علمی و پزشکیمطالب کسب و کار

علت ناسازگاری عسل و خربزه

چرا میگن خربزه و عسل رو باهم نخورید ؟

مصرف همزمان خربزه و عسل برای بدن مضر است و می تواند مشکلاتی را برای سلامت بدن به همراه داشته باشد، در صورت خوردن خربزه و عسل باید چه کاری انجام دهیم؟ با ما در مجله عسل همراه باشید تا در این باره بیشتر بگوییم.

حقایق مهمی که باید در مورد خوردن خربزه و عسل بدانید

مصرف همزمان برخی مواد غذایی سبب عدم جذب مواد معدنی و ویتامین ها شده و از این رو برای فرد مشکلات فراوانی به وجود می آورد. آثار تداخل های غذایی در تمام افراد یکسان نیست و ممکن است برخی علایم تداخل های غذایی، در یک نفر به شدت بروز کند اما فرد دیگری با خوردن همان مواد غذایی، دچار هیچ عارضه یا مشکلی نشود. مواد غذایی مختلفی مانند خربزه و عسل و… با یکدیگر تداخل دارند. از نظر طب سنتی مصرف خربزه و عسل با یکدیگر مضر است و سبب بروز مشکلات گوارشی خواهد شد. در این بخش علت تداخل مصرف هم زمان خربزه و عسل از نظر طب سنتی را بررسی می کنیم.

آیا خوردن خربزه و عسل باعث مرگ آنی می شود؟

تداخل های غذایی در موارد بسیار زیادی، تهدیدی جدی برای سلامت فرد نیستند و زندگی او را تهدید نمی کنند. برخی علایم تداخل های غذایی، در یک نفر به شدت بروز کند. علت بروز مشکلات در مصرف همزمان مواد غذایی به قدرت هضم، جذب، طبع، مزاج، توانایی های بدنی، سن، جنس و حساسیت های غذایی افراد مختلف بستگی دارد.

هنگام مصرف خربزه و عسل چه اتفاقی در بدن می‌افتد؟

به نقل از یو ایکس دیزاین پس از خوردن خربزه و عسل و مخلوط شدن آن‌ها ترکیب‌های موجود در این دو ماده خوراکی با یکدیگر وارد واکنش شده و سبب به وجود آمدن یک ماده سفت و سخت می‌شوند، هضم این ماده سفت حاصل از ترکیب آنها، برای دستگاه گوارش سخت است بنابراین مصرف خربزه و عسل با هم ماده دیر هضم و بد هضمی را ایجاد می‌کند که فرد را دچار دل درد‌های شدیدی می‌کند. این دل درد‌ها اغلب سبب مرگ نمی‌شوند، اما طاقت فرسا هستند و در برخی افراد انقباضات قولنجی شدید را سبب می‌شود.

مصرف هم زمان خربزه و عسل از نظر طب سنتی

از نظر طب سنتی اگر چند ماده غذایی با طبع سرد یا طبع گرم را یکجا مصرف کنیم، باعث برهم خوردن تعادل طبع بدن می‌شود. زمانی که طبع بدن از تعادل خارج شود، دچار مشکلاتی خواهد شد؛ بنابراین توصیه می‌شود در طول روز به طور متعادل خوراکی‌هایی با طبع سرد و گرم مصرف کنید.

مصرف همزمان دو خوراکی با طبع سرد، مانند سرکه با برنج، ماست با ترب و ماهی، گوشت مرغ با ماست و ماهی، شیر با گوشت مرغ و ماهی سبب تولید بلغم و مشکلات گوارشی شده و مضر می‌باشد و سبب پیسی می‌شود.

همچنین مصرف غذای شیرین (خربزه) بعد از غذای غلیظ، بی هضم (گوشت) باعث می‌شود این غذا در بدن به صورت فاسد در آید و نفخ معده و عوارض گوارشی را در پی داشته باشد.

طب سنتی مصرف خربزه و عسل را منع می‌کند، زیرا مصرف این دو ماده خوراکی گرم با یکدیگر سبب ورم معده، انسداد در مجاری بدن، بالا رفتن صفرا، حساسیت، آلرژی پوستی و خارش می‌کند البته مشکلات پیش آمده برای فرد بستگی به طبع و وضعیت گوارش او دارد.

