چرا کرم پودر باعث جوش میشود؟
علت تشدید آکنه با مواد آرایشی
موادی که از منافذ پوست خارج می شوند، شامل این موارد هستند: موادی (عرق) که باعث مرطوب ماندن پوست می شوند و موادی (چربی) که پوست را نرم نگه می دارند. همچنین موادی (فضولات و مواد فاسد و سمی) که برای بدن مضر هستند و طبیعتاً بدن آنها را به قدری لطیف و رقیق کرده است که از طریق منافذ پوست به بیرون بدن تخلیه شوند. وقتی این مواد در اثر بسته بودن منافذ پوست نتوانند از آن خارج شوند، در زیر پوست حبس می شوند، در اثر گذشت زمان حجمشان افزایش می یابد و باعث بروز جوش می شوند.
مواد قابضی که در محصولات آرایشی وجود دارد نیز باعث حبس مواد در زیر پوست می شود و اسباب بروز جوش را به وجود می آورد. همچنین برخی از محصولات آرایشی دارای مواد جاذب خون هستند. این مواد باعث می شوند، مواد 6 گانه (اخلاط چهارگانه، ماده آبی و ریحی) بیش از ظرفیت خروجی به طرف پوست کشیده شوند و در نهایت با انباشته شدن در زیر پوست اسباب بروز جوش فراهم می شود. برخی مواد به کار رفته در تولید محصولات آرایشی، سبب تحریک ناگهانی پوست می شوند. تحریک پوست، بسته به نوع گزشی که ایجاد می کند، سبب واکنش بدن می شود. در نتیجه قوه مدبره بدن (طبیعت بدن) با گسیل مواد 6 گانه به پوست، درصدد مقابله با این تحریک برمی آید و این واکنش سبب بروز جوش در پوست می شود.
ترکیبات کرم پودر
فرمولاسیون کرم پودر بر پایه امولسیون می باشد و شکلی نیمه مایع دارد . کرم پودر ها در حالت کلی به دو صورت مایع و یا نیمه مایع که بر پایه روغن و آب هستند قابل تولید می باشند . کرم پودر های بر پایه آب مختص پوست های چرب هستند و کرم پودرهای بر پایه روغن هم مختص پوست های خشک می باشد و از این رو می باشد که انتخاب نوع کرم پودر بسته به پوست بسیار حائز اهمیت است. یکی از مهم ترین ماده های موجود در فرمولاسیون کرم پودر امولسیفایر می باشد که نقش این ماده یکنواخت کردن کرم پودر بر روی پوست است و ماده مهم بعدی موجود در کرم پودر سیلیکون می باشد که با استفاده از کرم پودر را راحت تر می کند و به طور یکنواخت و یکدست بر روی پوست مینشیند و ماده دیگری که در این محصول کاربرد دارد لانولین است. این ماده از پشم به دست میآید و دارای خاصیت آبرسانی در کرم پودر را به وجود می آورد.
آیا کرم پودر باعث جوش میشود؟
به ترکیبات موجود در کرم پودر و نحوه واکنش پوست به آنها توجه کنید. از لحاظ فنی، اکثر لوازم آرایشی باعث ایجاد آکنه نمیشوند؛ اما برخی مواد میتوانند منافذ را مسدود کنند که به رشد باکتریهای عامل آکنه کمک میکند. بنابراین بهتر است کرم پودری را انتخاب کنید که دارای برچسب ضد حساسیت یا غیرکومدون زا باشد تا از بسته شدن منافذ جلوگیری شود.
ترکیبات پنکک
در فرمولاسیون و ترکیب پنکیک از یک پایه پودری استفاده خواهد شد که برای این پایه می توان از پودر تالک استفاده کرد و در ادامه نرم کننده ها و رنگدانه ها را به همراه ماده ای که اتصال به وجود بیاورد و به پوست بچسبد و از دوام مطلوبی برخوردار باشد را با یکدیگر مخلوط نمایید که این روش اولیه ترکیب مواد پنکک می باشد . در فرمولاسیون پنکیک از مواد معدنی مانند : دی اکسید تیتانیوم، اکسید روی، بیسموت اکسی کلراید، لانولین، استئارات تری اتانول آمین و … استفاده می شود .
آیا پنکیک باعث جوش میشود؟
پنکک یا پنکیک آرایشی نوعی محصول پودری است که بافتی بسیار فشرده دارد. از پنکک برای پوشاندن سطح پوست و معمولاً بعد از کرم پودر یا استفاده میشود تا آرایش حالت مات و طبیعی به خود بگیرد. همچنین بسیاری از افراد از پنکیک برای صاف کردن سطح پوست خود کمک میگیرند. پنکیک های پودری دارای ترکیبات بسیار ظریفی هستند و این ترکیبات بهراحتی وارد منافذ پوست میشوند. در نتیجه بستهشدن منافذ پوست، موقعیت را برای ایجاد جوش مهیا میکند.
