بشارت بزرگی که پیامبر (ص) به روزه داران دادند

یک خطیب تهرانی گفت: پیامبر (ص) در خطبه آخرین ماه شعبان اشاره کردند که «شقی آن کسی است که ماه رمضان تمام شود و او آمرزیده نشود»؛ یعنی بشارت بزرگ رحمت عام و مغفرت الهی در این ماه را دادند.

حجت الاسلام والمسلمین مصطفی دهستانی کارشناس دینی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری آنا با اشاره به دلایل وجوب روزه ماه رمضان بیان داشت: خداوند در آیه قرآن «یاایها الذین آمنو کتب علیکم الصیام کما کتب علی الذین من قبلکم لعلکم تتقون» نتیجه روزه داری را کسب تقوا در وجود انسان خبر می دهد و بعد به معنویت و ارتقاء عنصر روحانی در وجود آدمی اشاره دارد.

نفستان را اینگونه جلا دهید

وی افزود: به عبارتی دیگر دوری از شهوات و امیال نفسانی با توجه به خصوصیات روزه که ترک از سر اختیار گناهان و بالاتر که تمرین ترک لذات مادی دنیا برای ساعاتی است، نفس انسان را جلا داده و تربیت می کند.

حجت الاسلام دهستانی ابراز داشت: اهمیت روزه ماه مبارک رمضان به قدری بالا است که هم در قرآن کریم و هم روایات به آن اشاره شده است و باید درباره بزرگی این ماه قمری که نامش در کتاب خدا ذکر شده عظمت آن را فهمید.

«روزه» برای انسان سختی ندارد

وی ادامه داد: خدای متعال توفیق روزه داری به بندگانش را عطا کرده که از جمله آن ها کلام پیامبر اسلام(ص) متذکر این معنا می شود که روزه باعث پاک شدن گناهان انسان خواهد شد، البته سلامت روح و جسم را نیز نباید نادیده گرفت.

این خطیب تهرانی درباره اینکه آیا یک ماه روزه داری سختی ندارد، اظهار داشت: اولاً در سوره بقره می خوانیم «لایکلف الله نفسا الا وسعها»، «وسع» در مقابل ضیق و سختی است؛ یعنی خداوند بر انسان بیشتر از وسعش تکلیف بار نمی کند، همچنین خدای حکیم می داند آنچه حکم کرده در فرای طاقت انسان نیست.

بشارت بزرگی که پیامبر (ص) به روزه داران دادند

وی گفت: در مورد روزه سوای از خواص آن که سعادت اخروی دارد، این آیه جواب این مسئله است، آیه 185 سوره بقره «شَهْرُ رَمَضَانَ الَّذِی أُنْزِلَ فِیهِ الْقُرْآنُ هُدًى لِلنَّاسِ وَبَیِّنَاتٍ مِنَ الْهُدَىٰ وَالْفُرْقَانِ ….وَلَا یُرِیدُ بِکُمُ الْعُسْرَ وَلِتُکْمِلُوا الْعِدَّةَ وَلِتُکَبِّرُوا اللَّهَ عَلَىٰ مَا هَدَاکُمْ وَلَعَلَّکُمْ تَشْکُرُونَ»؛ ماه رمضان ماهی است که قرآن در آن برای هدایت بشر و برای راهنمایی و امتیاز حق از باطل نازل شده، پس هر که ماه رمضان را دریابد باید آن را روزه بدارد و هر که ناخوش یا در سفر باشد (به شماره آنچه روزه خورده است) از ما ه های دیگر روزه دارد که خداوند برای شما حکم را آسان خواسته و تکلیف را مشکل نگرفته، و خواسته تا اینکه عدد روزه را تکمیل کرده و خدا را به عظمت یاد کنید که شما را هدایت فرمود، باشد که از این نعمت بزرگ سپاسگزار شوید.

حجت الاسلام دهستانی تصریح کرد: پیامبر اسلام (ص) در خطبه آخرین ماه شعبان اشاره کردند که «شقی آن کسی است که ماه رمضان تمام شود و او آمرزیده نشود»؛ یعنی هم بشارت بزرگ رحمت عام و مغفرت الهی در این ماه را دادند و هم انذار برای افراد بی تفاوت به امور دینی.

بالاترین عمل در ماه رمضان

وی افزود: همچنین پیامبر(ص) در این ماه راه گوشزد کردند که نفس کشیدن شما تسبیح و خوابتان عبادت، شیاطین در غل و زنجیر هستند، بنابراین باید با مراقبه کردن، غل و زنجیر شیاطین را در این ماه باز نکنیم. در ادامه امیرالمومنین(ع) از رسول خدا(ص) سوال کردند «بالاترین عمل در این ماه چیست؟»، فرمود: «افضل الاعمال فی هذاالشهر الورع عن محارم الله عزوجل»؛ یعنی انسان گناه نکند، پس بالاترین رمز خوب شدن، گناه نکردن است.

این کارشناس دینی درباره بهترین بسته اعمال در ماه مبارک رمضان خاطرنشان کرد: همان طور که عرض شد نفس های انسان در این ماه تسبیح و خواب انسان حتی عبادت است، نگاه به قرآن، شنیدن قرآن، خواندن ادعیه، مراقبت انسان از دست و زبان و اعضا و جوارحش، کاری که خدا راضی نیست را انجام ندهد، از علمی که موجب اذیت بندگان خدا شود، دوری کند، دلی را نشکند، با پدر و مادر بی احترامی نکند، همسر و فرزندانش، همسایگان و همکارانش را آزار ندهد، همین کارها انسان را بسیار جلو می برد.

حس و حال ماه رمضان را به تمام سال تسری دهید

وی ادامه داد: ماه رمضان تمرینی برای همه سال است، اینکه متوجه سلوک و رفتار خودمان باشیم و با مدل ماه رمضان، باقی سال را بگذرانیم که متأسفانه گاهی این فراموش می شود، ولی همه سال با تمرین در این ماه می شود نورانی شد، جامعه را نورانی کرد، دل ها را پالایش کرد.

حجت الاسلام دهستانی درباره اهمیت قرائت قرآن کریم در ماه مبارک رمضان بیان داشت: پیامبر اسلام (ص) فرمود «برای هر چیزی بهاری است و بهار قرآن ماه رمضان است» که همین روایت اهمیت قرائت قرآن مجید را معلوم می سازد، این در حالی است که برخی اصحاب امامان معصوم در ماه رمضان بیش از 30 بار ختم قرآن داشتند، همچنین خواندن ادعیه ماثور وسکوت تا آنجا که امکان دارد می تواند به حال و هوای خانه و نورانیت اهل خانه کمک کند.

وی گفت: از دقت در عظمت ماه رمضان فهمیده می شود این ماه وسعت رحمت و مغفرت الهی بیش از دیگر ماه های سال است، بنابراین نقش هدایتگری این ماه بسیار درخشان است. «نزل علیک الکتاب بالحق مصدقاً لما بین یدیه و أنزل التورات و الانجیل من قبل هدی للناس و أنزل الفرقان». قرآن کریم زنگارهای دل را برطرف می کند، آنچنان که پیامبر(ص) فرمود خواندن قرآن زنگار دل را از بین می برد، جان و جسم را صحت و عافیت می دهد و برای مومن شفا و رحمت خواهد بود.

دکمه بازگشت به بالا