تجلیل از «یوسفعلی میرشکاک» در شب های شعر انقلاب/ «جشنواره شاهنامه خوانی تهران» برگزار می شود

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، نشست ششمین دوره از شبهای شعر انقلاب امشب با حضور شاعران پیشکسوت و جوان در تالار ایوان شمس برگزار شد.

بر اساس این گزارش، اجرای این برنامه برعهده نجم الدین شریعتی بود، در این برنامه محمد امین توکلی زاده معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، مصطفی زیبایی نژاد مدیرکل فرهنگی شهرداری تهران ، علیرضا نادعلی سخنگوی شورای شهر تهران، استاد کلامی زنجانی، یوسفعلی میرشکاک، میلاد عرفان پور، محمود حبیبی کسبی.حجت الاسلام زمانی حضور داشتند.

جواد حیدری رئیس مجمع شاعران انقلاب در این مراسم گفت:  در ششمین دوره شبهای شعر انقلاب دور هم جمع شدیم سعی مان بر این بود ایام دهه فجر شبهای شعر انقلاب را داشته باشیم و امسال معاونت فرهنگی اجتماعی شهرداری به یاری ما آمدند و یاری رساندند، فرق جشنواره امسال این است که  فراخوان « تا انقلاب مهدی » هم منتشر شد و طی مدت کوتاه از ۲۰۶ شاعر در مدت کم ۵۰۰ اثر وصول شد که امشب برگزیدگان آن تقدیر خواهند شد.

حیدری تاکید کرد: سعی داریم شاعران نسلهای مختلف انقلاب را با پیشکسوتان دور هم جمع کنیم از این رو امشب تقدیر از «یوسفعلی میرشکاک» را در ششمین دوره خواهیم داشت.

در ادامه استاد ولی الله کلامی زنجانی برای شعرخوانی دعوت شد  و اینطور خواند؛

تا پیر ما نمود قیامی جوان پسند/ شد جهت آن مجاهد اعظم جهان پسند

در شام تیره سال خطر نیم قرن پیش/ شد جلوه گر زقم قمری آسمان پسند

آغاز فتنه حمله به لبنان و غزه بود / پایان آن زمنطقه اخراج دشمن است

حجت الاسلام جواد محمدزمانی از شاعران کشورمان در این مراسم شعر خواند او شعرش را به شهید سید حسن نصرالله تقدیم کرد.

غروب ضاحیه گلدسته ها فریاد حزن آلود

چه آشوبی است اینجا لحظه اذان بی تو

مرتضی حیدری آل کثیر از شعرای کشورمان ابتدا شعری عربی و در ادامه ابیاتی به فارسی برای حاضران خواند.

محمود یوسفی از استان البرز که اخیرا مجموعه ظهور حاوی اشعار مهدوی از او رونمایی شد در این مراسم شعری برای ایران خواند

تا دور شویم از عطش تلخ ببابان

دنبال تو گشتیم خیابان به خیابان

ما با تو رسیدیم به سر منزل مقصود

هرچند در این عرصه خطر بود فراوان

در ششمین نشست شبهای شعر انقلاب در بخش دیگر فریبا یوسفی که امسال دبیری جشنواره شعر فجر را نیز عهده دار است به شعرخوانی پرداخت.

تو قلم را به دست من دادی،

جرات از تو دم زدن دادی

یاعلی نام تو نجات من است

مرده ام یا علی حیات من است

دم به دم از تو زندگی برپاست

عشق با نام تو دم عیسی است

میلاد عرفان پور از رباعی سرایان کشورمان در این مراسم اینگونه خواند؛

سرو است و به ایستادگی متهم است

از شش جهت آماج هزاران ستم است

شعرم همه ارزانی این یک مصراع:

«جمهوری اسلامی ایران، حرم است».

مرتضی جام آبادی از برگزیدگان شعر مهدوی به شعر خوانی پرداخت.

