بافت تاریخی بوشهر یکی از ظرفیت های مهم گردشگری ایران است
نازک نارنجی/بوشهر رئیس شورای شهر بوشهر بافت تاریخی بوشهر را یکی از ظرفیت های مهم گردشگری کشور دانست و گفت: این گنجینه تاریخی دارای ساختمان های منحصر به فردی است که می تواند باعث رونق گردشگری ایران شود.
وحیدنیک روش روز پنج شنبه ۶ اردیبهشت در هفتمین اجلاس مجمع روسای کمیسیون های شهرسازی ومعماری کشور در بوشهر افزود: بافت تاریخی بوشهر دارای ۳۸ هکتار مساحت است و در آن بیش از ۹۰ اثر تاریخی به ثبت ملی رسیده است.
وی از استقرار شهرداری ویژه بافت تاریخی بوشهر خبر داد و بیان کرد: بیش از ۹۵ درصد از زیرساخت های عمرانی در بافت تاریخی بوشهر تکمیل شده و در سال جاری طرح های کف سازی بافت تاریخی بوشهر به اتمام می رسد.
رئیس شورای شهر بوشهر به توسعه شبکه فاضلاب در همه نقاط شهر بوشهراشاره کرد و گفت: شبکه گذاری فاضلاب محلات جنوبی بوشهر آغاز شده و امیدواریم اعتبارات آن زودتر تأمین شود.
نیک روش به محدودیت های ایجاد شده برای ساکنان در حریم نیروگاه اتمی پرداخت و گفت: این نیروگاه باعث افتخار است اما برای مردمی که در حریم آن است مشکلاتی را به وجود آورده است و در حوزه شهرسازی مشکلات عمده در این مناطق وجود دارد.
وی یکی از مشکلات شهر بوشهر را نبود خروجی دوم عنوان و تأکید کرد: بوشهر شبه جزیره ای است و در عرصه پدافند غیرعامل آن دچار مشکل است، باید برای خروجی دوم آن طراحی و برنامه ریزی و اجرایی شود.
شهردار بوشهر نیز بازآفرینی شهری را یکی از رویکردها و راه یافته در موضوع شهری دانست و با بیان اینکه دنیا در ادامه تفکرات نوسازی به آن رسیده است، گفت: تمام تلاش بازآفرینی و خلق فضاها و مکان های شهری برای این است که مردم زندگی استاندارد و با کیفیت داشته باشند.
حسین حیدری افزود: اگر با منطق بازآفرینی به این فضاها نگاه شود می توان به رفع کمبود مسکن و ایجاد فرصت هایی برای زندگی از طریق بازگرداندن مکان زیست و زندگی در زیستگاه های شهر کمک شود.
وی با بیان اینکه بازآفرینی شهری بدون مشارکت مردم به نتیجه مورد نظر منجر نمی رسد، اظهار کرد: مردم بهره بردار نهایی و اصلی هستند و بازآفرینی با سه رکن سازمان ها، سمن ها و جامعه محلی و بخش خصوصی قابل اجراست.
شهردار بوشهر، مهمترین مشکل در فرآیند بازآفرینی شهری را عدم هماهنگی و نگاه شهری سازمان ها به عنوان ذی مدخل در کشور دانست و اضافه کرد: وقتی سازمان ها هماهنگ عمل نمی کنند و منافع سازمانی خود را بسیار مد نظر قرار می دهند، همین امر باعث می شود که پروژه ها زمان بر و هزینه بر باشد.
حیدری با بیان اینکه این ناهماهنگی به اعتماد مردم آسیب می زند و آنها را نگران می کند، خاطرنشان کرد: این مهم باعث عدم همراهی و مشارکت مردم و در نتیجه به پاشنه آشیل طرح های بازآفرینی شهری تبدیل و سبب آسیب به جلب مشارکت مردم می شود.
وی با بیان اینکه در شهر بوشهر بافت های فرسوده حدود ۳۰۰ هکتار است، گفت: مساحت بافت تاریخی بوشهر تقریباً ۳۸ هکتار است و باید با نگاه بازآفرینی به این مجموعه ها نگاه کرد.
انتهای پیام