راهنمای خرید کاپشن: نکاتی که هنگام خرید کاپشن باید به آن توجه کنید

چگونه یک کاپشن خوب از تولیدی کاپشن مردانه بخریم؟

اولین نکته هنگام خرید کاپشن خرید «یک کاپشن خوب» است. اگر مجموعه‌ای از کاپشن‌ها و کت‌های مختلف داشته باشید ولی کارایی و گرمای لازم را نداشته باشند، فایده‌ای ندارد. یک کاشپن خوب بهتر از چندین کت و کاپشن ناکارآمد است. هنگام خرید عمده کاپشن حتماً به موارد زیر توجه کنید:

عایق پارچه: موقع خرید کاپشن حتماً دقت کنید که بین آستر و پارچه عایقی از جنس پشم، پشم شیشه یا کرک باشد. در واقع همین عایق است که می‌تواند شما را در روزهای سرد گرم نگه‌دارد. البته کارشناسان معتقدند که کرک بهترین عایق گرمایی است. کرک یا پر از عایق‌هایی است که سال‌هاست در لباس‌های زمستانی استفاده می‌شود. بیشتر کاپشن‌هایی که عایقشان از کرک است دوخت و ظاهری چند تکه دارد تا پرها در کاپشن تکان نخورد. کاپشن‌هایی که عایق پر دارد در صورت خیس شدن باید به خوبی خشک شود تا دوباره بتواند شما را به خوبی گرم کند.

کیفیت: کیفیت پارچه و دوخت باید طوری باشد که با آویزان کردن و یا هر کار دیگری اتفاقی برای کاپشن شما نیفتد. اگر فروشنده به شما گفت که این کاپشن نباید تا شود، آویزن شود و یا هر مورد دیگری، باید به کیفیت مطلوب آن شک کرد. یک کاپشن خوب در هر شرایطی باید در کنار شما باشد.

ضد آب و باد: کمترین انتظاری که از کاپشن خود باید داشته باشید ضد آب و ضد باد بودن آن است. این ویژگی مربوط به رویهٔ کاپشن است که معمولاً از جنس نایلون یا پلی‌استر است. بعضی از برندها از فناوری نانو در ضد آب بودن کاپشن استفاده می‌کنند. البته همین جنس نایلونی کاپشن را در برابر آتش حساس می‌کند. پس اگر کنار آتش هستید مراقب کاپشن خود باشید.

طول کاپشن: هرچقدر کاپشن‌تان بلندتر باشد شما را بیشتر گرم می‌کند. معمولاً کاپشن‌ها کوتاه هستند و برای لباس گرم بلند از پالتو استفاده می‌شود. اما کاپشن‌های، مخصوصاً از نوع زنانه، نیز رایج شده است. اگر خیلی سرمایی هستید و یا در مناطق سرد زندگی می‌کنید، کاپشن‌های بلند بیشتر در گرم نگه‌داشتن شما بهتان کمک می‌کند.

درزها: درز کاپشن باید به خوبی دوخته و مهر و موم شده باشد. دوخت‌ها نباید به آستر و عایق برسند. حواستان باشد که موقع باد شدید همین درزها ممکن است باعث دردسر شما شود. همیشه موقع خرید رویه ودرزهای کاپشن را خوب بررسی کنید تا ایراد و شکافی نداشته باشد.

کلاه: دنبال کاپشن کلاه‌دار باشید. در این صورت دیگر لازم نیست همراه خود کلاه داشته باشید و یا هزینه‌ای هم برای خرید کلاه بکنید. کلاه کاپشن در روزهای سرد و بارانی همیشه  همراه‌تان است و می‌تواند شما را گرم کند.

محافظ زیپ: در بعضی از کاپشن‌ها تکه پارچه‌ای جلوی زیر قرار دارد که معمولاً با دکمه بسته می‌شود. این تکه پارچه جلوی نفوذ باد و سرما را می‌گیرد. دقت کنید که زیپ کاپشن محافظ داشته باشد تا باد از لابه‌لای آن نفوذ نکند.

