ساخت استخر بتنی خانگی
صفر تا صد ساخت استخر بتنی خانگی
1. هزینه ساخت هر متر مربع استخر و انجام محاسبات مختلف
پس از ثبت پروژه و اخذ کلیه مجوز های لازم برای ساخت استخر بتنی، پروژه با طراحی استخر، تعیین ابعاد و محاسبات مختلف شروع خواهد شد. این مرحله از پروژه، از مهمترین بخش های آن است. چرا که کوچکترین خطایی در محاسبات ممکن است زمان و هزینه پروژه را افزایش دهد.
در این مرحله از ساخت استخر بتنی، اندازه گیری های مختلف انجام شده و اکثرا با اسپری علامت گذاری میشود. حتی حصار چینی ها و حاشیه استخر به همراه طرح مورد پسند کارفرما در این مرحله در نظر گرفته میشود که بسته به نوع پروژه میباشد. در این مرحله، صفر تا صد پروژه و نحوه انجام آن بررسی و تعیین میشود.
مراحل ساخت استخر بتنی
Phases Of Concrete Pool Construction
- طراحی استخر و انجام محاسبات مختلف
- گود برداری و تراز محل استخر
- لوله کشی استخر
- مقاوم سازی پوسته استخر (آرموتور بندی)
- ساخت و نصب تجهیزات موتورخانه و برق کشی ها
- بتن ریزی کف و دیواره ها و تراز بندی استخر
- استراحت یا پخت بتن
- نصب تجهیزات برقی
- زیباسازی استخر (کاشی کاری، رنگ آمیزی و …)
2. گودبرداری و تراز محل استخر
در مرحله بعدی، گودبرداری و خاک برداری صورت میگیرد که توسط لودر انجام میشود. پس از خاک برداری اولیه، شکل کلی استخر ایجاد میشود.
مطمئن شوید که مجوزهای لازم را در اختیار و از خطوط آب و برق موجود در زمین اطلاع دارید. قطع خطوط برق یک چالش بزرگ است، بنابراین، یک پیمانکار را استخدام کنید تا از تمام خطوط برقی که نیاز به جابجایی دارند، مراقبت کند.
برای اندازه گیری عمق استخر، از نوار اندازه گیری یا میله های اندازه گیری مشخص شده استفاده کنید.
به عنوان مثال، اگر استخر شما باید 6 فوت (1.8 متر) باشد، یک پایه 6 فوت (1.8 متر) برش دهید تا به عنوان مرجع استفاده شود و این نکته را به یاد داشته باشید که اگر خیلی پایین بروید، آیا همیشه قادر خواهید بود تا خاک را از داخل گود خارج کنید. اگر نمیتوانید خاک را بوسیله دست بیرون بیاورید، از بیل یا ابزارهای جایگزین حفاری استفاده کنید. بعضی از مناطق برای تجهیزات سنگین قابل دسترسی نیستند و باید آنها را به روش قدیمی حفاری کرد.
خاک باقیمانده میتواند فروخته، توسط یک پیمانکار دفع، یا برای پروژههای دیگر، مانند بسترهای گیاهان، دوباره مورد استفاده قرار گیرد. اگر به این فکر ساخت استخر بتنی برای شنا کردن در ملک خود هستید، احتمالا از خود میپرسید که چه چیزی در روند ساخت دخیل است. در این مقاله، ما هر یک از مراحل مربوط به ساخت استخر بتنی را شرح دادهایم تا در روند ساخت با مشکلی روبرو نشوید و هیچ گونه شگفتی برای شما پیش نیاید.
مراحل و نحوه ساخت استخر بتنی خانگی
بتون به عنوان یکی از مهمترین مواد برای ساخت با کیفیت ترین استخرهای شنا شناخته شده است. اگر استخر بتنی به درستی ساخته شود، میتواند بدون نیاز به تعمیرات اساسی سالها دوام آورد. اصولا ساخت استخر بتنی با استفاده از شاتکریت یا گانیت، مخلوطی از بتن یا شن و ماسه که روی قاب فلزی پاشیده میشوند، انجام میشود.
بدین منظور، میتوانید با دقت برنامه ریزی و پیمانکاران مورد نظر خود را استخدام کنید تا شما را در ساخت استخر بتنی خارق العاده که برای چندین دهه دوام داشته باشد، یاری کنند. چنانچه علاقمند به ساخت استخر بتنی در فضای منزل خود هستید، به منظور کسب اطلاعات بیشتر در مورد مراحل و نحوه ساخت آن لطفا تا انتهای متن با ما همراه باشید.
بخش اول: طراحی و دریافت مجوزهای لازم برای ساخت استخر بتنی
مرحله 1: استخر را طراحی و مستند کنید.
در اولین مرحله از ساخت استخر بتنی، مکانی را برای استقرار استخر انتخاب کنید. جایی در ملک خود پیدا کنید که فضای کافی برای استخر داشته باشد.
یک منطقه از حیاط خلوت بزرگ معمولا بهترین گزینه است. در این مرحله از ساخت استخر بتنی به موانعی مانند درختان، سنگها، نردهها یا حتی خطوط تاسیسات که باید برطرف شوند، توجه کنید. از بین بردن این موانع به وقت و هزینه بیشتری نیاز دارد.
با دقت وسایل مورد نیاز جهت نصب در استخر فکر کنید. فضایی را برای مواردی مانند سیستمهای پمپ و تختهای غواصی خالی بگذارید. برای تخمین اندازه آنها، اندازه استخر یا میزان آب را محاسبه کنید، سپس به دنبال محصولات مناسب بگردید.
موانع زیرزمینی مانند خطوط آب و برق برای حفاری ساخت استخر بتنی امری دشوار هستند. برای مشاوره با شرکتهای خدمات محلی خود تماس بگیرید. از آنها بخواهید که یک تکنسین را بفرستند تا محل خطوط را مشخص کند. مکانی که برای استخر، انتخاب میکنید بر روند ساخت استخر بتنی تأثیرگذار است.
بنابراین، تلاش کنید تا موقعیت استخر را بالای شیب قرار دهید تا گل و لای در روزهای بارانی به سمت آن شسته نشوند. علاوه بر این، استخر را در زیر نور آفتاب مستقر کنید تا آب به طور طبیعی گرم شود.
مرحله 2: تعیین محل و انجام محاسبات ساخت استخر بتنی
در دومین مرحله از روند ساخت استخر بتنی، یک طرح اولیه برای استخر ترسیم کنید.
یک مداد و کاغذ بردارید، سپس استخری را که قصد ساخت آن را دارید طراحی کنید. به شکل و اندازه آن بپردازید؛ سپس، برنامهریزی ویژگیها، از جمله مراحل استخر، روشنایی و سایر لوازم جانبی را شروع کنید. محدودیتهایی مانند فضایی از حیاط که برای انتخاب استخر مناسب است، را در نظر بگیرید.
یک استخر بتنی متوسط چیزی در اندازه 10 فوت × 20 فوت (3.0 متر 6.1 متر) با عمق تا 10 فوت (3.0 متر) است. بسته به استخر ایده آل شما میتوان همه این ابعاد را تغییر داد.
استخر بتنی باید حداقل 6 فوت (15 سانتی متر) ضخامت داشته باشد، بنابراین، برای جبران آن، طرح مورد نظر را عریض و عمیق کنید.
بخاطر داشته باشید که هر ویژگی اضافی هزینه و زمان ساخت استخر بتنی را افزایش میدهد.
مرحله 3 مشاوره
طرح خود را برای مشاوره به یک استخر ساز حرفهای نشان دهید. در منطقه خود به دنبال برخی از پیمانکاران معتمد و با تجربه در زمینه ساخت استخر بتنی باشید. یک پیمانکار خوب به برنامه شما نگاهی میاندازد و در مورد چگونگی بهبود آن به شما مشاوره میدهد. قبل از استخدام هر شخصی، مجوزهای تخصصی پیمانکار معتبر را برای ساخت استخر بتنی ببینید.
حداقل، قبل از گرفتن پروانه ساخت، برای تأیید طرح به پیمانکاران نیاز دارید. شما حتما باید این کار را انجام دهید، حتی اگر خودتان قصد ساخت استخر بتنی را داشته باشید. به دنبال پیمانکاران فرعی باشید که در زمینه هایی مانند لوله کشی و سیم کشی برق تخصص دارند. آنها میتوانند به نهایی شدن طرح کمک کنند.