یافته‌های پزشکی درباره مصرف خربزه و عسل

خوردن خربزه با عسل از نظر علم پزشکی ضرری ندارد، اما اگر فردی بیماری نهانی داشته باشد و با مصرف این دو خوراکی بیماریش عود می‌کند.

تدابیر پس از مصرف خربزه و عسل

اگر پس از مصرف عسل و خربزه با هم احساس دل درد شدید نمودید، ابتدا به پزشک مراجعه نمایید.

اگر به پزشک دسترسی ندارید:

کاری کنید که سبب بالا آوردن و استفراغتان شود تا این مواد از معده خارج گردد.

برای رفع دل درد می‌توانید عرق نعناع و عرق پونه مصرف نمایید.

مصرف آب انار ترش برای مقابله با عوارض مصرف عسل و خربزه، مفید است

حقایق مهمی که باید در مورد خوردن و بدانید

مصرف همزمان برخی مواد غذایی سبب عدم جذب مواد معدنی و ویتامین ها شده و از این رو برای فرد مشکلات فراوانی به وجود می آورد. آثار تداخل های غذایی در تمام افراد یکسان نیست و ممکن است برخی علایم تداخل های غذایی، در یک نفر به شدت بروز کند اما فرد دیگری با خوردن همان مواد غذایی، دچار هیچ عارضه یا مشکلی نشود. مختلفی مانند خربزه و عسل و… با یکدیگر تداخل دارند. از نظر طب سنتی مصرف خربزه و عسل با یکدیگر مضر است و سبب بروز مشکلات گوارشی خواهد شد. در این بخش از سلامت علت تداخل مصرف هم زمان خربزه و عسل از نظر طب سنتی را بررسی می کنیم.

تداخل های غذایی در موارد بسیار زیادی، تهدیدی جدی برای سلامت فرد نیستند و زندگی او را تهدید نمی کنند. برخی علایم تداخل های غذایی، در یک نفر به شدت بروز کند. علت بروز مشکلات در مصرف همزمان مواد غذایی به قدرت هضم، جذب، طبع، مزاج، توانایی های بدنی، سن، جنس و حساسیت های غذایی افراد مختلف بستگی دارد.

درباره خربزه

عسل و خربزه هر دو جزو محصولات ارگانیک هستند. خربزه یکی از میوه هایی است که مختص فصل تابستان بوده و در گرمای این فصل، خوردن خربزه لذت زیادی دارد. این میوه ویژگی و فوایدی دارد که در ادامه به آنها می پردازیم. فقط دقت داشته باشید، افرادی که دچار گلو درد یا سرماخوردگی می شوند، حتما از خوردن خربزه اجتناب کنند.

آشنایی با ویژگی های خربزه

  • خربزه میوه ای بوته ای است.
  • این میوه در ماه اردیبهشت برداشت می شود و تا آخر فصل تابستان(یعنی تا آخر شهریور ماه) در بازار موجود است.
  • خربزه از خانواده کدوییان می باشد.
  • این میوه طبعی گرم و خشک دارد.
  • خربزه با توجه به منطقه جغرافیایی که کشت می شود، دارای رنگ های زرد و سبز است.
  • این میوه آب فراوانی دارد.

اکنون که با ویژگی های خربزه آشنا شدیم، برای اینکه علت اصلی نخوردن خربزه و عسل را کشف کنیم، لازم است با فواید و خواص خربزه آشنا شویم:

خواص خربزه

  • خربزه دارای ویتامین های:A-B-C می باشد.
  • این میوه حاوی فسفر است.
  • خربزه سرشار از کلسیم و پتاسیم می باشد.
  • خربزه به عنوان یک منبع مناسب جهت تامین فیبر بدن محسوب می گردد.
  • برای پیشگیری و درمان فشار خون مناسب است.
  • خربزه از ریزش مو جلوگیری می کند.
  • خربزه دارای خاصیت ضد التهاب است.
  • برای درمان مشکلات قاعدگی، خربزه مناسب می باشد.
  • خربزه به تقویت سیستم ایمنی بدن نیز کمک می کند.