جیب: شاید کمی پیش پا افتاده و ساده باشد، اما جیب‌های کاپشن بخش مهمی از آن است. کاپشن‌ باید جیب به نسبت بزرگ و گرمی داشته باشد تا در سرمای زمستان بتواند دستان شما را گرم نگه دارد. از طرفی جیب‌های بیشتر برایتان مزیت محسوب می‌شود تا وسایل بیشتری را در کاپشن خود جای دهید.

تن‌خور: هنگام خرید کاپشن سعی کنید سایزهای مختلف را امتحان کنید و قبل از هر چیز برچسب راهنمای سایز آن را بخوانید. به‌یاد داشته باشید همهٔ برندها سایزهای یکسان ندارند. هنگام امتحان کردن لباس این موضوع را هم در نظر بگیرید که زیر آن لباس‌های دیگر هم می‌‌پوشید؛ پس با توجه به آن اندازهٔ مناسب را انتخاب کنید.

کاپشن چرم: کاپشن‌های چرم دوام زیادی دارند، اما شاید به اندازهٔ‌ کاپشن‌های زمستانی گرما نداشته باشند. کاپشن چرم زیبایی فوق‌العاده‌ای دارد که می‌تواند استایل و ظاهر شما را جذاب کند. توصیه می‌کنیم کاپشن چرم را به عنوان یک لباس زمستانی و گرم انتخاب نکنید.

کاپشن لباسی به نسبت گران است. باید شما را گرم کند و تا مدت‌ها در کنار شما باشد. بنابراین، باید در خرید کاپشن دقت کنید و جنسی را انتخاب کنید  که ارزش پولی را که برایش می‌پردازید داشته باشد. مطمئن باشید با خرید یک کاپشن مناسب تا چند سال هزینه‌ای برای لباس زمستانی نخواهید کرد.

راهنمای خرید کاپشن

زمستان به معنی کوتاه‌ترشدن روزها، کاهش دما و برف و بوران است؛ به همین دلیل برای لذت‌‎بردن از این فصل نمی‌توان به پوشاک مناسب دیگر فصول تکیه کرد. بسیاری از مردم طاقت سرما را ندارند و لباس‌های گرم گوناگونی را انتخاب می‌کنند؛ ولی اصلی‌ترین آن‌ها یک کاپشن راحت و گرم است. لغت «کاپشن» از زبان روسی وارد زبان فارسی شده است و در زبان انگلیسی با عنوان «Jacket» یا «Winter Coat» شناخته می‌شود.

در تعریفی ساده، کاپشن یک نوع کت زمستانی است که برای گرم نگه‌داشتن بالاتنه استفاده می‌شود. این نوع پوشش در گذشته بیشتر از جنس چرم بود و امروزه از الیاف مصنوعی مانند پلی‌استر و نایلون هم تولید می‌شود. کاپشن‌ها معمولا کلاه دارند تا بتوانند گرمای سر را هم به‌خوبی حفظ کنند. خرید کاپشن نیز مانند هر کالای دیگری به بررسی چند مورد نیاز دارد. در این راهنمای خرید کاپشن به توضیح آن‌ها می‌پردازیم.

۱- نوع و طراحی

کاپشن‌ها را می‌توان به دو دسته‌ی کلی روزمره و ورزشی تقسیم‌بندی کرد. کاپشن‌های ورزشی که شامل کاپشن‌ کوهنوردی، طبیعت‌گردی و اسکی می‌شوند، معمولا رنگ‌های روشن و مشخصی مانند سبز فسفری، نارنجی، قرمز، آبی و… دارند. یکی از دلایل اصلی این موضوع به مشخص‌بودن فرد در محیط‌های خارج‌شهری برمی‌گردد.

تصور کنید که در فصل زمستان در مسیر صعود به یک قله هستید، قاعدتا تمامی مسیر شما به رنگ‌های خنثی مانند سفید یا خاکستری است. حال اگر در این شرایط رنگ لباس شما نیز خنثی باشد، به‌طورقطع به‌سادگی دیده نخواهید شد. بر همین اساس یکی از ویژگی‌های پوشاک تمام کوهنوردان و اسکی‌بازها رنگ‌ آن‌هاست.