در کلینیک پوست، مو و زیبایی دکتر رامین مدرسی، با بهرهگیری از دانش و تجربه کافی در زمینه ، هر دو تکنیک لایهبرداری فیزیکی و شیمیایی، با حصول بهترین نتایج، انجام میشود. لطفا جهت هماهنگی با این مرکز و کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن تماس حاصل فرمایید. شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشد که پس از آرایش حتی با دنیا، صورتتان پر از جوش شده باشد. این اتفاق اصلاً خوشایند نیست و هر کسی را کلافه میکند. برخی این موضوع را به نوع کرم پودر ربط میدهند و برخی دیگر خود پوست را عامل اصلی این اتفاق میدانند. در این مقاله ما قصد داریم که علت اصلی جوش زدن پوست بعد از آرایش را بدانیم. اگر موضوع برای شما هم جذاب است، ما را همراهی کنید.
علت اصلی جوش زدن پوست بعد از آرایش چیست؟
برای جوش زدن پوست علتهای مختلفی بیان شده که بعضی از آنها حتی به مربوط است و برخی نه. در ادامه به بررسی و توضیح این علتها میپردازیم.
- پوستتان چرب است و کرم پودرتان بر پایه چربی یا سیلیکون ساخته شده است
اولین علت جوش زدن پوست بعد از آرایش این است که پوست شما از دسته پوستهای چرب یا مختلط است و شما در انتخاب کرم پودرتان به میزان لازم دقت نکردهاید. همیشه این نکته را به خاطر داشته باشید که حتی اگر معروفترین و معتبرترین برندهای جهانی کرم پودر را متناسب با نوع پوست خود استفاده نکنید، پس از مدتی پوستتان آسیب خواهد دید. بنابراین قبل از خرید هر نوع لوازم آرایشی و بهداشتی دقت کنید که متناسب با نوع پوست شما باشد.
به عبارتی اگر پوستتان چرب است از کرم پودر بر پایه آب استفاده کنید. کرم پودر آنتی آکنه هم حاوی ترکیباتی است که از بروز جوش جلوگیری میکند. این محصولات نهتنها باعث جوش زدن صورت پس از آرایش نمیشوند، بلکه به درمان انواع جوش نیز میپردازند. استفاده از این محصولات تقریباً بیضرر است و عوارض چندانی برای پوست چرب ندارد.
- تاریخ انقضای کرم پودر گذشته است
گاهی بر پایه آب یا کرم پودر آنتی آکنه استفاده میکنید؛ اما باز هم صورتتان جوش میزند. علت این امر میتواند گذشتن تاریخ مصرف محصول باشد. همیشه پیش از خریدن هر محصول آرایشی به تاریخ آن دقت کنید. اگر روی شیشه یا تیوپ محصول تاریخ آن درج نشده است، سلامت پوستتان را به خطر نیندازید. یکی از علتهای جوش زدن پوست بعد از آرایش این است که محصول شما فاسد شده باشد.
- بهترین تاریخ مصرف کرم پودر تمام شده است
گاهی محصول معتبر است و آنتی آکنه و بر پایه آب، حتی تا مدتها تاریخ انقضا دارد؛ اما عارضه جوش پس از استفاده از آن پدید میآید. علت این اتفاق ممکن است گذشتن بهترین تاریخ مصرف محصول باشد. میدانید که از زمان بازکردن درپوش کرم پودر فقط ۶ ماه فرصت دارید که از آن استفاده کنید. پس از این مدت به علت بازشدن محصول و ترکیب ناخواسته آن با هوا، مواد محتوی آن بهتدریج اکسیده میشود. به این ترتیب حتی اگر بیش از یک سال هم تا تاریخ انقضای محصول باقی مانده باشد، شما نمیتوانید آن را استفاده کنید.
شاید قیمت زیاد محصول شما را وسوسه کند که حتی بیشتر از ۶ ماه از آن استفاده کنید. در چنین مواقعی بهتر است به سلامت پوست خود فکر کرده و محصول را دور بیندازید. مطمئن باشید که اگر جوش زدن پوست بعد از آرایش ادامه پیدا کند، پس از مدتی مجبور به صرف هزینههای بیشتر برای درمان آن خواهید شد. برای صرفهجویی بیشتر، بهتر است کرم پودر را در حجم کم بخرید تا مجبور به دورریختن میزان زیادی از آن نشوید.
- از برند ناشناس خرید میکنید
در برخی مواقع کرم پودر جدید است و هنوز تازه مصرف آن را شروع کردهاید؛ اما باز هم دچار جوش زدن پوست بعد از آرایش میشوید. اینجا باید به برند محصول خود شک کنید. این موضوع از دو حالت خارج نیست. یکی اینکه محصولی از برندی کاملاً ناشناس خریدهاید. یا اینکه برند شما شناختهشده است؛ اما محصولتان تقلبی یا به اصطلاح رایجتر فیک است. توجه داشته باشید که برندهای ناشناس یا متقلبانی که محصولات فیک وارد بازار میکنند برای جلب توجه مشتری، قیمت آن را کاهش میدهند.
