رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا در ادامه به افزایش تعداد مزارع خشخاش در افغانستان اشاره کرد و اظهار داشت: طبق اعلام دفتر مبارزه با مواد مخدر و جنایت سازمان ملل متحد (UNODC) ، سالانه بیش از 224 هزار هکتار مزارع در افغانستان 2020 تحت کشت خشخاش است که در مقایسه با سال گذشته ، شاهد افزایش 37 درصدی کشت خشخاش در این کشور بودیم.
همزمان با نازک نارنجی ، سردار مجید کریمی در نشستی تعاملی با رئیس و نمایندگان کمیسیون اجتماعی مجلس ، ضمن ابراز خرسندی از این مناسبت ، اقدامات و دستاوردهای نیروی انتظامی در زمینه مبارزه با مواد مخدر را تشریح کرد و گفت: منتظر هستیم همکاری با یکدیگر. به چالش ها و کاستی های مبارزه با قاچاق مواد مخدر و سفر پایان دهید.
وی با اشاره به حجم بالای تولید مواد مخدر در افغانستان خاطرنشان کرد: پس از 19 سال حضور نیروهای نظامی غرب در افغانستان به بهانه مبارزه با قاچاق مواد مخدر ، متأسفانه امروز تنها شاهد کاهش تولید و مقاومت در برابر این آفت نبوده ایم. طرف آنها نیست ؛ برعکس ، کشف بیش از 20 تن مت آمفتامین (شیشه) که از افغانستان به خاک جمهوری اسلامی ایران می آمد در سال 1399 نشان دهنده افزایش تولید داروهای صنعتی و سنتی در این کشور بود.
وی افزود: از آنجا که یکی از خواسته های رئیس جمهور این است که به بنیان مالی قاچاق مواد مخدر و شبکه های مسافرتی ضربه بزند ، این نگرانی همیشه در دستور کار پلیس مبارزه با مواد مخدر بوده است ؛ سال گذشته ، پلیس خسارت هایی به اقتصاد و مبانی مالی فروشندگان تا سرحد مرگ ، که در نوع خود رکورد بی سابقه ای است.
سردار کریمی در جای دیگر سخنان خود به تمرکز اقدامات ضد مواد مخدر توسط پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا در مرزهای شرقی کشور اشاره کرد و اظهار داشت: عمق کشور ، کشف بیش از 76 درصد مواد مخدر در شرق و مرزهای جنوب شرقی موفقیت اجرای قانون را در این زمینه نشان داده است.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا همچنین با اشاره به چالش ها و کاستی های مبارزه با مواد مخدر در کشور تصریح کرد: عدم اجرای دقیق و کامل سیاست های کلی مبارزه با مواد مخدر که از سوی دیوان عالی کشور اعلام شده است. مجرمان ، سوء تفاهم بین جرم و مجازات ، وجود سازوکارهای قانونی در مبارزه با قاچاقچیان مواد مخدر و غیره از جمله چالش هایی است که انتظار می رود دارای دیدگاه گناهکارانه و مثبت نسبت به عضو کمیسیون سریع پارلمان و تسریع این روند باشد. قانون جدید مبارزه با مواد مخدر
سردار کریمی در ادامه به لزوم توانمندسازی معتادان متجاهر پس از خروج اشاره کرد و افزود: توانمندسازی و حمایت از معتادان مخفی که در مراکز ترکیه مخفی شده اند ، همواره یکی از دغدغه های پلیس بوده است و امیدواریم با ایفای نقش سازمان هایی که تعمیر و نگهداری را بر عهده دارند. و توانمندسازی معتادان
ولی اسکندری ، رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی ، ضمن قدردانی از این فرصت ، از نقش و جایگاه پلیس مبارزه با مواد مخدر در مبارزه بی امان با قاچاقچیان مواد مخدر صحبت کرد و افزود: من مواد مخدر را در تمام وجود احساس می کنم و امیدوارم کسانی که موانع دارند تا حد امکان از طریق هم افزایی برداشته شوند.
وی افزود: با توجه به ضرورت انسداد مرزها برای جلوگیری از ورود مواد مخدر به کشور ، جلساتی در این زمینه برگزار شد و مسائلی را در مجلس مطرح کرد و برنامه ریزی شد تا مرزهای کشور در آینده مسدود شود. سالها با استفاده از ظرفیت نیرو نظم عمل
وی با اشاره به اهمیت سایر سازمانها و نهادهای مسئول در مبارزه با مواد مخدر ، افزود: موضوع مواد مخدر همیشه در جلسات کمیسیون اجتماعی مجلس یکی از آسیبهای اصلی در جامعه بوده است و ما انتظار همکاری بیشتر را داریم. با در نظر گرفتن نقاط قوت و ضعف سایر دستگاه ها ، می توانیم روند مطلوب تری را در جلوگیری از این آسیب به جامعه مشاهده کنیم.
اسکندری در پایان به اولویت حل اختلافات حقوقی در رسیدگی به دستگیری و آزادی متهمان مواد مخدر اشاره کرد و افزود: کمیسیون جامعه پارلمانی آمادگی کامل برای مواردی مانند بررسی و به روز رسانی قوانین ، رفع شکاف قانونی ، افزایش اعتبار مربوطه را دارد. lines اعلام مبارزه با مواد مخدر ، برگزاری جلسات دوره ای با حضور مقامات سایر سازمانها و نهادهای مربوطه و غیره.
انتهای پیام