یک کارشناس سینما با اشاره به اینکه بررسی آمار در سال های اخیر نشان از وضعیت فوق العاده اضطراری در سینماها دارد، گفت: جلوگیری از تعطیلی سینماها در کشور نیازمند اصلاحات اساسی در سیاست های فیلمسازی، پخش و اکران است.
به گزارش نازک نارنجی، امیرحسین علم الهدی فروش و مخاطبان سینمای بهار در سال های 1395 تا 1401 را با مقایسه های آماری مقایسه کرد و نتایج آن را در اختیار این خبرگزاری قرار داد.
وی در مقدمه این پژوهش می نویسد: «سه ماه دیگر از آغاز قرن جدید می گذرد و برای سینمای ایران – با نگاهی به آمار عملکرد سه ماهه – تداوم وضعیت بحرانی سینما را نسبت به دوره دوم نشان می دهد. نیمه سال 1390 و همچنین «بهتر است دولت و متولیان سینما برای برون رفت از این بحران فکری اساسی و عاجل کنند».
حال بیایید ببینیم در ماههای فروردین، اردیبهشت و خرداد (به استثنای سال ۱۳۹۹ که سینماها در این سه ماه به دلیل همهگیری کرونا تعطیل شدهاند) از فروردین ۱۳۹۵ تا ۱۴۰۱ در ایران چند نفر فروش و تماشاگر سینما داشتهاند.
این آمار نشان می دهد که مخاطب 9 میلیون و 672 هزار نفری در بهار 1395 به 3 میلیون و 722 هزار نفر در بهار 1401 رسیده است.
علم الهدی درباره این مقایسه ها خاطرنشان می کند: «آمار جدول های بالا وضعیت کلی سینما را در سال جاری نشان می دهد و کاهش بیش از 6 میلیون بیننده در سال جاری نسبت به سال 1398 موید وضعیت اضطراری سینما است. با توجه به شرایط بحرانی اقتصادی صنف «سینمارو»، در صورت عدم اتخاذ تدابیر لازم برای مدیریت بحران سینما، پیشبینی حدود 8 تا 10 میلیون مخاطب برای سینمای امسال تأیید میشود. سینما، اصلاحات اساسی در سیاست های تولید، توزیع و اکران فیلم باید انجام شود تا از تعطیلی سینماهای کشور جلوگیری شود تا بقای سینما حداقل یک تضمین اولیه داشته باشد.»
یک تصویر با کیفیت بالاتر و یک لینک مفید به جداول در این گزارش گنجانده شده است.
منابع آماری:
گزارش سالانه سازمان سینمایی کشور
سیستم مدیریت سینما و مدیریت اکران
انتهای پیام/