مرحله 4 اخذ مجوز
برای پروانه های ساختمانی به شهرداری منطقه مراجعه کنید. از آنجا که ساخت استخر بتنی شامل تغییر زمین و بسیاری از نگرانیهای ایمنی است، شما باید قبل از شروع ساخت استخر بتنی، مجوز بگیرید. برای درخواست به ساختمان بخش مربوطه در شهر محلی خود بروید و طرح نهایی خود را که قصد ساخت آن را دارید، نشان دهید. بسته به محل زندگی شما، ممکن است قبل از شروع ساخت، لازم باشد مجوز برق جداگانه بگیرید.
اگر یک استخر ساز یا پیمانکار فرعی استخدام کرده اید، از آنها برای گرفتن مجوزهای لازم برای ساخت استخر بتنی کمک بگیرید. بسیاری از شرکتها به طور پیش فرض مراحل درخواست مجوز را مدیریت میکنند.
بخش 2: حفاری استخر بتنی
مرحله 5 ابعاد استخر
ابعاد استخر را روی زمین اندازه گیری و علامت گذاری کنید. از گچ مارک دار به منظور ایجاد یک طرح کلی موقتی برای ساخت استخر بتنی استفاده کنید. گچ را مستقیما روی زمین بپاشید. همچنین، به مرزهای استخر، محل قرار گرفتن دیوارها، پل ها و سایر لوازم جانبی موردنیاز در حین حفاری، توجه کنید. به یاد داشته باشید که فضای کافی را برای ایجاد دالهای ضخیم بتن برای کف و دیوار استخر حفر کنید.
مرحله 6 گود برداری
در این مرحله از ساخت استخر بتنی، خاک را بیرون بیاورید تا شکل اولیه استخر ایجاد شود. سریعترین راه برای انجام این کار استفاده از گود بردار است. برای انجام کار، یک شرکت اجارهای را پیدا کرده یا یک پیمانکار فرعی استخدام کنید. خاک حفر شده را از لبه استخر دور کنید. مهم نیست شما استخر بتنی، وینیل و یا فایبرگلاس انتخاب کرده اید؛ مرحله گودبرداری از ابتدایی ترین مراحل ساخت انواع استخر توکار است. در صورتی که نحوه ساخت و احداث استخرهای پیش ساخته فایبرگلاس برای شما جذابیت دارد، پیشنهاد میکنیم حتما به صفحه استخر فایبرگلاس در سایت استخرچی سر بزنید!
مرحله 7 تراز
در این مرحله از ساخت استخر بتنی، کف استخر و دیوارهای آن را با چنگک تراز کنید. در واقع، باید کف استخر را تا جایی که ممکن است با یک چنگک مخصوص صاف کنید. سپس، از دیوارها مراقبت و خاک را در صورت لزوم با ابزار دستی صاف کنید. وقتی کارتان تمام شد، مناطق مختلف استخر را با نگه داشتن تراز تجاری بزرگ روی خاک، آزمایش کنید.
استخرهایی که به طور مناسب تراز میشوند، در برابر آسیب مقاومتر هستند، بنابراین برای کامل شدن پایه زمان کافی اختصاص دهید. استخر را مطابق با طرح اصلی خود شکل دهید. به عنوان مثال، استخر شما ممکن است کف شیب داشته باشد. شیب را تا آنجا که ممکن است تدریجی انجام دهید، خاک را صاف کنید تا بعد از ساخت استخر بتنی، در برابر آسیب محافظت شود.
مرحله 8 آرموتور بندی
استخر را با میلگردهای استیل و تخته سه لا، قاب بزنید.در ساخت استخر بتنی میلههای میلگرد را با قطر حدود 0.625 اینچ (1.59 سانتی متر) انتخاب کنید. آنها را در امتداد فضای داخلی استخر به حالت متقاطع و با فاصله 2 در (6.4 سانتی متر) قرار دهید. میلگرد را در حدود 3/7 سانتیمتر از سطح خاک بالا نگه دارید. سپس تخته سه لا ضخیم را در لبه بالایی استخر به اندازه 1⁄2 سانتیمتر (1.3 سانتی متر) گذاشته تا از ریختن بتن، جلوگیری شود.
برای قرار دادن فلز در امتداد دیوارهها از یک خم کن میلگرد استفاده کنید. میله ها را در صورت لزوم با گرههای فلزی بهم متصل کنید. پس از ریختن بتن، میلگرد آن را تقویت میکند. همیشه قبل از افزودن بتن، شبکه میلگرد را قرار دهید.بنابراین، تقویت کننده فولادی به صورت عمودی و افقی در کل محل حفر شده در عمق مناسب استخر شما قرار میگیرد که برای تقویت پوسته و اطمینان از مقاومت در برابر فشار وارد شده توسط هزاران لیتر آب پس از ساخت استخر بتنی، استفاده میشود.
مرحله 9 لوله کشی
در این مرحله از ساخت استخر بتنی، خطوط لوله کشی را در زیر میلگرد و تخته سه لا نصب کنید. به طرح اصلی خود مراجعه کنید تا بفهمید خطوط لوله کشی را در کجا قرار دهید. برای هدایت لوله های PVC از استخر به سیستم پمپ و فیلتراسیون باید ترانشه حفاری کنید. لوله ها را در داخل استخر، زیر سد تخته سه لا، بیرون بیاورید. پس از پایان کار، لوله ها را به سیستم پمپ و فیلتر قلاب کنید. برای مراقبت از خطوط آب با یک لوله کش قرارداد ببندید. لوله کشی استخر پیچیده است یک لوله کش خوب اطمینان خواهد داد که استخر شما با خیال راحت کار میکند.
مرحله 10تجهیزات موتورخانه
سیم فیلتراسیون استخر و سایر اجزای الکتریکی را سیم کشی کنید. برای راه اندازی تجهیزات تصفیه، بخاری و روشنایی و سایر دستگاهها، نیاز به دسترسی به منبع تغذیه مناسب دارید. هر کابل کشی زیرزمینی یا زیر پوسته تا این زمان تکمیل شده است. اکنون زمان آن فرا رسیده است که در ساخت استخر بتنی که همه این اجزا به هم متصل شده و در مکانهای صحیح نصب شوند. کارهای برق را به عهده یک متخصص بگذارید. سیم کشی ضعیف خطر آتش سوزی و برق گرفتگی را افزایش میدهد.
بخش 3: تکمیل فضای داخلی استخر در ساخت استخر بتنی
مرحله 11 بتن ریزی کف در ساخت استخر بتنی
در این مرحله از ساخت استخر بتنی، بتن را در استخر بریزید تا دال پایین ایجاد شود. مقدار زیادی مخلوط شاتکریت یا گانیت خریداری کنید. همه را در یک کامیون مخلوط کن مجهز به شلنگ بزرگ یا ریل دامپینگ قرار دهید. بتن را روی میلگرد ریخته و یا با شلنگ متصل به کامیون آن را اسپری کنید. از بتن کافی برای ضخامت کف استخر حداقل 6 در (15 سانتیمتر) استفاده کنید.
مرحله 12 بتن دیواره در ساخت استخر بتنی
دیوارها را اسپری کنید تا با بتن پوشانده شوند. چند چکمه محکم بپوشید که از خیس شدن آنها مشکلی ندارید، سپس وارد استخر شوید. دیوارها را بپوشانید تا لایهای از بتن با ضخامت حداقل 6 در (15 سانتی متر) ساخته شود، همچنین، در ادامه به لب بالایی استخر که با تخته سه لا مشخص شده است، بتن اضافه کنید. مراقب باشید که بر روی هرگونه دهانه لوله در معرض اسپری قرار نگیرد، روی آنها را ببندید و دور آنها را اسپری کنید.
مرحله 13 طراز بتن در ساخت استخر بتنی
در این مرحله از ساخت استخر بتنی، بتن را با شناور بتنی صاف کنید. برای دسترسی به صفحات بتنی به استخر قدم بگذارید. شما به یک شناور احتیاج دارید که مانند یک جارو بزرگ برای بتن است. شناور را به زمین فشار دهید تا سطح آن صاف شود، سپس برای دیوارها نیز همین کار را انجام دهید. برای صاف کردن نقاط دشوار در امتداد دیوارها و گوشهها میتوانید از یک لبه فلزی بزرگ نیز استفاده کنید.
