نکات مهم قالب بندی و آرماتوربندی
نکات قالب بندی و آرماتوربندی
پیش از اینکه شما عملیات بتن ریزی را در ساختمان انجام دهید باید به خوبی در مورد نکاتی که مربوط به آموزش آرماتوربندی و قالب بندی می باشد اطلاعات خود را افزایش دهید. ضوابطی که مربوط به عملیات بتن ریزی است را شما باید به صورت اصولی انجام دهید.
آرماتوربندی و قالب بندی را به عنوان مرحله پیشین بتن ریزی نیاز است بر اساس استانداردهای مشخص شده ای انجام دهید. یکی از مهمترین نکاتی که شما نیاز است زمان آرماتوربندی و بتن ریزی ساختمان به آن دقت داشته باشید استفاده کردن از بهترین می باشد.
زمان آموزش آرماتوربندی و قالب بندی به شما تجهیزات متنوعی را معرفی می کنند که از آنها برای استحکام بتن استفاده کنید. به طور کلی باید بدانید که قالب بندی و آرماتوربندی پایه بتن را مستحکم می سازد. اما وسیله های دیگری هم در این بین باید برای استحکام بتن به کار برده شوند که شما باید آنها را به کار بگیرید.
یکی از بهترین تجهیزاتی است که شما می توانید برای مستحکم سازی بتن خود مورد استفاده قرار دهید. یکی از بهترین هایی می باشد که کاربرد بسیار زیادی دارد. برخی از مهمترین نکاتی که مربوط به آموزش قالب بندی و آرماتوربندی می باشد را در ادامه معرفی می کنیم تا اطلاعات بیشتری در این زمینه داشته باشید.
نکات مهم در آموزش آرماتوربندی و قالببندی
آرماتوربندی و قالببندی دو بخش بسیار مهم و حیاتی در صنعت ساختمانسازی هستند. این دو فرآیند، نقش اساسی در تعیین استحکام و دوام ساختمان دارند. در ادامه به برخی از نکات مهم که در آموزش این دو حوزه باید به آنها توجه شود، اشاره میکنیم:
آرماتوربندی
- شناخت انواع میلگرد: آشنایی با انواع میلگرد، قطرها و کاربرد هر یک از آنها بسیار ضروری است.
- خواندن نقشههای اجرایی: درک صحیح از نقشههای آرماتوربندی برای اجرای صحیح آن الزامی است.
- روشهای اتصال میلگرد: آشنایی با روشهای مختلف اتصال میلگرد مانند جوشکاری، بست و سیم آرماتور بندی و انتخاب روش مناسب برای هر قسمت از سازه.
- پوشش بتنی میلگرد: رعایت پوشش بتنی مناسب برای میلگردها جهت جلوگیری از خوردگی و افزایش دوام سازه.
- جانمایی میلگردها: قرارگیری صحیح میلگردها در محلهای مشخص شده در نقشهها و رعایت فواصل و تراکم آنها.
- کنترل کیفیت: انجام بازرسیهای دورهای برای اطمینان از اجرای صحیح آرماتوربندی.
قالببندی
- انواع قالبها: آشنایی با انواع قالبها (فلزی، چوبی، پلاستیکی) و کاربرد هر یک.
- طراحی قالب: طراحی قالب با توجه به هندسه عضو سازهای و بارهای وارده.
- مونتاژ و دمونتاژ قالب: روشهای صحیح مونتاژ و دمونتاژ قالبها برای جلوگیری از آسیب دیدن آنها.
- آببندی قالب: اطمینان از آببندی کامل قالب برای جلوگیری از نشت بتن.
- تراز کردن قالب: تراز کردن دقیق قالبها برای ایجاد سطوح صاف و یکنواخت در بتن.
- پشتیبانی قالب: استفاده از اعضای پشتیبان برای جلوگیری از تغییر شکل قالب تحت بار بتن خیس.
نکات مشترک آرماتوربندی و قالب بندی
- ایمنی: رعایت کامل نکات ایمنی در حین کار با ابزار و تجهیزات.
- استانداردها: آشنایی با استانداردهای ملی و بینالمللی مرتبط با آرماتوربندی و قالببندی.
