نگاهی به وضعیت گازرسانی در استان کرمان

نازک نارنجی/کرمان مدیرعامل شرکت گاز استان کرمان با اشاره به گازرسانی به ۸۳ شهر گفت: تاکنون ۲۳۴۹ روستای استان نیز به شبکه گاز سراسری متصل شده اند که این رقم معادل پوشش ۷۷ درصدی در مناطق شهری و روستایی است.

محمدرضا سلیمانی امروز ۲۷ دی ماه در نشست با نمایندگان استان کرمان در مجلس، ضمن ارائه گزارشی از عملکرد حوزه گازرسانی، به دستاوردها و چالش های موجود شرکت گاز اشاره کرد و افزود: استان کرمان با ۸۵ شهر، تاکنون گازرسانی به ۸۳ شهر را به اتمام رسانده است. همچنین از مجموع ۳۸۸۱ روستای قابل گازرسانی، تاکنون ۲۳۴۹ روستا به شبکه گاز سراسری متصل شده اند که این رقم معادل پوشش ۷۷ درصدی در مناطق شهری و روستایی است. ۱۸۸۲ صنعت عمده و شهرک صنعتی نیز از نعمت گاز بهره مند شده اند.

وی با اشاره به پروژه های اجرا شده در سال جاری افزود: در سال ۱۴۰۲ برنامه احداث ۱۵۰۰ کیلومتر خط لوله گاز در دستور کار قرار داشت که از این میزان، ۳۳۸ کیلومتر تاکنون به بهره برداری رسیده است. در حوزه خطوط لوله، شرکت گاز استان کرمان رتبه اول کشوری را کسب کرد و رکورد قبلی در لوله گذاری را که متعلق به خراسان رضوی در سال ۱۳۹۱ با ۲۹۳۵ کیلومتر بود، شکست.

مدیرعامل شرکت گاز استان کرمان با اشاره به مشکلات نقدینگی و چالش های مالی اظهار کرد: بخش عمده درآمدهای گازرسانی به سازمان هدفمندی یارانه ها واریز می شود که این موضوع باعث کاهش نقدینگی در پروژه ها شده است. برخی پرداخت ها از سوی صنایع، همچنان با تأخیر مواجه است که این امر می تواند به تعطیلی بعضی پروژه های نصب انشعاب منجر شود.

سلیمانی خواستار توجه بیشتر به حل مشکلات مالی و تأمین منابع لازم برای اجرای پروژه های گازرسانی شد و گفت: با تأمین منابع موردنیاز، می توانیم روند توسعه گازرسانی در استان را تسریع کرده و خدمات بهتری به مردم ارائه دهیم.

مدیرعامل شرکت گاز استان کرمان ضمن اشاره به گازرسانی موفق به ۹۲ درصد از مشترکان استان، گفت: در دهه فجر امسال گازرسانی به ۲۷۱ روستا و ۲۵۱ واحد صنعتی برنامه ریزی شده است. با تحقق این طرح ها، درصد پوشش گاز در مناطق روستایی استان به ۷۶ درصد خواهد رسید.

وی افزود: ۳۸۰ روستای استان کرمان در سال ۱۴۰۱ و ۴۰۰ روستا در سال جاری به شبکه گاز متصل شده اند و هدف گذاری ما گازرسانی به ۴۱۱ روستا تا پایان سال است. در حوزه اشتراک گذاری نیز فراتر از برنامه عمل کرده ایم، اما همچنان با مشکلاتی در تأمین نقدینگی برای اجرای پروژه ها مواجهیم.

چالش های تأمین گاز در شرق استان

سلیمانی با اشاره به وضعیت سرشاخه های انتقال گاز در شرق استان کرمان، اظهار کرد: پنج شهرستان شرق استان(بم، ریگان، فهرج، نرماشیر و گنبکی) با کمبود ظرفیت خطوط انتقال مواجه هستند. برای رفع این مشکل، نیازمند حمایت مجمع نمایندگان و کمیسیون انرژی برای اجرای خطوط جدید و افزایش فشار شبکه هستیم.

مدیرعامل شرکت گاز کرمان تأکید کرد: در سال گذشته توانستیم ۹۸ درصد از بودجه سرمایه ای خود را تحقق ببخشیم که این میزان از سال ۱۳۹۵ تاکنون بی سابقه بوده است. با وجود این، تقویت زیرساخت های انتقال و توزیع گاز در استان همچنان یک ضرورت است.

سلیمانی با اشاره به سرمای بی سابقه دی ماه امسال در برخی مناطق استان کرمان، از نمایندگان خواست تا از اجرای طرح خط یازدهم انتقال گاز و تقویت زیرساخت های استان حمایت کنند.

وی تأکید کرد: در صورت تأخیر در این پروژه ها، باید خطوط انتقال موقت برای تأمین نیاز شرق استان اجرا شود.

 سلیمانی، در ادامه نشست خود با نمایندگان استان به تشریح برنامه ها و چالش های گازرسانی در استان پرداخت.

وی با تأکید بر اهمیت افزایش ظرفیت خطوط انتقال گاز، در ادامه با اشاره به ظرفیت های ایجادشده در گازرسانی، افزود: در منطقه جنوب استان ۲۸۸ هزار ظرفیت اشتراک گذاری ایجاد کرده ایم، اما متأسفانه ۱۸ هزار و ۸۵۱ مشترک متقاضی هنوز امکان دریافت خدمات گازرسانی را ندارند. در منطقه جنوب استان حدود ۱۶۶۹ مورد و در شرق استان نزدیک به ۹۴۸۸ مورد عدم استقبال وجود دارد.

مدیرعامل شرکت گاز استان کرمان این موضوع را ناشی از عوامل مختلف دانست و اظهار کرد: دلایل این عدم استقبال ممکن است به مسائل فرهنگی و اقتصادی مرتبط باشد. به رغم ابلاغ تسهیلات لازم به بانک هایی مانند صادرات، مسکن، کشاورزی و تجارت، عملکرد بانک ها مطابق انتظار هیئت دولت نبوده است.

سلیمانی با اشاره به دستاوردهای زیرساختی گفت: از سال ۱۳۸۷ اجرای پروژه های زیرساختی در شرق و جنوب استان آغاز شده و پیشرفت های قابل توجهی داشته ایم. با این حال، برخی از زیرساخت ها همچنان نیازمند تکمیل و بهبود هستند.

وی افزود: در کنار پروژه های گازرسانی، تقویت خطوط انتقال گاز به شهرستان های شرقی و جنوبی استان کرمان، از اهداف اصلی ما در آینده است.

نمایندگان استان کرمان از عملکرد شرکت گاز تقدیر کردند

به گزارش نازک نارنجی، در این نشست شهباز حسن پور نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی، با قدردانی از عملکرد شرکت گاز استان گفت: شرکت گاز یکی از مراکز پیشگام در استان است. اقدامات این شرکت موجب شد تا امسال شاهد قطعی گاز در شهرک های صنعتی نباشیم.

حجت الاسلام موسی غضنفرآبادی رئیس مجمع نمایندگان استان کرمان نیز با اشاره به اقدامات گسترده شرکت گاز اظهار کرد: گازرسانی کار بزرگی است که برای مردم سودمند خواهد بود. امیدواریم با تلاش های صورت گرفته، گازرسانی به تمامی مناطق استان به پایان برسد.

وی همچنین تأکید کرد: اگر مشکلاتی در این زمینه وجود داشته باشد، مجمع نمایندگان آماده همکاری و هماهنگی با وزرای مربوطه برای حل این مسائل را دارد.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا