اصلاح بدشکلی های گوش با جراحی زیبایی «اتوپلاستی»
گاهی در مواجه با برخی افراد متوجه می شویم که گوش های آنها بزرگ تر یا کوچک تر از حد معمول است. این افراد یا به صورت ژنتیکی یا در اثر یک سانحه به این مشکل دچار شده اند که جراحی اتوپلاستی به آنها کمک می کند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، گاهی در مواجه با برخی افراد متوجه می شویم که گوش های آنها بزرگ تر یا کوچک تر از حد معمول است یا با یک گوش عادی تفاوت دارد. این افراد به صورت ژنتیکی یا در اثر یک سانحه به این مشکل دچار شده اند.
آمار دقیقی از تعداد نوزادانی که با این مشکل متولد می شوند وجود ندارد؛ اما طبق بررسی های انجام شده به طور کلی ۱۵ تا ۲۰ درصد نوزادان با عارضه ناهنجاری و بدشکلی گوش به دنیا می آیند.
جراحی اتوپلاستی و روش های انجام آن
چند راه درمانی برای افرادی که می خواهند ظاهر گوش خود را اصلاح کنند وجود دارد. سمانه زند عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفت و گو با خبرنگار سلامت خبرگزاری آنا، در رابطه با عمل جراحی اتوپلاستی گفت: این جراحی برای کسانی که گوش آنها ظاهر مناسبی ندارد انجام می شود.
وی ادامه داد: به طور کلی بدشکلی لاله گوش چهار مدل دارد؛ مدل اول، گوشی است که نقص بسیار جزئی داشته و فرد چندان تمایلی به تغییر آن ندارد. در مدل بعدی نقص گوش واضح تر بوده و ساختار غضروف گوش به صورت کامل تشکیل نشده است. به عبارتی دیگر این گوش ها برجسته، بیرون زده و بد شکل هستند. نقص بعدی بسیار نمایان است و بخش زیادی از غضروف گوش وجود نداشته و فقط نرمه گوش مشاهده می شود و معمولا با اختلالات مجرای گوش و اختلالات شنوایی همراه است. در مدل چهارم، حتی نرمه گوش هم که معمولا بانوان از آن گوشواره اویزان می کنند، وجود ندارد.
فوق تخصص گوش و حلق و بینی افزود: جراحی های زیبایی گوش که امروزه در کشور رایج شده و توسط جراحان زیبایی، گوش و حلق و بینی و پلاستیک انجام می شود، بیشتر برای گروه اول دوم است؛ زیرا ترمیم و ساخت لاله گوش برای گروه سوم و چهارم بسیار سخت است. توصیه پزشکان این است که جراحی های تغییر شکل گوش قبل از سن مدرسه انجام شود.
زند توضیح داد: جراحی تغییر ظاهر گوش و به اصطلاح زیباسازی گوش، به دو روش برای گروه های سوم و چهارم انجام می شود.روش اول جراحی نسبتا سخت تری است؛ چراکه در آن از غضروف دنده بیمار پیوند می گیرند. برای انجام این جراحی ابتدا بخشی از دنده بیمار برداشته و به شکل لاله گوش طراحی و سپس زیر پوست و در پشت گوش کاشته می شود.
وی ادامه داد: در مدل دیگر، جراح از پروتز های آماده که شکل و ظاهر زیباتری نسبت به غضروف دارند استفاده می شود. البته این روش هم مشکلات خود را دارد، زیرا در این جراحی از یک جسم خارجی استفاده و این احتمال وجود دارد که بدن پیوند را قبول نکند. از سوی دیگر فرد درقسمت لاله گوش خود هیچ حسی ندارد.
اتوپلاستی در مردان رایج تر است
این فوق تخصص گوش و حلق و بینی در پاسخ به این سوال که در ایران کدام روش بیشتر استفاده می شود، گفت: معمولا استفاده از غضروف دنده در ایران رایج تر است، اما باید توجه داشت که در کل کشور تعداد کمی از پزشکان بد شکلی های نوع سه و چهار را جراحی می کنند؛ زیرا نتیجه این جراحی چندان زیبا نیست.
زند در رابطه با تاثیر انجام جراحی زیبایی گوش بر روی شنوایی گفت: این جراحی هیچ تاثیر منفی برروی شنوایی افراد نخواهد داشت. از سوی دیگر نوزادی که با اختلالات ظاهری و بدشکلی لاله گوش به دنیا می آید باید تحت ارزیابی های بیشتر مانند بررسی های کلیوی قرار گیرد.