خوردن عسل و خربزه، مانعی دارد؟

جالب است بدانید، اعتقاد به مرگ بعد از خوردن عسل و خربزه، فقط مختص به ایران نیست و این موضوع همه گیری جهانی دارد. زیرا کشور های زیادی با این موضوع درگیر هستند و محققان بسیاری نیز در این باره به پژوهش پرداخته اند. اما اینکه خوردن عسل و خربزه منجر به مرگ می شود یا خیر، در ادامه این مطلب مشخص خواهد شد.

قبل از هر چیزی باید بدانیم، در بین تمام مواد خوراکی و غذایی، برخی از مواد با یکدیگر سازگاری ندارند. برخی از این ناسازگاری ها موجب استفراغ، اسهال و یا سایر موارد می شود. خوردن عسل و خربزه نیز این چنین می باشد. در واقع مصرف این دو با یکدیگر باعث به وجود آمدن ترکیباتی در بدن می شود که مشکل ساز است.

حال منظور از ترکیبی مشکل ساز چیست؟

منظور شکلگیری ترکیبی است که دستگاه گوارش نمی تواند آن را هضم نماید. خوردن عسل و خربزه در معده به ایجاد یک ترکیب سخت منجر می شود و این ترکیب بسیار دیر هضم است. مشکل هضم نشدن هر نوع غذایی، به ایجاد درد در قسمت شکم منجر می شود. مصرف عسل و خربزه نیز باعث می شود، افراد درد سختی را تجربه نمایند.

مرگ افراد بعد از مصرف عسل و خربزه حتمی است؟

هیچ شواهدی که اثبات کند خوردن عسل و خربزه موجب مرگ می شود، وجود ندارد. همانطور که بیان شد، خوردن این دو با هم موجب درد های شدیدی در ناحیه شکم می شود ولی مرگ افراد حتمی نمی باشد.

تنها مصرف عسل و خربزه به صورت همزمان برای بدن مضر است؟

علاوه بر عسل و خربزه، باید دقت کنید که موادی با یک طبع را به صورت همزمان مصرف نکنید. اگر توجه کنید، کنار غذایی مانند عدس پلو، از کشمش استفاده می شود. زیرا عدس طبعی سرد و خشک دارد ولی کشمش گرم است. برای برقراری تعادل در بدن، عدس و کشمش باهم مصرف می شوند.

درباره عسل و خربزه نیز به همین شکل است. چون هم خربزه و هم عسل هر دو گرم هستند، خوردن آنها برای بدن مضر می باشد. خوردن مواد غذایی با طبع یکسان عموما توصیه نمی شود و بهتر است همیشه مواد غذایی گرم و سرد را به میزان برابر مصرف نمایید.

علاوه بر احساس در در ناحیه شکم، مصرف خربزه و عسل موجب: حساسیت، خارش، آلرژی پوستی، بالا رفتن صفرا، انسداد در مجاری بدن و ورم معده می شود. پس برای جلوگیری از بروز چنین مشکلاتی بهتر است فاصله زمانی زیادی را بین خوردن خربزه و عسل قائل شوید. در این صورت سلامت خود را تامین خواهید کرد.

اگر خربزه و عسل را باهم مصرف کردیم، چه کنیم؟

در صورت خوردن خربزه و عسل باهم، باید بلافاصله به پزشک مراجعه کنید. زیرا پزشکان تمهیدات لازم را انجام می دهند تا شما درد کمتری احساس نمایید و عوارض خوردن خربزه و عسل به حداقل برسد. اما اگر در موقعیتی نبودید که به پزشک مراجعه کنید، باید از اقدامات دیگر استفاده نمایید. یکی از راه حل ها استفراغ است. خوردن عرق نعنا و پونه نیز به شما کمک می کند تا درد کمتری حس کنید.

با خواندن این مطلب دریافتیم که خوردن عسل و خربزه موضوعی همگانی است و جزو خرافات محسوب نمی شود. بهتر است به تغذیه خود توجه کنید تا از بروز چنین مشکلاتی جلوگیری شود.

منبع : فروشگاه اینترنتی هاپیر مال

دکمه بازگشت به بالا