گروه استان های خبرگزاری آنا; در دوازدهم بهمن ماه 1378 با صدور بخشنامه ای آیین نامه «نظام آموزش فنی، حرفه ای و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی» مصوب شورای گسترش دانشگاه ابلاغ شد. بر اساس شایستگی های حرفه ای “،” برنامه ریزی برای گسترش انواع آموزش فنی و حرفه ای «مهارتهای مبتنی بر تقاضای بازار کار»، «توسعه رشتهها در قالب گروههای تخصصی متناسب با برنامهریزی ملی و استانی»، «شامل کارآفرینی در تمامی ابعاد برنامههای آموزشی» و «آموزشهای نظری و عملی» برای افزایش ظرفیت سرمایه انسانی» و کشته شد.
خرداد 1400 «آیین نامه نحوه استقرار و مدیریت فعالیت های مهارتی و مهارت های کارآفرینی» ابلاغ و به روسای استان ها و واحدهای ویژه دانشگاه آزاد اسلامی ابلاغ شد. این آیین نامه که توسط واحدهای دانشگاهی به تفصیل ارائه شده است، مواردی از قبیل معرفی و تعاریف، ساخت مدارس مهارتی و کارآفرینی، مدیریت مدارس مهارتی و کارآفرینی، آموزش کوتاه مدت و … را در بر می گیرد.
بیشتر بخوانید:
با مرور منابع درسی توانایی عملی دانش آموزان را افزایش دهید
آموزش 550 دانشجوی ماهر در دانشکده مهارت دانشگاه آزاد ماهشهر
لزوم نگاه اساسی و توجه به ارکان در زمینه مهارت آموزی
خبرنگار آنا با توجه به نقش مهم مهارت های اشتغال فارغ التحصیلان و اقدام دانشگاه آزاد اسلامی در ایجاد دانشکده های مهارتی و کارآفرینی و آغاز به کار ادغام دانشکده ها بر اساس بخشنامه شهریور 1400، با مسئولان این دانشگاه و معاونان آموزش عمومی گفت و گو کرد. و مهارت در واحدهای دانشگاهی فایل “دانش آموز، مهارت، شغلگفت و گو با سعید احمدی ابریشمی، معاون آموزش عمومی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تربت حیدریه را می خوانیم.
طی تفاهم نامه ای با معاونت فنی و حرفه ای، مجوز ایجاد مرکز مشاوره و مدیریت شغلی ایجاد شد که در قالب آن دوره های مهارتی برای دانشجویان و فارغ التحصیلان همراه با صدور گواهینامه برگزار می شود. تحصیل 350 دانشجو در 6 دوره کارشناسی در دانشکده مهارت
احمدی ابریشمی در گفت وگو با خبرنگار گروه استان های خبرگزاری آنا، درباره ظرفیت ها و امکانات گروه های مختلف، تعداد دانشجویان شاغل در دانشگاه آزاد اسلامی تربت حیدریه، اظهار کرد: امروز سال ها از حضور هیئت علمی. مهارت ها و کارآفرینی 350 دانشجو در 6 رشته در مقطع کاردانی مشغول به تحصیل هستند. مدارس سما نیز در سال تحصیلی جاری ابتدایی و متوسطه (چهار مدرسه) دارای 841 دانش آموز دختر و پسر است.
عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی تربت حیدریه گفت: برای کسب تخصص عمومی دانشجویان و همکاران در حوزه مدارس سما با امضای تفاهم نامه با معاونت های کشاورزی، میراث، هواشناسی و غیره برای انجام بازدیدها اقدام شود. و کارگاه های آموزشی با حضور کارشناسان مربوطه شامل کاشت و برداشت زعفران، ابریشم بافی، صنایع دستی (دوخت های تزیینی، قالی بافی، گلیم بافی، نمد بافی، سنگ تراشی، موزه مردم شناسی و …).
احمدی ابریشمی درباره برگزاری دورههای کوتاهمدت گفت: این دورهها را بر اساس نیاز و بازار کار برگزار میکنیم، مثلاً دورههای کوتاهمدت بورسیه، قالی بافی، طراحی و دوخت لباس، آشپزی، کیکپزی، اوریگامی، مهارتهای خانوادگی و …. .. با مخاطب دانش آموزی.” دانش آموزان، کارکنان و همکاران در دانشکده و مدارس.