- تجربه عملی: کسب تجربه عملی در پروژههای ساختمانی برای درک بهتر مفاهیم تئوری.
- بهروزرسانی دانش: پیگیری پیشرفتهای تکنولوژی و روشهای جدید اجرا.
برخی از نکات بسیار مهمی که مربوط به آموزش آرماتوربندی و قالب بندی می باشد و شما باید در مورد آن اطلاعات کافی داشته باشید عبارت است از :
- اگر می خواهید که بتن ریزی را روی زمین انجام دهید باید دقت داشته باشید که سطح زمین عاری از هر نوع مواد زاید باشد. آن دسته از زمین هایی که تمیز نیستند به درستی قالب ریزی نمی شوند و شرایط رطوبتی آنها اجازه نمی دهد که بتن شکل مستحکمی به دست آورد. این مسئله که روی زمین آب نباشد اهمیت بسیار زیادی دارد و شما باید به خوبی این مسئله مهم را در نظر داشته باشید. عاری از آب اضافی بودن فضای بتن ریزی یکی از مهمترین نکاتی است که شما باید به خوبی پیش از قالب بندی و آرماتوربندی به آن دقت داشته باشید.
- ابعاد هر یک از قالب هایی که شما برای بتن ریزی انتخاب می کنید باید بر اساس استانداردهای مشخص شده باشد. نقشه های اجرایی هر یک از ساختمان ها را به خوبی مورد بررسی قرار دهید و سپس بر اساس مجاز بودن هر یک از قالب ها آنها را به کار بگیرید.
- قالب ها باید به بهترین نحو ممکن در جای خود نصب شوند. برخی از افراد شاید بخواهند به زور قالب ها را در جای خود جای دهند که این کار بسیار خطرناک می باشد. هیچ نوع لغزشی در قالب ها نباید مشاهده شود. به همین دلیل شما باید به خوبی از مهار بودن قالب ها اطمینان خاطر به دست آورید و سپس آنها را روی ساختمان نصب کنید.
- تمیز بودن قالب ها یکی از دیگر نکات بسیار مهمی است که شما باید به خوبی زمانآرماتوربندی و قالب بندی به آن دقت داشته باشید. اینکه درون قالب ها هیچ نوع مواد زیادی وجود نداشته باشد اهمیت بسیار زیادی دارد. خرده چوب، برف، گل و لای و …. درون قالب ها به هیچ عنوان نباید وجود داشته باشد، چرا که در این صورت بتن ریزی بر اساس استانداردهای مناسب انجام نمی شود.
- برای اینکه از چسبندگی بتن به درون قالب جلوگیری نمایید و همچنین آب بتن به وسیله قالب جذب نشود باید سطح قالب را به بهترین نحو ممکن روغنکاری نمایید. روغنی که شما برای روغنکاری قالب ها مورد استفاده قرار می دهید باید مناسب این کار باشد. در واقع شما هر روغنی را نمی توانید برای روغنکاری مورد استفاده قرار دهید.
- وضعیت میلگردها را پیش از نصب کردن روی آرماتور باید به خوبی مورد بررسی قرار دهید. اینکه خوردگی درون بتن وجود نداشته باشد اهمیت بسیار زیادی دارد و شما باید به خوبی این مسئله را زمان آرماتوربندی در نظر داشته باشید. زمانی که میلگردها دچار زنگ زدگی شده باشند مقاومت ساختمان را تا حد بسیار زیادی کاهش می دهند و کارایی لازم را از خود نشان نمی دهند.
- فاصله زمانی بتن ریزی را در قالب بندی و آرماتوربندی باید به خوبی حفظ کنید. اینکه هر فاصله چندین ساعت می باشد را باید رعایت کنید تا کارایی مناسبی از بتن ریزی به دست آورید.
- میلگردهای درون آرماتور را باید به وسیله ای مانند اسپیسر روی بتن قرار دهید. فاصله میله ها باید بر اساس استانداردهای مشخص شده باشد. آن دسته از میله ها که فاصله زیادی دارند استاندارد نیستند و مقاومت ساختمان را کاهش می دهند.
- تمامی وسیله هایی که برای بتن ریزی و قالب بندی وجود دارد را باید آماده کنید و با استفاده از آنها قالب بندی و آرماتوربندی را انجام دهید.