معرفی برگزیدگان کنگره ملی شعر و داستان ایثار

مدیرکل هنری بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور در آیین اختتامیه نهمین کنگره شعر و داستان ایثار که با معرفی برگزیدگان همراه بود، بر اهمیت بهره مندی از آثار تولید شده در این کنگره برای ایجاد ارزش افزوده در فرهنگ و هنر ایثار تاکید کرد.

به گزارش نازک نارنجی، مراسم پایانی نهمین دوره کنگره شعر و داستان ایثار، یکشنبه، سی ام دی در تالار حافظ شیراز برگزار شد.

 ابراهیم بیانی، مدیر کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان فارس در سخنانی به حاضران خوشامد گفت و محمد مرادی، دبیر علمی کنگره نیز بیانیه هیأت داوران را خواند.

در این بیانیه با اشاره به استقبال گسترده و کم نظیر شاعران و داستان نویسان سراسر کشور از کنگره ملی شعر و داستان ایثار آمده است: ارسال بیشتر از ۶ هزار و ۱۵۰ اثر از حدود ۱۱۰۰ شاعر و نویسنده از ۳۱ استان نشانه جریان آفرینی این رویداد ادبی است.

داوران نهمین کنگره ملی شعر و داستان ایثار با اشاره به رقابت تنگاتنگ شرکت کنندگان در بخش شعر سنتی، این حضور و رقابت را نویددهنده ظهور استعدادهای جدید در حوزه ادبیات انقلاب اسلامی ارزیابی کردند.

در این بیانیه، معرفی بیش از ۲۰۰ استعداد داستان نویسی از مسیر این کنگره، دریچه ای تازه به سوی ادبیات داستانی ایثار توصیف شده و آمده است: «آثار درخشان خانواده های ایثارگر به خصوص در شعر سنتی مؤید اثربخشی کنگره در دوره های پیشین است و در دیگر قالب های شعری و نیز داستان، برگزاری کارگاه های آموزشی برای خانواده های ایثارگری راهگشا خواهد بود.»

در پایان این بیانیه آمده است: «امید است جرفه های تازه در فرهنگ ایثار در حوزه های ایثار اجتماعی، سیاسی و فرهنگی و تربیت آموزش ایثار به فرزندان بیش از گذشته مورد توجه قرار گیرد.»

محمد کرم اللهی، مدیرکل هنری بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور نیز در آیین اختتامیه نهمین کنگره شعر و داستان ایثار بر اهمیت بهره مندی از آثار تولیدشده در این کنگره برای ایجاد ارزش افزوده در فرهنگ و هنر ایثار تاکید کرد.

او افزود: آنچه امروز صورت می گیرد، تازه آغاز کار ماست؛ چراکه اگر در این مسیر، داستان ها و شعرهای تولید شده باید ارزش افزوده بگیرند و اگر داستان های ما نتواند سینما و تئاتر ما را در عرصه فرهنگ و هنر ایثار تکانی بدهد، کار متوقف شده است.

کرم اللهی با بیان اینکه فرش فارس با عرش خدا نسبتی قریب دارد، گفت: اینجا سرزمینی است که امامزادگانش شهیدند و  در تاریکی ها و ظلمات انحراف، این شاهچراغ است که شیراز را نجات می دهد. فارس یکی از زنده ترین استان های ماست چراکه سند زندگی و پویایی این سرزمین ۱۵ هزار شهید زنده و پاینده اند.

معرفی برگزیدگان کنگره ملی شعر و داستان ایثار

در این مراسم از خانواده های شهید قنبر زارع، شاعر شهید اهل فارس و شهید عبدالله اسکندری، شهید مدافع حرم تجلیل شد. همچنین از خانواده استاد فقید غلامعلی مهدی خانی، متخلص به «مجرد» به عنوان چهره خدمتگزار در شعر انقلاب اسلامی و استاد سیدحسن حسینی ارسنجانی به عنوان چهره اثرگذار در نثر انقلاب تجلیل شد.

در این مراسم از چهار کتاب و یک کتاب صوتی از آثار منتخب کنگره امسال رونمایی شد. این کتاب ها، «قلب چوبی ام هنوز زنده است» به همت حمید اکبرپور برگزیده داستان های کوتاه کنگره به همراه کتاب صوتی آن، «استعاره سرمستی» به همت عبدالرضا کوهمال جهرمی، «آسمان را نمی شود خط زد» و «که خط به خط ادبیات جنگ را بلدم» به همت هاشم کرونی نام دارند.

در مراسم پایانی کنگره نخست برگزیدگان بخش ایثارگری معرفی شدند. در بخش شعر معصومه کولیوند از همدان و شهاب مهری از تهران برگزیده شدند و از زهرا تعجب از بوشهر، امین جابری از همدان، عاطفه جوشقانیان از قم و اسماعیل احمدی امجزی از کرمان، تقدیر شد.

معرفی برگزیدگان کنگره ملی شعر و داستان ایثار

در بخش داستان نیز از زینب صادقی از فارس، احمد یوسفی از لرستان و رضا کیانی از تهران تقدیر شد.

در مراسم اختتامیه، نام برگزیدگان بخش ادبیات داستانی به این شرح اعلام شد:

در بخش داستان کوتاه: عاطفه رنگ آمیز طوسی و امیرحسین روح نیا از خراسان رضوی و سید مهدی موسویان از قم.
در بخش داستانک: محمد قریشی از فارس، فاطمه محمدزاده از آذربایجان شرقی و فائزه جعفری از تهران.
در بخش طرح رمان: نرگس جودکی از البرز، حدیث دریانی از زنجان و سحربابازاده از اردبیل.

پایان بخش مراسم اختتامیه، اعلام برگزیدگان شعر بود که به این شرح و براساس رتبه های اول تا سوم اعلام شد:

بخش شعر سنتی: داود رحیمی از اصفهان، مرتضی حامدپور لنگرودی از گیلان و حسن اسحاقی از البرز.
بخش شعر نیمایی و سپید: علیرضا رجبعلی زاده از اصفهان، مجتبی صفدری از گیلان و مهدی نظارتی زاده از اصفهان.
بخش شعر کودک و نوجوان: زهرا عراقی از خراسان رضوی، فاطمه غلامی از یزد و طیبه سامانی از تهران.
بخش ترانه و تصنیف: علیرضا میرزایی از تهران، سجاد صافی از آذربایجان غربی و احمدرضا خان احمد از اصفهان.

 انتهای پیام 

دکمه بازگشت به بالا