«آبداران» کهگیلویه و بویراحمد نان ندارند/ معوقات حقوقی پرداخت نشد – خبرگزاری آنلاین | اخبار ایران و جهان
خبرگزاری آنلاین، گروه استان ها_ پژمان علیپور: کهگیلویه و بویراحمد سرزمینی در جغرافیای پهناور ایران و زاگرس بوده که پوشش مدیریت منابع آبی در سطوح روستایی در بحث کلرزنی، مراقبت و خاموش و روشنی پمپ ها در بخش آبداران است.
آبداران کهگیلویه و بویراحمد که قریب ۱۹٠ نیرو هستند، در مناطق روستایی و حاشیه ای به کنترل شبکه، کلر زنی و مراقبت از تجهیزات آب و فاضلاب می پردازند.
مشکلات معوقات حقوقی چند ماهه و عدم اجرای تعهدات سبب بروز مشکلات آبداران شده است.
متأسفانه بی توجهی به این قشر سبب شده تا آبداران با بدهی های کلان رها شده و عملاً به لحاظ درآمدی و معیشت در شرایط بغرنجی قرار بگیرند.
کسی نیست صدای آبداران را بشنود
عدم پرداخت مطالبات آبداران، کار را به تریبون های نماز جمعه و انتقاد شدید یکی از ائمه جمعه کشاند.
امام جمعه دهدشت با انتقاد شدید نسبت به عدم پرداخت مطالبات آبداران، گفت: ظاهراً در استان کسی بنا ندارد صدای آبداران را بشنود.
حجت الاسلام سید علی وحدانی فر افزود: ۲۰۰ آبدار در استان از اول سال حقوق نگرفته و آبداران بی نان حکایت کارگران شرکت آب و فاضلاب است که ماه هاست حقوق نگرفتند.
وحدانی فر تصریح کرد: توصیه به مسئولین مربوطه دارم یک ماه با تأخیر حقوق بگذرانید تا متوجه بشوید زندگی در چنین شرایطی سخت می گذرد و در شرایطی که مشکلات اقتصادی به همه اقشار به ویژه کارگران فشار وارد می آورد، عدم پرداخت حقوق و مطالبات آبداران چه توجیهی دارد؟
امام جمعه دهدشت با تأکید بر اهمیت نقش آبداران در خدمت رسانی به مردم روستا، اظهار داشت: آبداران در خط مقدم خدمت رسانی به مردم روستا قرار دارند و برای فراهم کردن آب شرب بهداشتی، علاوه بر کلرسنجی و قرائت کنتور، انشعابات غیرمجاز را نیز گزارش می دهند.
اختلافات درونی نباید به کارگر ضربه بزند
وحدانی فر افزود: اختلافات درونی شما نباید به کارگر ضربه بزند و نباید در این شرایط اقتصادی خاص فشار معیشت به آبدار بیاید.
یک آبدار در این راستا به خبرنگار آنلاین، گفت: پرداخت های پر فراز و نشیب سال های اخیر ارتزاق آبداران را به چالش کشیده است.
علی که بیش از ۱۲ سال در یکی از روستاها فعال است، افزود: متأسفانه پرداختی ها در سال جدید نیز با شرایط بسیار بدتری مواجه شده و زندگی تمام آبداران تحت تأثیر است.
وی با بیان اینکه مطالبات آبداران را بارها در تجمعات و جلسات حضوری فریاد زدیم، اظهار کرد: متأسفانه بسیاری از حرف ها در حد وعده باقی می ماند و سفره خالی آبداران دردی برای تمام خانواده های این قشر شریف است.
این آبدار خواستار حمایت صریح متولیان و به روزرسانی پرداخت ها و تعهدات بیمه ای شد.
مدیرعامل آب و فاضلاب استان کهگیلویه و بویراحمد در گفت وگو با خبرنگار آنلاین به تشریح وضعیت پروژه های تعمیرات و نگهداری تجهیزات و منابع آب و فاضلاب روستایی پرداخت و به مشکلات بودجه ای و تأمین حقوق آبداران اشاره کرد.
براتعلی صالحی با اشاره به ادغام آب و فاضلاب و ابلاغیه رئیس جمهور اسبق و معاون اول آن دوره، اظهار داشت: سازمان مدیریت و برنامه ریزی مکلف است تمامی ردیف های برنامه و بودجه روستایی را به طور کامل پرداخت کند.
۱۹۲ آبدار مشغول به کار هستند
صالحی تصریح کرد: در پروژه تعمیر و نگهداری، که شامل چندین ایستگاه پمپاژ و پوشش دهی به یکهزار و ۳۴۳ روستا است، ما در راستای تأمین آب پایدار، سالم و بهداشتی گام برمی داریم.
وی افزود: در این پروژه، ۱۹۲ آبدار مشغول به کار هستند که علاوه بر وظایف اپراتوری، اقدام به روشن کردن پمپ ها و کلرزنی نیز می کنند.
صالحی گفت: کل قرارداد این پروژه ۶۰ میلیارد تومان است که سازمان مدیریت، بودجه هر ساله ۸ میلیارد تومانی بابت مواد گندزدا و کلر پرداخت می کند که ۵ میلیارد تومان آن مربوط به روستاها بوده و جزو قرارداد است.
صالحی همچنین به مشکلات شبکه های داخلی و حوادث اتفاقی اشاره کرد و گفت: گاهی روستاهایی هستند که در طول سال ممکن است تا یکهزار و ۸٠٠ متر مشکل شبکه پیدا کنند و مجبور به تعویض لوله ها شویم و این حوادث اتفاقی به عهده پروژه تعمیر و نگهداری است.
سازمان مدیریت مکلف به پرداخت ردیف اعتبار است
وی با تأکید بر اینکه سازمان مدیریت و برنامه ریزی مکلف به تأمین این ردیف اعتبار است، افزود: کل اعتباری که در اختیار ما قرار می گیرد، بیست میلیارد تومان است که حتی پروژه ۶۰ میلیاردی را هم تأمین نمی کند و ۴۰ میلیارد آن باقی می ماند.
صالحی همچنین به تجمعات آبداران اشاره کرد و گفت: آبداران زیر نظر پیمانکار هستند، اما سازمان مدیریت از ۶۰ میلیارد قرارداد، تنها ۱۶ الی ۲۰ میلیارد پرداخت می کند که قطعاً در پرداخت ها به مشکل برمی خوریم.
بدهی ۶۳۴ میلیارد تومانی
صالحی به بدهی های سنواتی اشاره کرد و افزود: پروژه آبداران ۱۲۰ میلیارد تومان بدهی سنواتی از دوران قبل دارد و آب و فاضلاب را با ۶۲۴ میلیارد تومان بدهی تحویل گرفتیم.
مدیرعامل آبفای استان گفت: در این ۱۶ ماه بالغ بر ۳۰۰ میلیارد تومان از این بدهی ها را پرداخت کرده ایم و اگر دوران قبل سالانه ۵۰ میلیارد تومان پرداخت می شد، اکنون آب و فاضلاب دچار این حجم از بدهی نبود.
صالحی همچنین به افزایش اعتبار تنش از ۱۵ میلیارد تومان به ۹۶ میلیارد تومان در سال گذشته اشاره و تأکید کرد: پیگیر موضوعات هستیم و حقوق پرسنل را از پرداخت پنجاه درصدی به ۱٠٠ درصد رساندیم.
با توجه به شرایط سخت زندگی آبداران، انتظار می رود در کنار تحقق پرداخت مطالبات، شرایط بیمه و خدمات نیز دیده شود.