کاهش قیمت محصولات آرایشی و بهداشتی، غالباً به کاهش کیفیت مواد اولیه محصول میانجامد. درست است که قیمت برخی محصولات فقط بهخاطر شهرت برندشان است؛ اما هیچ شرکت صاحببرندی اعتبار خود را فدای قیمت و کیفیت محصول نمیکند. برندهای شناختهشده و معتبر جهانی از بهترین مواد اولیه در محصولات خود استفاده میکنند. این مواد نهتنها به زیبایی، بلکه گاهی به سلامت و درمان عارضههای پوستی هم کمک میکند؛ پس ارزش صرف هزینه هم دارد.
- قبل از آرایش و خواب صورت خود را کاملاً تمیز نمیکنید
یک اشتباه رایج که به جوش زدن پوست بعد از آرایش میانجامد این است که افراد قبل از میکاپ خود، صورتشان را نمیشویند. به این افراد باید گفت هرچند محصولتان از و از معروفترین برند باشد و تاریخ مصرف و تاریخ انقضای آن باقی مانده باشد، مادامی که قبل از آرایش صورت خود را نشویید، صورتتان جوش خواهد زد. علت این اتفاق کاملاً روشن است. باکتریها و آلودگیهایی که روی پوست جمع شدهاند، با کرم پودر ترکیب شده و در روزنههای پوست گیر میکنند. گیرکردن آلودگیها یا باقیمانده آرایش روی پوست، در کوتاهترین زمان ممکن به بروز جوش سرسیاه یا سرسفید منجر میشود. این اتفاق در اثر تمیزنبودن صورت قبل از خواب هم میافتد. اگر قبل از خوابیدن کاملاً آرایش خود را از صورتتان پاک نکنید، علاوه بر انواع جوش، به انواع لکه های پوستی و چین و چروک هم مبتلا میشوید. با این توضیح شستن صورت قبل از آرایش و قبل از خواب را هرگز فراموش نکنید.
- دست، پد اسفنجی یا برستان کاملاً تمیز نبوده است
اگر همه عواملی که در بالا گفتیم را رعایت کردید و باز هم دچار جوش زدن پوست بعد از آرایش شدید، سراغ پد آرایشی خود بروید و آن را با دقت بررسی کنید. گاهی تمیزنبودن برس یا پد آرایشی و حتی انگشتان شما باعث میشود حجم پنهانی از آلودگی را به صورتتان منتقل کنید. بهترین کار این است که:
- هرگز پد آرایشی خود را مرطوب رها نکنید.
- هرازگاهی پدها و برسهای خود را با آب ولرم و مایع دستشویی بشویید.
- ترجیحاً برس یا پد را معرض نور خورشید خشک کنید.
- هرگز پد یا برس خود را به شخص دیگری قرض ندهید.
- قبل از آرایش، دستان خود را کاملاً تمیز و خشک کنید.
- هرگز پد یا برس خود را در محیط مرطوبی مثل سرویس بهداشتی یا حمام رها نکنید.
- پس از گذشت چند ماه، پدها را دور انداخته و فکر خرید پد جدید کنید.
- حجم زیادی از کرم پودر را روی صورت خود زدهاید و اصطلاحاً آرایشتان سنگین است
یکی دیگر از علتهای جوش زدن پوست بعد از آرایش این است که آرایشتان را بیش از حد سنگین میکنید. توجه داشته باشید که آرایش غلیظ و سنگین فقط مخصوص مهمانیهای عروسی و شبانه است. هیچ لزومی ندارد برای میکاپ روزانه خود، حضور در محل کار یا دورهمی های دوستانهتان از حجم زیادی کرم پودر استفاده کنید. حتی اگر موجود در بازار را هم استفاده کنید، مجاز به مصرف بیش از حد آن نیستید.بعد از هر بار آرایش می توانید از محصولات سیمپل برای پاکسازی پوستتان استفاده کنید.
سخن پایانی
در این مقاله به بررسی علت های جوش زدن پوست بعد از آرایش پرداختیم. به شما پیشنهاد میکنیم برای خرید از برندهای معتبر و معروف، به فروشگاه اینترنتی سری بزنید. این فروشگاه مرجع تخصصی محصولات آرایشی، بهداشتی و تندرستی است. در اینجا میتوانید با خیال آسوده و اطمینان از اصالت کالا، محصول خود را با مناسبترین قیمت تهیه کنید. خرید شما غیرحضوری است و در کوتاهترین زمان ممکن به آدرستان ارسال میشود. در پایان برای ما بگویید که شما علت دیگری برای جوش صورت بعد از میکاپ میدانید که در این مقاله نیامده باشد؟