مرحله 14 استراحت بتن در ساخت استخر بتنی
در این مرحله از ساخت استخر بتنی، حداقل 5 روز بتن را با یک ورق پلاستیکی بپوشانید. برای یک استخر با دوام طولانی، قبل از ادامه کار روی آن، اجازه دهید تا بتن استراحت کند. یک ورق پلاستیکی بزرگ را از یک فروشگاه سخت افزار خریداری کنید. مطمئن شوید که کل استخر را پوشانده باشد. آن را در برابر بتن صاف کنید، سپس آن را با چوب، آجر و سایر اجسام سنگین سنجاق کنید. اگر پوشش پلاستیکی خوبی ندارید، 3 یا 4 بار در روز بتن را با آب از طریق یک شلنگ اسپری کنید. آنرا اشباع نگه دارید تا از خشک شدن آن جلوگیری شود.
برای محافظت از آن میتوانید بوم مرطوب یا آهکی را روی بتن قرار دهید. برای مرطوب نگه داشتن آن، در صورت لزوم به پوشش آب اضافه کنید.
مرحله 15سرامیک کاری در ساخت استخر بتنی
در ادامه روند ساخت استخر بتنی که تا حد زیادی این مرحله متفاوت از استخر فایبرگلاس می باشد، حوضچه استخر را با کاشی بپوشانید تا ضد آب شود. کاشیهای شیشهای، سرامیکی و چینی از محبوبترین روشها برای اتمام استخر هستند. ملات را مخلوط کنید، سپس آن را با ماله روی بتن پهن کنید. حداقل پس از 24 ساعت انتظار، دوغاب را روی ملات پخش کنید. کاشیها را روی دوغاب قرار دهید و بین هر یک 1⁄8 اینچ (0.32 سانتی متر) فاصله بگذارید.
شروع عملیات کاشی کاری ساخت استخر بتنی
بین لب استخر و ردیف بالای کاشیها 6 سانتیمتر (15 سانتی متر) فاصله بگذارید.
اطمینان حاصل کنید که ملات و دوغاب در برابر کلر و سایر مواد شیمیایی موجود در آب مقاومت میکنند. کاشی به طور متوسط حداکثر 10 سال دوام دارد و در مقایسه با سایر مواد در برابر لکه ها مقاومت میکند، گرچه کمی گرانتر است.
مرحله 16 زیباسازی لبه ها در ساخت استخر بتنی
برای لب استخر نیز کاشی یک گزینه معمول است، اما میتوانید بتن، سنگ مرمر یا سنگ تزئینی نیز استفاده کنید. هر سبک زیبایی خاصی به استخر شما میبخشد، اما همه آنها از بتن در معرض آب محافظت میکنند. قبل از افزودن آب به استخر حداقل 1 تا 2 روز صبر کنید تا کاشی بهبود یابد. موادی با ملات و دوغاب را مانند آنچه در داخل صفحات داخلی استخر انجام دادهاید، تزریق کنید. فاصله 6 اینچ (15 سانتی متری) درون استخر را بپوشانید، سپس یک ردیف دیگر از مواد را در اطراف لبه استخر قرار دهید.
مرحله 17 پرکردن آب استخر در ساخت استخر بتنی
استخر را با آب پر کنید. اکنون در حیاط خود یک استخر بتنی زیبا دارید. تنهاکاری که برای کاربردی شدن آن باید انجام دهید افزودن آب است. برای شروع شیلنگهای باغ را به طرف استخر هدایت کنید. انجام این کار مدت زیادی طول میکشد، بنابراین روشهای جایگزین بهتری برای آوردن آب پیدا کنید. کامیون آب اجاره کنید تا مقدار زیادی آب به استخر بریزد. اگر نمیتوانید کامیون را به محل استخر برسانید، استفاده از یک شلنگ را امتحان دهید. ممکن است تمام روز طول بکشد، اما با کمی صبر و حوصله، به زودی یک استخر کاربردی خواهید داشت.