همچنین این نوع کاپشن‌ها طراحی خاصی دارند که به حرکت راحت‌ترشان کمک کرده و در زمان حرکت، جلوی دست و پای آن‌ها را نمی‌گیرد. از دیگر موارد قابل‌ذکر برای این نوع کاپشن‌ها وجود جیب‌های متعدد داخلی و بیرونی است تا بتوان وسایل موردنیاز خود را به‌راحتی همراه داشت؛ اما ویژگی اصلی این گروه عایق داخلی آن‌هاست.

در این گروه از محصولات، تمرکز بسیار زیادی روی عایق شده است. شرکت‌های تولیدی تکنولوژی‌های متفاوتی به کار می‌برند؛ ولی به‌صورت کلی در عایق این محصولات از پر پرندگانی مانند غاز و اردک یا از الیاف مصنوعی استفاده می‌شود تا به‌صورت چشمگیری از نفوذ سرما و خروج گرما جلوگیری کنند. یکی از دلایل بالابودن قیمت کاپشن‌های ورزشی نیز همین موضوع است.

کاپشن‌‌های روزمره نیز همان‌طور که از نامشان پیداست، برای استفاده‌ی روزانه طراحی ‌شده‌اند و به نسبت کاپشن‌های ورزشی، ساختار ساده‌تری دارند. در تولید این کاپشن‌ها تمرکز بیشتر روی طراحی، زیبایی و گرما قرار می‌گیرد. در مورد این کالاها باید همواره یک نکته را به خاطر داشت: کاپشن‌های روزمره شاید گرمای بسیار خوبی ایجاد کنند؛ ولی بهتر است که از آن‌ها برای فعالیت‌های ورزشی استفاده نشود. درواقع کاپشن‌های روزمره به دلیل نوع طراحی‌شان نمی‌توانند در زمان فعالیت‌هایی مانند اسکی و کوهنوردی مورداستفاده قرار بگیرند؛ زیرا باعث کاهش بازه‌ی حرکتی ورزشکار شده و راحتی وی را کاهش می‌دهند.

۲- رویه

رویه یا لایه‌ی بیرونی یک کاپشن از قسمت‌های مهم آن بوده؛ زیرا لایه‌ی اول محافظ شما در برابر، باد، برف، آب و سرماست. شرکت‌های تولیدی به‌طورمعمول در رویه‌ی کاپشن‌ها از الیاف نایلونی و پلی‌استری به همراه تکنولوژی‌های گوناگون استفاده می‌کنند تا ضدآب شوند و درنتیجه به شما اجازه‌ی خیس‌شدن ندهند.

البته بهتر است در انتخاب کاپشن مناسب تنها به این نکته بسنده نکنید؛ زیرا در بسیاری از مناطق خشک و کویری، ضدآب‌بودن اهمیتی ندارد و بیشتر باید به عایق‌بودن کاپشن دقت کرد. در همین حال در مناطقی که هوای معتدل و مرطوب دارند، کاپشنی نیاز است که حتما رویه‌ای ضدآب داشته باشد و عایق آن چندان اهمیتی پیدا نمی‌کند. باید هنگام پوشیدن کاپشن در کنار آتش مواظب بود؛ زیرا کوچک‌ترین جرقه نیز ممکن است باعث ایجاد سوراخ روی کاپشن شما شود.

۳- عایق داخلی

عایق داخلی کاپشن‌ها به دو دسته‌ی کلی پَر و الیاف تقسیم می‌شود که هرکدام ویژگی‌های خاص خود را دارند. پر از عایق‌های قدیمی کاپشن است که در نظر بسیاری از مردم بهترین نوع آن نیز محسوب می‌شود. بهتر است بدانید که منظور از پر در اینجا کرک است که درواقع زیر پر پرندگانی همچون غاز و اردک پیدا می‌شود. همچنین کرک به‌سادگی روی بدن جوجه‌ی‌ این حیوانات نیز قابل‌مشاهده است.

