نازک نارنجی/ خراسان رضوی مسئول دبیرخانه شهر جهانی گوهرها گفت: اولین قدم در راهبرد دبیرخانه شهر جهانی گوهرها، ایجاد زیرساخت ها در راستای گذار از ساختار سنتی به ساختار توسعه است.
ملیحه سلطانی در گفت وگو با نازک نارنجی، با بیان اینکه مشهد در سال 2015 و در مدت چهار سال امتیاز شهرک جهانی جواهرات را به مشهد دادند، گفت: اما این چهار سال همزمان با شیوع ویروس کرونا اتفاق افتاده است، بنابراین بررسی نشده است. . این امتیاز همچنان برای مشهد پابرجاست. در واقع تا پایان داوری مجدد، امتیاز شهرک جهانی گوهرها در اختیار مشهد است. در گام اول، استراتژی دبیرخانه مبتنی بر ایجاد زیرساخت است، زیرا ساختار طراحی، برش، فروش، بازاریابی و … در مشهد کاملاً سنتی است و باید به سمت ساختاری برود که بر پیشرفت تمرکز کند، زیرا پیشرفت. یکی از انتظارات شهرهای جهان است.
وی ادامه داد: بنابراین زیرساخت ها باید آماده باشد و ما در این زمینه تنها هستیم. معمولا دبیرخانه های شهرهای جهانی با شهرداری ها ارتباط تنگاتنگی دارند و در واقع شهردار شهر حافظ شهر جهانی است، اما با توجه به تعدد شهرداران در مشهد در این زمان، گاهی برخی شهرداران موافق هستند. یک موضوع یا فرصتی برای ابراز علاقه به این موضوع وجود ندارد. ما هم همینطور. با این حال، استراتژی و برنامه ای برای ایجاد زیرساخت ها وجود دارد.
مسئول دبیرخانه شهر جهانی گوهرها گفت: با توجه به سابقه 5 هزار ساله استفاده از گوهرهایی مانند فیروزه در مشهد، باید مجموعه یا موزه ای وجود داشته باشد که در آن انواع گوهرها به نمایش گذاشته و به زائران و گردشگران معرفی شود. بازدید کنید. آنها. در همین راستا در این چهار سال 2 موزه افتتاح شده است که یکی از آنها در پارک موزه علوم زمین است و کل سالن به گوهرهای خراسان و ایران اختصاص دارد و موزه دیگری در دل ساخته شده است. موزه بزرگ خراسان.
ارتقای آموزش متوسطه و آموزش عالی یکی از برنامه های دبیرخانه شهر جهانی گوهرها است.
سلطانی بیان کرد: دومین موضوع در توسعه آموزش و پرورش مربوط به دوره متوسطه این است که دانش آموزان بتوانند به صورت آکادمیک در رشته سنگبری و زیورآلات تحصیل کنند. در همین راستا هنرستان های پیشرفته و هنرستان های ویژه با همکاری آموزش و پرورش تأسیس شد که اولین هنرستان هنرهای اسلامی ایرانی در ایران محسوب می شود و به نام شهید چراغچی در سال 1400 ساخته شد. هنرستان های دیگری مانند یحیی بن زید همچنین در منطقه طوس فعال است و حدود 300 یا 400 دانش آموز را آموزش می دهد که همگی در کارگاه ها کار می کنند. پیشرفت تحصیلات متوسطه و تداوم این موضوع در آموزش عالی نیز در برنامه ها و چشم اندازهای آینده قرار دارد.
مشهد به قطب طراحی جواهرات تبدیل شده است
وی خاطرنشان می کند: مشهد در گذشته ساختاری سنتی داشته و در قسمت طراحی جواهرات، طرح ها اغلب تقلیدی و تکراری است. به این ترتیب ساختاری ایجاد شد و در مدت چهار سال دوره های متعددی توسط اساتید تهرانی در آکادمی پیوحجان با همکاری شرکت شهرخا، میراث فرهنگی، بخش خصوصی و مرکز جواهر برگزار شد که حاصل آن آموزش حدود 200 طراح بود. پس همانطور که مشهد به یک رکن در زمینه طراحی جواهرات تبدیل شده است.
مسئول دبیرخانه شهر جهانی گوهرها افزود: زمانی که مشهد به عنوان شهر جهانی گوهر انتخاب شد، امتیازات ملی نیز به این شهر اعطا شد. به عنوان مثال مشهد در بهمن ماه ۱۴۰۰ از موسسه علم و فناوری ریاست جمهوری مجوز افتتاح این مرکز را به مرکز نوآوری طلا و جواهر داده است. در حالی که شهرهای دیگر نیز به دنبال دریافت چنین امتیازاتی هستند.
سلطانی تصریح کرد: اگر مرکز یا آزمایشگاه ویژه سنگهای قیمتی در مرکز فناوریهای پیشرفته دانشگاه فردوسی مشهد راهاندازی میشود، به دلیل حساسیت دانشگاه نسبت به جهانی شدن مشهد است و بنابراین ضروری است. با چنین آزمایشگاهی در ایران.
