• ابوریحان بیرونی دانشمند ایرانی به واسطه مطالعات عمیق به ویژه در علوم پایه ملقب به «منجم»، «ریاضیدان»، «پدر علم ژئودزی»، «تقویم شناس» و «طبیعی دان» بوده و دست آخر نیز «دانشمند همه چیز دان» شد. به گزارش نازک نارنجی، به نقل از قدس آنلاین، آورده اند که روزی ابوریحان بیرونی به همراه یکی از شاگردانش برای بررسی ستارگان از شهر محل سکونتش بیرون شد و در بیابان کنار یک آسیاب بیتوته کرد تا اینکه غروب…

    مشاهده ادامه ...
  • همانطور که «قیمه» معروف ترین نذری عزاداری های دهه اول ماه محرم است، روزهای آخر ماه صفر را هم به نام یک نذری خاص سند زده اند! در این روزها از خانه هایی که بساط پخت نذری در آنها به راه است، بوی هل و گلاب و زعفران به مشام می رسد و صاحبان نذر یک کاسه «شُله زرد» تزئین شده با دارچین به دست مردم می دهند. یک نذری خوش رنگ و پر عطر…

    مشاهده ادامه ...