تجلیل از میرشکاک

در ادامه از سالها تلاش یوسفعلی میرشکاک در عرصه شعر و ادبیات تجلیل به عمل آمد.

محمدامین توکلی زاده معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران در سخنانی ابراز داشت: تلاقی چندین مناسبت و رویداد مهم ختم شد به این جلسه مبارک ، از سویی اعیاد شعبانیه، ایام پیروزی انقلاب و پیروزی جبهه مقاومت همه دست به دست هم داد تا پویش «تا انقلاب مهدی» در جای خود بنشیند.

وی درباره شهادت سیدحسن نصرالله افزود: مانده بودیم چطور موضوع را پس از سید پیش ببریم اما خداوند به آغاز نصرالله راهنمایی مان کرد و این پویش «تا انقلاب مهدی» ادامه یافت ، این به برکت هویتی است که امام به ما هدیه داد ، ما معاصران امام روح الله هنوز قدر این نیکی را به درستی در نیافتیم و چقدر جای امام خالی است که ببیند ندای ایشان امروز از گلوی کودکان غزه بر می آید و آنها از آرمانهای انقلاب دم میزنند

وی افزود: امشب مناسبت نیک تری هم داریم و آن حضور یوسفعلی میرشکاک است، بعد از مقاله شهید آوینی مناظره ای میان اهالی هنر در دانشگاه سوره شکل گرفت که مناظره بیاد ماندنی بود، من آنجا برای نخستین بار دفاعیه ایشان را در جمع دانشگاهیان هنر دیدم و اندکی معرفتی به مقام استاد پیدا کردم، اگر ما دلتنگ شعرای بزرگ مان می شویم با حضور استادی چون میرشکاک این دلتنگی کاهش می یابند و حس میکنیم داشته های امروز کم از دیروز ندارد اینها سرمایه هایی هستند تا هویت نیکویی که حاصل زحمت کشیده شد تا به دست ما برسد را  پاسداری کنیم

برگزاری «جشنواره شاهنامه خوانی تهران»

وی گفت: انشالله شیعیان و رهروان خوبی برای شب حضرت حجت (عج ) باشیم. انشالله که حق وی عارف باشیم نه جاهل.

وی در پایان اعلام کرد: جشنواره امام رضا (ع) را از آقای جواد حیدری درخواست کردیم کلید بزنند و در ادامه از استاد میرشکاک درخواست کردیم «جشنواره شاهنامه خوانی تهران» را با حضور ایشان برگزار کنیم و ایشان اجابت کردند

گلایه میرشکاک از عدم اجازه انتشار به آثارش

در ادامه یوسفعلی میرشکاک در سخنانی گفت: فردوسی حکیم بود کتابش قصه کودکان است و برای جوان قصه عصمت است و برای یگانه پرستان قصه جهاد است و تا انتقام نگیرند از پای نمینشینند ؛ شهادت نامه است، شیعه بازگشت به گذشته ندارد. 

وی افزود: پیر ما اهل دنیا نبود، من عاشق عرفان امام قبل از انقلاب شدم، اما امروزه میبینیم خمینی زدایی خیلی وقت است شروع شده است. 

میرشکاک گفت: ما وقتی انقلاب کردیم فیلمهای آنچنانی از فرانسه و ایتالیا می آمد اما از دل ظلمت افتادیم به دامن خمینی، ما از دل ظلمتیم پشت آن پیرمرد راه افتادیم و در شهرهای کوچیک خودمان حتی از پاریس هم جلوتر افتادیم.

وی در ادامه به شعرخوانی پرداخت و گفت: الان خیلی وقت است آدم زیادی هستیم، اما شعری میخوانم آنهم از اشعاری که برای زمانی است که ممنوع از چاپ نبودم.

در ادامه گروه سرود نسیم رحمت به اجرای برنامه پرداختند

احمد بابایی و محمود حبیبی کسبی دیگر شاعرانی بودند که شعر خواندند.

دکمه بازگشت به بالا