کرک این پرنده‌ها ساختاری نرم دارد و به‌عنوان عایق دما برای پرندگان بسیار مهم است؛ به همین دلیل در انواع کیسه‌خواب، کاپشن و حتی بالش استفاده می‌شود. پر (کرک) به دلیل ساختار نرمش، به‌سادگی فشرده‌ می‌شود و با نگهداری مناسب، می‌توان تا مدت‌زمان زیادی از گرمای آن لذت برد. مهم‌ترین ضعف پر، عملکرد ضعیف آن در محیط مرطوب است. درواقع کرک‌ها در محیط مرطوب به یکدیگر چسبیده و قابلیت عایق‌بودن خود را از دست می‌دهند.

برای بازسازی ویژگی عایق‌بودن باید کاپشن را به‌خوبی خشک کرد. بسیاری از تولیدکنندگان کاپشن زمستانی با درنظرگرفتن همین موضوع، در تولید رویه‌ی کاپشن‌های خود از موادی استفاده می‌کنند که رطوبت نتواند به پر برسد و کاپشن قابلیت عایق دمایی خود را حفظ کند؛ ولی بهتر است در آب‌وهوای مرطوب در مورد خیس‌شدن کاپشن پر کمی وسواس به خرج دهید. کرک استفاده‌شده در کاپشن‌ها انواع متفاوتی دارند؛ ولی در آخر معمولا کاپشن پری که ضخامت بیشتری داشته باشد، ساختار گرم‌تری نیز دارد.

تولیدکنندگان در کاپشن‌های پر ساختاری به کار می‌برند که ظاهر کاپشن را چندتکه و دارای بالشتک‌های متعدد نشان می‌دهد؛ دلیل این کار جلوگیری از تکان‌خوردن پرهاست. از دیگر ویژگی‌های مهم کاپشن‌های پر، می‌توان به قابلیت جمع‌شدن آسان آن‌ها اشاره کرد. کاپشن‌های پر در مقایسه با کاپشن‌های الیاف راحت‌تر و بهتر فشرده‌ می‌شوند و می‌توان با راحتی بیشتری آن‌ها را داخل کیف یا چمدان جای داد.

کاپشن‌های دیگر که عایقی از جنس الیاف دارند، به شکلی تولید شده‌اند که کاربردی شبیه به پر داشته باشند؛ ولی برخلاف پر به نگهداری زیادی نیاز ندارند. همچنین گفتنی است که در سال‌های اخیر، کمپانی‌های مختلف با به‌کارگیری تکنولوژی‌های نوین، قدم‌های بزرگی در تولید عایق‌های الیاف برداشته‌اند و برای این نوع کاپشن‌ها گرمای بسیار خوبی ایجاد کرده‌اند.

مزیت این نوع عایق‌ها در برابر پر، به هم نچسبیدن الیاف در محیط‌های مرطوب است. درواقع این نوع الیاف نیز در صورت خیس‌شدن مانند وقتی‌که خشک هستند، قابلیت دمایی ندارند؛ ولی کاهش عملکرد آن‌ها در برابر پر بسیار کمتر است و همچنین زودتر می‌توان آن‌ها را خشک کرد.

ضعف عایق الیاف به این بازمی‌گردد که در طی زمان به دلیل فشرده‌شدن و ازهم‌بازشدن‌های متعدد، قابلیت عایق‌بودن خود را کم‌کم از دست می‌دهند. همچنین عایق‌های الیاف در بعضی کاپشن‌ها به‌صورت آستر به‌ کاررفته و ظاهری شبیه به پشم دارند که به‌صورت معمول از پنبه یا پلی‌استر تولید می‌شوند. عایق‌های الیاف که به شکل آستر‌ در بعضی کاپشن‌ها استفاده می‌شوند، در برخی محصولات قابل‌جدا‌شدن هستند و به شما کمک می‌کنند تا با تغییر دما نیز بتوانید از کاپشن خود به‌خوبی استفاده کنید.

دکمه بازگشت به بالا