته چراکه می خواسته تابوی طلاق در میان کشورهای مسلمان را ابتدا شاه ایران و بعد خودش بشکند.
خاندان محمد علی که به دوستی با انگلیسی ها شهرت داشتند ۱۴۷سال در مصر حکم راندن و سرانجام به خاطر بی کفایتی فاروق کنترل این کشور را به انقلابی های چپ گرا باختند. خانواده فوآد بدون آنکه دلبستگی به سرزمین فراعنه داشته باشند خودشان را از نسل آلبانیایی ها می دانستند و شیفته غربی ها بودند.
مشهور است که ملک فاروق به دزدیدن اشیای دیگران علاقه عجیبی داشته است. دو مورد از این دزدی ها در تاریخ فراموش نشدنی اند. برخی حتی فاروق را مبتلا به کلپتومانیا(جنون سرقت) می دانند. می گویند یک روز که چرچیل و پادشاه جوان مصر دیداری با یکدیگر داشتند ساعت نخست وزیر انگلیس توجه فاروق را چنان جلب کرد که اندکی بعد وقتی چرچیل آن را از دستش در آورد و از اتاق بیرون رفت دیگر هرگز آن را ندید.
این ساعت سال ها بعد وقتی قصر فاروق به دست انقلابیون افتاد پیدا شد اما یک دزدی بزرگ تر پادشاه مصر دزدی شمشیر رضا خان بود. بعد از مرگ رضاشاه در جزیره موریس جنازه او به مصر فرستاده شد و برای سال ها در این کشور ماند. اما قبل از دفن جسد تهران شمشیری جواهر نشان را برای فاروق فرستاد تا پیشاپیش جنازه حمل شود. بعد از تشییع ملک فاروق احتمالا چنان به شمشیر علاقه مند شد که قید آبروی خواهرش که هنوز عروس تهران بود را زد و شمشیر را به قصرش برد و با وجود چانه زنی ایرانی ها هرگز آن را پس نداد.
می گویند فاروق هیچ چیز را بیشتر از غذا و سیگار برگ و کادیلاک دوست نداشت. او آخر جانش را بر سر همین غذا خوردن مفرط گذاشت. فاروق که روزی قهرمان اسب سواری و اسکی بود و به عنوان جوانی رعنا و خوش چهره و پادشاهی با ملاحظه و مودب شناخته می شد در مدت کمتر از ۱۰سال تبدیل به مردی فربه بی ادب و باری به هر جهت شده بود که قدرت کنترل اوضاع در مصر را هم در دست نداشت و این کشور در فساد غوطه ور بود و ثروت شخصی شاه و خانواده اش چنان زیاد شده بود هر دربار دیگری در خاورمیانه در مقابلش شبیه گداخانه بود.
آخرین پادشاه مصر تنها ۴۵ سال عمر کرد که ۱۴سال آخر آن در رم به تبعید گذشت. او به دلیل چاقی زیاد و مصرف بالای مواد غذایی دچار سکته قلبی شد و از دنیا رفت. او شب قبل از مرگش در خوردن صدف و الکل زیاده روی کرده بود. او برخلاف خواهرانش در مصر امروز طرفدار زیادی ندارد. هر چند بخشی از مردم این کشور معتقدند در زمان سلطنت خاندان خدیو خوش اقبال تر از امروز بوده اند اما کمتر مصری ای را می توان پیدا کرد که دلش برای زمان ملک فاروق تنگ شده باشد.
انتهای پیام