وی افزود: در تفاهم نامه با معاونت فنی و حرفه ای، مجوز ایجاد مرکز مشاوره مدیریت و اشتغال ایجاد شده است که در قالب آن دوره های مهارتی برای دانشجویان و فارغ التحصیلان همراه با صدور گواهینامه برای دانشجویان برگزار می شود. حضور در دوره های مربوطه.»
ارتقای سطح مهارت دانش آموزان در دوره های آموزشی کوتاه مدت
معاون آموزش عمومی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تربت حیدریه در خصوص انعقاد تفاهم نامه در زمینه مهارت آموزی و کارآفرینی با سایر ادارات گفت: و مهارت های نیروی ذیربط صورت گرفته است. و بیشتر توسعه خواهد یافت.
احمدی ابریشمی درباره شکل فعالیت مدارس سما در حوزه مهارتی و کارآفرینی و تصمیم به ایجاد دانشکده مهارت و کارآفرینی بر اساس مقررات دانشگاه گفت: استعدادها را بشناسید و نیازهای هنرجویان را می سنجیم و بر اساس آن از مراکز شهرستان های مربوطه بازدید می کنیم و دوره های آموزشی کوتاه مدت برای ارتقای سطح مهارت هنرجویان مانند دوره هایی مانند کار در چوب، آشپزی، شیرینی پزی، نمد بافی می کنیم.
بیشتر بخوانید:
دانشکده های مهارت باید مقررات و افراد مناسبی را وضع کنند
3 دبیرستان تخصصی در دستور کار واحد خمین
توسعه طرح مهارتی «گاز» و «منطقه ویژه خلیج فارس» در دبیرستان
معاون آموزش عمومی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تربت حیدریه در گفت و گو با خبرنگار آنا درباره احداث مدارس عالی مهارت آموزی گفت: با توجه به بررسی های انجام شده و بر اساس سیاست سازمان، طرح پیشنهادی دبیرستان مهارت فرش بافندگی و قالیچه دستبافت ارائه می شود که در مراحل نهایی تایید و صدور مجوز می باشد و پس از اخذ مجوز، دبیرستان مهارت راه اندازی می شود.
به گزارش آنا، واحدهای دانشگاهی می توانند بر اساس مفاد ضوابط ( اینجا بخوانید ) و با توجه به الزامات مأموریت و سند برنامه ریزی، برنامه ریزی و کارآفرینی دانشگاه و شرایط منطقه با ارائه دانشکده مهارت و کارآفرینی ایجاد کنند. امکانات در این راستا، بر اساس مصوبه شورای دانشگاه آزاد اسلامی، آموزشگاههای مهارت و کارآفرینی در واحدهای دانشگاهی راهاندازی میشود و آموزشکدههای فنی و حرفهای سما با این دانشکده تلفیق و کار جدید را انجام میدهند.
معاون آموزش دولتی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی اعلام کرد: در راستای اجرای مصوبه شورای دانشگاه (نظام آموزش فنی، حرفه ای و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی)، مدارس سما علاوه بر ظرفیت های سایر گروه ها، اقدام به اجرای مصوبه شورای دانشگاه می کنند. دانشکده مهارت و کارآفرینی باشد، دارای واحد فنی، حرفه ای و مهارتی در دانشگاه باشد و دبیرستان های مهارتی به زیرمجموعه آموزشگاه های مهارتی و کارآفرینی منتقل شوند.
به گفته سید محمد بطحایی، معاون آموزش عمومی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی، در سال تحصیلی جدید ۱۱۶ دانشکده مهارت و کارآفرینی فعال شده و مهارت آموزی جایگزین آموزش های فنی و حرفه ای کلاسیک شده و ۱۲۰ هزار دانشجو پیش بینی می شود. برای حضور مدارس مهارتی نیز مهارت هایی هستند که از دل مدارس مهارتی و کارآفرینی 103 مدرسه تاکنون پیشنهاد شده و 70 مدرسه مجوز راه اندازی دریافت کرده اند. (ادامه مطلب)
انتهای پیام/4117/4062/ص