وی افزود: بسته های مختلف فرهنگی، ترویج و همکاری در بخش های مختلف از دیگر اقدامات انجام شده است. همچنین شیوع ویروس کرونا بستری را برای همکاری با موزههای مجازی فراهم کرد، بنابراین زیرساختها آماده و تقویت شد. همچنین کار محکمی از طریق این زیرساخت ها انجام شده و اکنون زمان استفاده از این زیرساخت ها فرا رسیده است. این منفعت از طریق ترویج گوهرها محقق می شود که شهرداری باید کمک کند تا در جهت ارتقا و توسعه آن گام برداریم.
مسئول دبیرخانه شهر جهانی گوهرها گفت: گزارش های سالانه به شورای جهانی ارسال شده و تا به امروز تمامی گزارش ها دریافت شده است. به این ترتیب زیرساخت هایی در مشهد ایجاد شده است که در سطح ملی و منطقه ای به مردم مشهد خدمات ارائه می کند. این برنامهها و زیرساختها باید حمایت شوند و گام دوم را برداریم تا این زیرساختها موجود و زیرساختهای جدید باشد و بخش خصوصی نیز تشویق به فعالیت در این زمینه شود.
سلطانی می گوید: از جمله می توان به اقامت زائران و گردشگران در روز دیگری در مشهد اشاره کرد که به دلیل مسائل ژئوتوریسمی صورت گرفته است که می توان به دشت عقیق، دشت در انواع آمیتیس ها و … اشاره کرد. در این راستا می توان با سرمایه گذاری و ایجاد زیرساخت های جدید در گام دوم یک روز اقامت زائران در مشهد را افزایش داد. بنابراین در گام دوم لازم است بخش خصوصی و شهرداری به ما بپیوندند. به گونه ای که با نصب المان ها در شهر می توان اهمیت سنگ ها و نگین های مشهد را به زائران و گردشگران نشان داد تا بتوانند از آن ها خرید و بازدید کنند.
وی ادامه می دهد: مرکز ملی سنگ های قیمتی یکی از زیرساخت هایی است که هنوز تکمیل نشده است. ضمناً تأییدیه آن در سال 2015 دریافت شد، اما محقق نشد. به دلیل همزمانی شیوع ویروس کرونا و بودجه زیاد این مرکز، نتوانستیم به پایان پروژه برسیم. اما در حال حاضر کاوش ها انجام شده و مجوز از شهرداری گرفته شده است و قصد داریم این پروژه را تکمیل کنیم. از این رو با همکاری شهرداری ها و ادارات دولتی مرکز ملی سنگ های قیمتی راه اندازی می شود تا افراد مختلف از جمله پژوهشگران، تجار و … بتوانند پاسخ سوالات مختلف خود را در زمینه سنگ های قیمتی این مرکز بیابند.
مسئول دبیرخانه شهر بین المللی گوهرها تصریح کرد: با این حال هنوز در ابتدای راه هستیم و زیرساخت هایی وجود دارد که بتوان این زیرساخت ها را توسعه و تقویت کرد. همچنین باید زیرساخت های جدیدی انجام شود و در گام دوم بحث صادرات و واردات مورد توجه قرار گیرد و برخی قوانین اصلاح، اصلاح یا اصلاح شوند. گام دوم ممکن است بیشتر مرتبط با چنین مسائل اقتصادی باشد.
برنده جایزه شهر جهانی سنگ های قیمتی توسط شورای جهانی صنایع دستی
سلطانی تصریح کرد: امتیاز شهر جهانی سنگ های قیمتی توسط شورای جهانی صنایع دستی (WCC) به شهرها اعطا می شود. این شورا ساختار مشخصی دارد که بسیار شبیه یونسکو است و در گذشته با یونسکو همکاری داشته و چند سالی است که به صورت مستقل کار می کند.
وی گفت: با توجه به اینکه همچنان در حال ایجاد زیرساخت ها برای گذار از ساختار سنتی به سازه توسعه محور هستیم، نمی توان انتظار داشت که گوهرها و شهر مشهد با جهشی چشمگیر به جهانیان معرفی شود. با وجود این رواج فیروزه و عقیق و گام های برداشته شده توجه ها را به خود جلب کرده و با توجه به شرایط آن باعث رشد و نمو می شود.
بخش واردات و صادرات سنگ های قیمتی تابع قوانین سختگیرانه است
مسئول دبیرخانه شهر بین المللی گوهرها اضافه کرد: به نوعی با مشکلات حوزه سخت افزار دست و پنجه نرم می کنیم و باید واردات انجام دهیم و مهندسی معکوس انجام دهیم تا افراد فعال در این زمینه بتوانند فناوری پیشرفته تراش سنگ های قیمتی را داشته باشند. همچنین در بخش واردات و صادرات نیز مشکلات و قوانین دستکاری وجود دارد.
وجود اشتغال پایدار در حرفه گوهر
سلطانی گفت: در این راه لازم است استانداری و شهرداری که متولی اصلی گوهرها هستند دور هم جمع شوند و با هم کار کنند تا بتوانیم زیرساخت ها را برای گام دوم آماده کنیم و زیرساخت ها را توسعه و تقویت کنیم. در گام اول . با توجه به اینکه مشکل اشتغال وجود دارد و اشتغال قوی در زمینه و حرفه گوهر و مزارع آن وجود دارد، توجه به گوهرها حائز اهمیت است و بخش خصوصی باید تشویق به همکاری شود. به طور کلی، اگر هر شهری برای دارایی های خود ارزش قائل شود و ظرفیت های خود را تقویت کند، به نظر من مشکل بیکاری از بین خواهد رفت.
انتهای پیام